Перейти до змісту

Мільярдера засудили за шкідливі умови праці

taurus07

Рекомендовані повідомлення

"Ні синку, це фантастика" (с)...

В Італії суд визнав 65-річного мільярдера зі Швейцарії винним у тому, що на його фабриках використовували азбест, який є шкідливим для здоров'я, проте тоді ще не був забороненим матеріалом, передає Lenta.ru з посиланням на SwissInfo.

На початку року Шмідхайні засудили до 16 років в'язниці, проте після апеляції його термін було збільшено на два роки. Водночас, з його партнера, 92-річного бельгійця Жана-Луї Марі Гіслена де Картьє, суд зняв звинувачення, бо він помер 21 травня 2013 року.

Крім того, у червні Шмідхайні оштрафували на мільйони євро, які він повинен виплатити потерпілим на його фабриках працівникам, їхнім родичам і місцевій владі як компенсацію, передає Reuters.

Шмідхайні, статки якого оцінюють у 3 млрд дол., заперечує свою провину і має намір оскаржити вирок у Вищому апеляційному суді Італії.

У 1976 році Шмідхайні очолив Schmidheiny's Swiss Group, в яку входила компанія Eternit, що випускає будматеріали з використанням азбесту. За даними слідства, саме азбест викликав легеневі та онкологічні захворювання працівників на фабриках Eternit. Крім того, постраждали люди, які проживали поруч із заводами.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Все зашибісь, от тільки ніпанятна як здавались об'єкти в експлуатацію та як проводилися систематичні перевірки (вони ж /киває на буржуїв/ взяток не беруть) ?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Все зашибісь, от тільки ніпанятна як здавались об'єкти в експлуатацію та як проводилися систематичні перевірки (вони ж /киває на буржуїв/ взяток не беруть) ?

Тоді, коли завод здавали в експлуатацію, азбест ще не вважався шкідливим для здоров'я матеріалом. Читай підкреслене речення.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Тоді, коли завод здавали в експлуатацію, азбест ще не вважався шкідливим для здоров'я матеріалом. Читай підкреслене речення.

Взаємно.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Фантастика..... :_02:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...