Перейти до змісту

Газофікація будинку

Alto®WoLF

Рекомендовані повідомлення

Доброго вечора чи то дня усім. Хотілось би почути ваші відгуки на рахунок підключення та розробки тех. документації на газ для приватного будинку у межах міста. Прийшла пора зробити у хаті "голубий" вогник так і наштовхнувся на підводні камені нашої системи яка як я зрозумів... ніх....я не працює на наше благо, тобто простого українського трударя. Ситуація така... від труби до будинку приблизно 12 метрів, для того щоб вивести на ділянку газ ( до межі!!! по нових правилах) треба сплатит ПАТ ВОЛИНЬГАЗ 8400 гр.!!! це за 5ть метрів труби та лічильник...... дали провести від межі ділянки до хати ще 8000 .... ( мах.30м. труби) В загальному 16000, це нормально?!

Скажіть чи можна обійти це все... ? чи прийдеться йти до них. Не вже це монополія яка робить все що їй заманеться, бо як мені сказав інженер ВОЛИНЬгазу - "що хто б не робив ми все рівно знайдемо до чого до...батись і все одно вийде на ту ціну що ми вказали" ось така реальність.... а все найкраще для людей як вони собаки говорять.

Може в кого є які думки чи якийсь опит цього питання. Хотілось би почути ваші думки. Щиро дякую усім за розуміння.....

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Наскільки я пам'ятаю,не так давно по телевізору Прем'єр казав,що тепер в Україні затверджені єдина плата по країні для під'єднання до газотранспортної мережі.Тобто,по різних регіонах України плата була різна,було багато фірм-рішал, які ставили цифри хто які хотів.Через це і встановили єдиний тариф.Це слова Азарова. Думаю,що в цьому випадку Волиньгаз ні при чому,він просто виконує постанову Кабміну.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Цікава тема. Треба скоро і собі підключатися.

Але бачу коментарі хапуг з Горгазів відрізняються в міру їх особистої розпущеності.

Конкретно може хто сказати? Які ціни були до введення тарифів на "стандартне підключення" до приватного будинку і стали тепер. Навести щось типу порівняння.

Які роботи входять в суму того єдиного тарифу?

І ще одне таке на думку спало: трактувати де стандартне, а де нестандартне підключення, Волиньгаз може як хоче? Чи є технологічна карта по визначенню типу підключення? Тому що можна маючи хату за 10 метрів від магістралі прокласти підвідну трубу навколо хати - і "обана, парніша! в тебе тут по стандартній схемі ніяк не вийде! 30 метрів труби то тобі не шутка!" і давай ліпити кошториси на суму з 4 нулями. Чуйка є, що так воно і буде.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Прочитай повністю тут:

Хочете газу та світла? Готуйтеся обберуть до нитки

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Прочитай повністю тут:

Хочете газу та світла? Готуйтеся обберуть до нитки

Та я читав всі ці статті. Але суть в тому, що про створення законів думає 8-10 тис. чоловік. А про те як їх обійти - 45 мільйонів.

Тому цікавлять дані від тих, хто реально вариться в тій каші.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В ціну входить видача техумов, розробка проекту, вартість матеріалів, вартість робіт. Тобто в ідеалі, прийшов заплатив - через місяць маєш трубу на участку.

Вам ще повезло що вирішили зараз провести газ/світло, я після нового року проводив світло, з першого січня вступили в дію нові закони (вони були прийняті, підписані президентом і опубліковані ще літом), все просто стало на 4 місяці, ніхто нічого нерозумів, всі чекали розяснень від НКРЄ, говорили одне - через тиждень вже зовсім інше, нікому ТУ невидавали в цей час - дурдом ще той.

Так от була спроба мене надурити в обленерго, мені пояснили, що по новому закону, "точка забезпечення потужності" - це місце де я можу отримати потрібну мені потужність і на стовпі ,який знаходиться біля мого участка, її немає, так як люди цю потужність розібрали а ближче до трансформатора вона є, тому я під стандартне підключення не підпадаю (готуй бабло!) дишло повернули в потрібну сторону.

Якщо в газової труби є власник (на облгаз), то потрібно ще заплатити власнику за дозвіл на врізку, це крім плати облгазу за стандартне приєднання, ну і за розведення газу по будинку /до плити котла , також потрібно платити, цю роботу можуть виконати і не газовщики, а наприклад фірма яка має на це ліцензію. Хоча перевірку і прийом в експлуатацію роблять газовщики, а це ще додаткові кошти.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В ціну входить видача техумов, розробка проекту, вартість матеріалів, вартість робіт. Тобто в ідеалі, прийшов заплатив - через місяць маєш трубу на участку.

Вам ще повезло що вирішили зараз провести газ/світло, я після нового року проводив світло, з першого січня вступили в дію нові закони (вони були прийняті, підписані президентом і опубліковані ще літом), все просто стало на 4 місяці, ніхто нічого нерозумів, всі чекали розяснень від НКРЄ, говорили одне - через тиждень вже зовсім інше, нікому ТУ невидавали в цей час - дурдом ще той.

Так от була спроба мене надурити в обленерго, мені пояснили, що по новому закону, "точка забезпечення потужності" - це місце де я можу отримати потрібну мені потужність і на стовпі ,який знаходиться біля мого участка, її немає, так як люди цю потужність розібрали а ближче до трансформатора вона є, тому я під стандартне підключення не підпадаю (готуй бабло!) дишло повернули в потрібну сторону.

Якщо в газової труби є власник (на облгаз), то потрібно ще заплатити власнику за дозвіл на врізку, це крім плати облгазу за стандартне приєднання, ну і за розведення газу по будинку /до плити котла , також потрібно платити, цю роботу можуть виконати і не газовщики, а наприклад фірма яка має на це ліцензію. Хоча перевірку і прийом в експлуатацію роблять газовщики, а це ще додаткові кошти.

О тепер вже зрозуміліше. Дякую.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Все на благо народу.... виходу немає на жаль. В понеділок буду мати розмову з людиною яка займає керівну посаду в газовій конторі... може є якісь не стандартні рішення цього питання. Відразу відпишуся, але щось мені підказує що нічого не вийде з того всього.... "Бери бабло та йди в ВолГаз"

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Будемо очікувати на Ваше повідомлення. Якщо можна ,уточніть ще такий момент. В родича підведений газ на стояк до хати.Тобто,врізка в мережу вже відбулася ще декілька років тому.Просто із-за кризи в хату труба не заводилася.Скільки зараз буде коштувати ввід труби в хату? Звичайно,як що у Вас буде бажання чи можливість це запитати.Наперед дякую.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Питання розводки труби по хаті також цікаве. Але якщо стояк з лічильником вже на хаті то й ціна буде тільки за трубу, роботу та тех.документацію. Тут як домовитись можна. Бо такі газозварювальні роботи мають право виконувати тільки люди чи то фірми які мають відповідну ліцензію. В решті решт в самому кінці все одно прийом та запуск газу буде проводитись представником "ВолиньГаз"-у.

P.S. технічна документація, тобто проект розводки труби по хаті також треба, якщо його немає ... треба робити.

мені від стояка до хати та по хаті... приблизно 40 метрів труби "ВолиньГАЗ" - івці заспівали приблизно 8000гр., Це тех.,документація + робота. Тільки мене вражає одне, невже 40 метрів труби 25-го діаметру коштує таких грошей?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Alto®WoLF,

Все на благо народу.... виходу немає на жаль. В понеділок буду мати розмову з людиною яка займає керівну посаду в газовій конторі... може є якісь не стандартні рішення цього питання. Відразу відпишуся, але щось мені підказує що нічого не вийде з того всього.... "Бери бабло та йди в ВолГаз"

Якоюсь інформацією поділитеся?
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Відразу відпишуся,

То поділіться інформацією ж нарешті,обіцяли...
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 8 місяців потому...

Наше ПП "Багенбор" проводить газифікації будинків. Ми також зіштовхувалися раніше із газовим управлінням в "штики", про те на даний час на території Сокальського, Радехівського районів Львівської області, де ми працюємо питань не має і наша документація приймається. РОЗЦІНКИ НАШІ ВДВІЧІ, А ІНКОЛИ ВТРИЧІ НИЖЧІ ВІД ГАЗОВОГО УПРАВЛІННЯ, а тому вихід завжди є. Головне, щоб організація мала весь необхідний пакет документів і відповідно навчених спеціалістів з посвідченнями, в т.ч. відповідальних

Будемо очікувати на Ваше повідомлення. Якщо можна ,уточніть ще такий момент. В родича підведений газ на стояк до хати.Тобто,врізка в мережу вже відбулася ще декілька років тому.Просто із-за кризи в хату труба не заводилася.Скільки зараз буде коштувати ввід труби в хату? Звичайно,як що у Вас буде бажання чи можливість це запитати.Наперед дякую.

Все залежить від метражу труб та точок під"єднання. Напишіть мені це на [email protected] і я Вам напишу реальну ціну.

Питання розводки труби по хаті також цікаве. Але якщо стояк з лічильником вже на хаті то й ціна буде тільки за трубу, роботу та тех.документацію. Тут як домовитись можна. Бо такі газозварювальні роботи мають право виконувати тільки люди чи то фірми які мають відповідну ліцензію. В решті решт в самому кінці все одно прийом та запуск газу буде проводитись представником "ВолиньГаз"-у.

P.S. технічна документація, тобто проект розводки труби по хаті також треба, якщо його немає ... треба робити.

мені від стояка до хати та по хаті... приблизно 40 метрів труби "ВолиньГАЗ" - івці заспівали приблизно 8000гр., Це тех.,документація + робота. Тільки мене вражає одне, невже 40 метрів труби 25-го діаметру коштує таких грошей?

Наше ПП "Багенбор" зробить це за 5000 грн., включаючи матеріали.

Цікава тема. Треба скоро і собі підключатися.

Але бачу коментарі хапуг з Горгазів відрізняються в міру їх особистої розпущеності.

Конкретно може хто сказати? Які ціни були до введення тарифів на "стандартне підключення" до приватного будинку і стали тепер. Навести щось типу порівняння.

І ще одне таке на думку спало: трактувати де стандартне, а де нестандартне підключення, Волиньгаз може як хоче? Чи є технологічна карта по визначенню типу підключення? Тому що можна маючи хату за 10 метрів від магістралі прокласти підвідну трубу навколо хати - і "обана, парніша! в тебе тут по стандартній схемі ніяк не вийде! 30 метрів труби то тобі не шутка!" і давай ліпити кошториси на суму з 4 нулями. Чуйка є, що так воно і буде.

Технологічні карти корегуються проектантом відповідно до кожного проекту. У нашого ПП "Багенбор" є свій сертифікований ГІП, який сам робить проект і ТК, а отже і суми звісно інші :).

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...