Перейти до змісту

Рекомендовані повідомлення

В цьому році посадили нове поле суниці. Розсаду брали в кваліфікованому розсаднику. На кінець літа плануємо розсаджувати ще. Але розсади можливо буде лишок. Саджанці будуть в касетах. Маємо такі сорти: Ранні - Хоней, Альба, Клері. Середні: Мармелада. Пізні: Флоренс. Ремонтанна (родить як звичайна і на осінь) : Альбіон. Вартість 1,2 грн/шт. Кого цікавить - пишіть для замовлення.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ок. Залиште в приват № тел. і коли розсада буде готова - зателефоную.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Honeoye. Американський сорт. Вирощується з 1979 р. Типовий десертний сорт з раннім дозріванням плодів, на 7-9 раніше, ніж Зенга Зенгана. Сорт придатний для вирощування по прискореному методу під укриттям. Плоди - досить великі і великі. Шкірка інтенсивно червоного кольору, блискуча. М'якоть соковита, кисло-солодка, ароматна. Враження сірою цвіллю плоди піддаються лише в невеликій мірі. Листя цього сорту характеризується хорошою імунністю. Рослини відносно стійкі до вертицільозу. Сорт з достатньою зимостійкістю.

Сорт Alba (NF311)

Сезон

Дуже ранній сорт (+2 дні порівняно з сортом Honeoye).

Якість ягоди

Дуже великий розмір ягоди аж до кінця збору, дуже приваблива ягода однорідної видовжено-конічної форми, яскраво-червоного кольору. Хороший смак і довгий термін зберігання

Характеристики куща

Потужний, цілком стійкий до зимових морозів.

Стійкість до хвороб

Сорт досить стійкий до найбільш поширених хвороб кореневої системи, толерантний до борошнистої роси (Oidium fragariae) та Xanthomonas fragariae, чутливий до Colletotrichum acutatum.

Використання сорту

Один з найбільш вирощуваних сортів Італії в тунелях та відкритому грунті. Alba придатна для посадки розсадою, що зберігалась в холодних складах, свіжою та касетною розсадою.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Клері (Klery)

Рослина сильноросла, високо продуктивна. Кущ досить компактний, листя інтенсивно зелене, проте на карбонатних грунтах стають ясно зеленими і навіть жовтуватими. Ягоди правильної конічної форми, однорідного крупного розміру. Має червоне досить яскраве забарвлення поверхні ягід. М'якоть щільна, солодка, ароматна, з високими смаковими показниками. Ягоди сорту суниці Клері (Klery) добрі для транспортування, не втрачають товарного вигляду при транспортуванні. Сорт полуниці Клері (Klery) високоврожайний. Рослина не вимагає ретельного догляду, не чутливий до захворювань кореневої і листяної системи. Квіти стійкі до заморозків

Змінено користувачем andriy1983
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Мармеладу (Marmolada).

Характеризується середнім терміном дозрівання, врожайність висока. Кількість ягід з однієї рослини до 700-800 р. Кущ компактний, прямостоячий з малою кількістю листя. Листя темно-зеленого кольору, хлорози відсутні. Квітконоси довгі, товсті, розташовані вище за рівень листя. Суцвіття компактні, багатоквіткові. Ягоди великі, масою 22-30 г, правильної конічної форми із загостреним кінцем, без шийки. Забарвлення поверхні червоного однорідного кольору, середньої насиченості, блискуча. Ягоди характеризуються гарним товарним виглядом і однорідністю. М'якоть яскраво червоного кольору, щільна, кисло-солодка, помірно ароматна. Маленька внутрішня порожнина. Плодоніжка легко відривається. Ягоди добре переносять збір і транспортування. Рослина малочутлива до борошнистої роси, стійка до низьких температур.

FLORENCE

Пізній сорт. Рослини сильної сили росту, кулясто - сплющеної форми, щільні. Листки темно-зеленого кольору, увігнутої форми з сильним блиском. Сорт утворює малу кількість вус. Плоди великі та дуже великі, конічної форми, темно-червоного забарвлення з сильним блиском. Ягоди мають м'якуш, помірної щільності, приємного смаку. Сорт дозріває на 7-8 днів пізнінше Зенги Зенгани, є високоврожайним, з високим виходом стандартних ягід. Сорт є досить стійким до таких хвороб як вертицилиоз та фітофтороз.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Альбіон

Новітній сорт безперервного плодоношення американської селекції! Потужні кущі з темним блискучим листям, і абсолютно не вилягаючими квітконосами, завдяки чому ягода дозріває, не торкаючись землі.Ягода дуже велика, темно-червона усередині і зовні, з блиском, щільна. Має унікальний яскраво-виражений аромат і дуже інтенсивний солодкий смак, а також в два рази більше смакових з'єднань порівняно з іншими сортами. Сорт дуже урожайний. Альбіон, приносить урожай з кінця весни і до початку перших морозів. Сорт полуниці альбіон стійкий до погодних чинників, а також до хвороб. Один їх самих високо прибуткових сортів, дає максимальний ефект на захищеному грунті. Сорт дуже посухостійкий. Морозостійкість середня, тому окрім південних районів вимагає укриття на зиму.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Щоб не виникало непорозумінь відразу пишу - фото не мої, але усі фото зроблено в україні на аматорських ділянках(не промислових) , щоб максимально реально показати вигляд кожного сорту. На мій погляд вони максимально точно передають вигляд кожного сорту.

Хоней

post-9646-0-16774000-1369905317_thumb.jp

post-9646-0-15992900-1369905328_thumb.jp

post-9646-0-81919200-1369905338_thumb.jp

Змінено користувачем andriy1983
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

post-9646-0-18248500-1369905743_thumb.jppost-9646-0-21988100-1369905750_thumb.jp клері

post-9646-0-90124500-1369906078_thumb.jppost-9646-0-36907700-1369906104_thumb.jppost-9646-0-57522800-1369906118_thumb.jpальба

Змінено користувачем andriy1983
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якщо комусь цікаво то першою ( у нас під луцьком, так як маємо два поля старе і нове) порадувала суниця сорту Хоней. Вчора зібрали перших 10 кг :_04: :_04: :_04: :_04:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Цікавить таке питання: який смак мають ягоди - полуниці чи суниці?

А що ви маєте на увазі під полуницею? Якщо ви маєте на увазі те що у нас росте на грядках то це суниця садова. Якщо щось таке як у лісі то це суниця лісова. Полуниця - це суниця садова. Стосовно смаку - у кожної людини він різний , як і вподобання. Тож говорити про те що якиїсь сорт кращий на смак чи гірший - це чисто субєктивна думка для кожної людини і вона індивідуальна. Я лише написав опис по кожному сорту (не власний опис ), а ви можете обрати що вам до душі. Стосовно фотографій власних - думаю що протягом тижня уже викладу власні реальні фото по більшості сортів ( крім флоренс і альбіон - ще не плодоносять)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • 2 місяця потому...

Чи відомі вже орієнтовні строки, коли будете "відвантажувати" замовлення?

Розсада через тиждень матиме оптимальні розміри. Але, нажаль, матимемо для продажу лише альбу та альбіон. Всім хто залишав телефони - перетелефоную на тижні і повідомлю особисто. Закидаю фото які були зроблені при посадці. Фотографії реального стану закину протягом тижня. Всіх бажаючих побачити поле і саму розсаду можу запросити в гості ))))

post-9646-0-66678000-1376211020_thumb.jp

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Розсада готова до висадки. Усім хто замовляв розсаду перетелефонував. Хто ще бажає - замовляйте, зможу на неділю привезти. В наявності Альба і Альбіон. (за фото не забув - в суботу буду в селі зроблю і закину)

Змінено користувачем andriy1983
  • +1 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти
×
×
  • Створити...