Перейти до змісту

Потрібна порада. Даішники виписали протокол за начеб-то проїзд на червоний.

Dean

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано
Та перестань, чоловік виїхав на перехрестя на дозволяючий сигнал світлофора, до чого тут таймер? І немає значення на який сигнал світлофора він покинув перехрестя чи на якому сигналі його побачили даішники уже на перехресті - він його повинен був покинути, незалежно від сигналу світлофора.
Саме тому і кажу що треба вчити правила, бо міг сказати на місці що мав закінчити маневр. А таймер до того, що видно скільки часу залишилось до перемикання сигналу і що треба тиснути на гальма а не акселератор. Добре що обійшлось лише протоколом. В цей час там серйозний потік пішоходів (усі їдуть з роботи), добре що він не зустрівся з таким же пішоходом який перебігає дорогу на "миготливий зелений".
Кстати таймер висит на противоположной стороне дороги. На К. Савура его нет. Водителям что нужно бинокль с собой возить? Я понимаю что его видно, но мы же должны смотреть на свой светофор, а не башкой вертеть выискивая таймеры.
Все там добре видно.

Саме на це можна і в суді послатись, тобто при виїзді на перехрестя пропустив пішохода, який переходив проспект, згідно правил, і завершив маневр, коли світлофор вже мав червоний сигнал

Опубліковано

Десь 2 роки назад у мене була подібна історія. Рухався по пр. Відродження і повертав праворуч на вул. Рівненську. Час був пізній, близько опівночі, машин взагалі майже не було на вулицях. В момент в’їзду на перехрестя зелена стрілка почала мигати. Продовжив рух, але мене наздогнали ДАІшники майже біля мосту. "Ви проїхали на червоне" і т. д. Дослівно не пам’ятаю, але в протоколі зазначав свою незгоду, те саме зробив і мій пасажир. Сподіваючись на те, що протокол десь "загубиться" (таке бувало частенько в знайомих, і в мене одного разу), з часом навіть забув про ту ситуацію. Десь через пів року прийшов лист з виконавчої з подвійним розміром штрафу. Написав позовну заяву в суд з проханням відновити строк позовної давності і скасувати всі штрафні санкції, спираючись на покази свідка. Суд програв.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...