Перейти до змісту

Потрібна порада. Даішники виписали протокол за начеб-то проїзд на червоний.

Dean

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Недавно знайшов на мотофорумі jawa350.at.ua такі "підказки", думаю комусь поможе)))

1) Если Вам подают на подпись протокол, в котором не заполнен раздел «суть правопорушення» - пишем в этом же разделе:

Інспектор (повністю ПІБ та звання інспектора, що складав протокол) грубо порушив вимоги «Інструкції з організації провадження та діловодства у справах про адміністративні порушення правил, норм і стандартів, що стосуються забезпечення безпеки дорожнього руху», а саме: Разділ 2 «Оформлення матеріалів про порушення правил» та надав мені незаповнений протокол для підпису. Підпис. На вільних строках, що залишилися намалювати великий ЗЕТ.

2) Если поймали на фару - пишем в разделе "пояснення":

Рухався у щільному потоці транспорту зі швидкістю (вказати на 5-10 км/год меншу))). Показники швидкості, встановлені приладом (назва і серійний номер приладу), не можуть вважатись доказом скоєння саме мною правопорушення, так як неможливо встановити приналежність зафіксованої швидкості до мого автомобілю. Протокол складено з порушенням ст.2.14 «Інструкції з організації провадження та діловодства у справах про адміністративні порушення правил, норм і стандартів, що стосуються забезпечення безпеки дорожнього руху», а також ст.251 КоАП. Прошу Суд про закриття справи у зв`язку з невідповідністью протоколу вимогам ст.256 КоАП та відсутністю складу адміністративного правопорушення (керуючись ст.247). Підпис. На вільних строках, (в тому числі і там де повинні писати свідки) намалювати великий ЗЕТ.

анная формулировка действенна только в случае если показания скорости зафиксированы прибором не способным предоставить конкретные доказательства превышения скорости именно Вами (фото-видеосъёмка и пр., указанное в ст. 2.14 «Інструкції з організації провадження та діловодства у справах про адміністративні порушення правил, норм і стандартів, що стосуються забезпечення безпеки дорожнього руху», а также ст. 251 КоАП.)

3) Если проехали на запрещающий сигнал светофора - пишем в разделе "пояснення":

Виїхав на перехрестя (регульований пішоходний перехід, тощо) у мить коли мигаючий зелений сигнал світлофора змінився на жовтий. Щоб не вдаватись до екстреного гальмування та не створювати аварійно-небезпечну ситуацію на перехресті, я виконав вимоги п.8.11 Правил дорожнього руху та звільнив перехрестя. Підпис. На вільних строках, (в тому числі і там де повинні писати свідки) намалювати великий ЗЕТ.

Опубліковано
Таймер висит на другом светофоре и ОН для ПЕШЕХОДОВ.
А вот когда стою на красный, тогда поглядываю сколько осталось.
Ну от ти сам все гарно написав ;)

Тю! Так это - ж не аргумент в пользу ГАИшников. К тому же ТС - ехал , а не стоял разглядывал, а потом какого-то милого рванул на красный. Повторюсь когда едешь и хочешь повернуть то смотришь на свой светофор (на котором таймера нет) потом смотришь чтобы ни кого не раздавить при повороте, а на таймер с другой стороны не обращаешь внимания.

Опубліковано

Я до того, що при бажанні ТС міг би цієї ситуації запобігти, але вирішив випробувати долю, за що тепер доведеться відповідати.

Опубліковано
Та перестань, чоловік виїхав на перехрестя на дозволяючий сигнал світлофора, до чого тут таймер? І немає значення на який сигнал світлофора він покинув перехрестя чи на якому сигналі його побачили даішники уже на перехресті - він його повинен був покинути, незалежно від сигналу світлофора.
Саме тому і кажу що треба вчити правила, бо міг сказати на місці що мав закінчити маневр. А таймер до того, що видно скільки часу залишилось до перемикання сигналу і що треба тиснути на гальма а не акселератор. Добре що обійшлось лише протоколом. В цей час там серйозний потік пішоходів (усі їдуть з роботи), добре що він не зустрівся з таким же пішоходом який перебігає дорогу на "миготливий зелений".
Кстати таймер висит на противоположной стороне дороги. На К. Савура его нет. Водителям что нужно бинокль с собой возить? Я понимаю что его видно, но мы же должны смотреть на свой светофор, а не башкой вертеть выискивая таймеры.
Все там добре видно.

Саме на це можна і в суді послатись, тобто при виїзді на перехрестя пропустив пішохода, який переходив проспект, згідно правил, і завершив маневр, коли світлофор вже мав червоний сигнал

Опубліковано

Десь 2 роки назад у мене була подібна історія. Рухався по пр. Відродження і повертав праворуч на вул. Рівненську. Час був пізній, близько опівночі, машин взагалі майже не було на вулицях. В момент в’їзду на перехрестя зелена стрілка почала мигати. Продовжив рух, але мене наздогнали ДАІшники майже біля мосту. "Ви проїхали на червоне" і т. д. Дослівно не пам’ятаю, але в протоколі зазначав свою незгоду, те саме зробив і мій пасажир. Сподіваючись на те, що протокол десь "загубиться" (таке бувало частенько в знайомих, і в мене одного разу), з часом навіть забув про ту ситуацію. Десь через пів року прийшов лист з виконавчої з подвійним розміром штрафу. Написав позовну заяву в суд з проханням відновити строк позовної давності і скасувати всі штрафні санкції, спираючись на покази свідка. Суд програв.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...