Onil Опубліковано 25 Травня, 2013 в 11:04 #1 Опубліковано 25 Травня, 2013 в 11:04 Разрабатывается новый проект об усиленииответственности за отдельные видынарушений в сфере безопасности дорожногодвижения. Госавтоинспекция разрабатывает законопроект об установлении ответственности засамовольное использование ксеноновых фар ипревышающую норму тонировку стекол. "Поставлена задача об установленииответственности за превышение норм истандартов в тонировке стекла, а также заиспользование и установлениенепредусмотренных конструкций внешнихсветовых приборов транспортного средства, так называемых ксеноновых фар, которые несоответствуют стандарту, которые слепят нашихводителей", - рассказал в интервью Радио Свобода начальник Центра безопасности дорожного движения Сергей Будник. Кроме этого, ГАИ предлагает повысить штрафы за неиспользование ремня безопасности с51-85 гривен до 170-340 гривен. По словам Будника, этот законопроект будетвнесен в Верховную Раду до конца года. Напомним, 15 апреля в Украине вступили в силу новые правила дорожного движения, согласно которым водители обязаны за пределаминаселенных пунктов использовать дневной светфар и в светлое время суток в период с 1октября по 1 мая. В городе ближний свет надовключать с заходом солнца (уточнено понятие"темного времени суток"). Ксеноновые фары в последнее времяприобретают все большую популярность средиавтомобилистов. Однако к ним есть строгиетребования к распределению светового потока,которые не соблюдаются теми водителями,которые решили установить самодеятельный ксенон. В результате "кустарные" ксеноновыефары просто ослепляют встречныхавтомобилистов. До сих пор этот вопрос вУкраине не контролировался.Нарешті!
lightman Опубліковано 25 Травня, 2013 в 11:12 #2 Опубліковано 25 Травня, 2013 в 11:12 ага...особливо коли в жигулятори ставлять, або в туманки...
Dream Опубліковано 25 Травня, 2013 в 11:17 #3 Опубліковано 25 Травня, 2013 в 11:17 А я б ще штрафував за "дике" форматування тексту.
Саня Опубліковано 25 Травня, 2013 в 11:18 #4 Опубліковано 25 Травня, 2013 в 11:18 Ще б ввели відповідальність за бездумний копі-паст і нечитабельне форматування тексту...А по темі - товчуть воду в ступі. Замість конкретних дій займаються переливанням з пустого в порожнє.Є така штука - Правила дорожнього руху України. Там є такий розділ "31.Технічний стан транспортних засобів та їх обладнання". В цьому розділі щодо фар сказано наступне:31.4. Забороняється експлуатація транспортних засобів згідно із законодавством за наявності таких технічних несправностей і невідповідності таким вимогам:...31.4.3. Зовнішні світлові прилади:а) кількість, тип, колір, розміщення і режим роботи зовнішніх світлових приладів не відповідають вимогам конструкції транспортного засобу;б) порушено регулювання фар;в) не горить лампа лівої фари в режимі ближнього світла;г) на світлових приладах немає розсіювачів або використовуються розсіювачі і лампи, що не відповідають типу даного світлового приладу;ґ) на розсіювачах світлових приладів нанесено тонування або покриття, що зменшує їх прозорість чи світлопропускання.Також в Правилах є й за тонування відповідні пунктики.Тільки мало хто ж їх дотримується та виконує. Чиновники не зацікавленні в цьому. Вони он "законотворчістю" займаються.
Scorpio Опубліковано 25 Травня, 2013 в 11:19 #5 Опубліковано 25 Травня, 2013 в 11:19 Для тих хто ПДД ніколи не читав - 31.4.3 Зовнішні світлові прилади: a) кількість, тип, колір, розміщення і режим роботи зовнішніх світлових приладів не відповідають вимогам конструкції транспортного засобу; б) порушено регулювання фар; в) не горить лампа лівої фари в режимі ближнього світла; г) на світлових приладах немає розсіювачів або використовуються розсіювачі і лампи, що не відповідають типу даного світлового приладу; ґ) на розсіювачах світлових приладів нанесено тонування або покриття, що зменшує їх прозорість чи світлопропускання. це в правилах було прописано завжди, просто навіть даїшники самі часом правил не знають. ПиСи: радує що не я один правила читав
Oushen Опубліковано 25 Травня, 2013 в 11:29 #6 Опубліковано 25 Травня, 2013 в 11:29 На практике ответственность за левые ксеноны такая же как и за не пристегнутых пассажиров - то есть никакой!Хотя гайцам стоило бы на месте дубинкой выбивать фары тем ушлепкам, которые во все дыры в своем авто корыте ставят ксеноны, причем даже без регулировки.Они не понимают, что улучшая себе освещение, на короткий промежуток заслепливают других водителей, тем самым создавая аварийную ситуацию.
S-driver Опубліковано 25 Травня, 2013 в 18:39 #7 Опубліковано 25 Травня, 2013 в 18:39 Обома руками "ЗА"! Ось тільки тему я б по іншому назвав Серед адекватних автолюбителів популярне таке поняття, як "колхоз" (відносно любителів встановлювати на свої авто лівий ксенон та інший псевдотюнінг). Тобто більш підходящою назвою була б, ІМХО, - "Колгоспний ксенон" Хотя гайцам стоило бы на месте дубинкой выбивать фары тем ушлепкам, которые во все дыры в своем авто корыте ставят ксеноны, причем даже без регулировки. До речі, про дайців. Неодноразово бачив у Луцьку ДАІшний Ланос з ксенонм у фарах. Хто б їм повибивав ті фари?..
Andrew_Best Опубліковано 25 Травня, 2013 в 19:24 #8 Опубліковано 25 Травня, 2013 в 19:24 Бачив той лайнос, і навіть зимою вночі з ОДНІЄЮ ксеноновою робочою фарою доганяв мене з мигалками на шопена, змусив зупинитись на МОСТІ щоб засунути свою пику у вікно і запитати пяний чи я і куда їду.Доречі в ту ніч, поки я доїхав від Г.Артемовського коли я їх побачив і до Шопена, вони зупиняли всі автомобілі які їм попадали в поле зору. Це були якраз різдвяні свята.
Dimaxa Опубліковано 29 Травня, 2013 в 13:42 #9 Опубліковано 29 Травня, 2013 в 13:42 Колгоспний ксенон в топку разом з тим, хто його встановив на галогенові фари. Замахали говноксенонщєгі зі своєю зваркою в фарах. Халепа в тому, що почав роботу над проектом з новою оптикою яка містить DRL та лінзи. Треба скоріше доробляти, хоч трохи поїзджу
VaLeRa Опубліковано 29 Травня, 2013 в 13:46 #10 Опубліковано 29 Травня, 2013 в 13:46 Я собі встановив лінзи та омивач фар... блін жалко якщо все це знімати треба буде ... нікого не сліпив точно...
Dimaxa Опубліковано 29 Травня, 2013 в 15:47 #11 Опубліковано 29 Травня, 2013 в 15:47 про що і мова, ксенонове світло робилось культурно, а знаючи наше законодавство, такого плану модернізацію світла певно легалізувати не можна буде, або якщо і можна буде, то дешевше машину купити з заводським ксеноном
Scorpio Опубліковано 29 Травня, 2013 в 20:37 #12 Опубліковано 29 Травня, 2013 в 20:37 Можна "легалізувати" шляхом зміни маркування на фарі.
Foross Опубліковано 29 Травня, 2013 в 20:59 #13 Опубліковано 29 Травня, 2013 в 20:59 в мене на машині стоять лампочки помоєму за 30 грн , точно не скажу (+/-10) світять не гірше ксенона + нікого не сліплю)) п.с зачем уто ті панти
lightman Опубліковано 29 Травня, 2013 в 22:21 #14 Опубліковано 29 Травня, 2013 в 22:21 Foross,в мене на машині стоять лампочки помоєму за 30 грнпідтримую!philips premium +30% - супер варіант
Dimaxa Опубліковано 30 Травня, 2013 в 06:01 #15 Опубліковано 30 Травня, 2013 в 06:01 Хорошее - враг лучшего Дальній на галогені (нові фари, нові лампи, світла ніби достатньо) На фоні дальнього на галогені, ввімкнено фари з вмонтованими біксеноновими лінзами (світло правильне, шторка зайве світло відсікає, якраз те, що мало сліпити зустрічний транспорт)
vampirich Опубліковано 30 Травня, 2013 в 06:23 #16 Опубліковано 30 Травня, 2013 в 06:23 чогось я думаю, що якщо дійде до цього, то найдеться якийсь Вася Пупкін, який видаватиме за 100 грн сертифікати, що ксенон правильно встановлений, сертифікований і т д.І як їздили з китайським ксеноном, що не на дорогу а в очі водіям світить так і їздитимуть, але тепер вже з сертифікатом що все в них класно.з.і. проти ксенона нічого не маю, якщо він правильно і грамотно встановлений
Scorpio Опубліковано 30 Травня, 2013 в 11:21 #17 Опубліковано 30 Травня, 2013 в 11:21 Вампірич не тупи, читай уважно - "кількість, тип, колір, розміщення і режим роботи зовнішніх світлових приладів не відповідають вимогам конструкції транспортного засобу; і лампи, що не відповідають типу даного світлового приладу" при чому тут правильно встановлений і сертифікований.
vampirich Опубліковано 30 Травня, 2013 в 11:24 #18 Опубліковано 30 Травня, 2013 в 11:24 я про те, що найдуть якусь дирку в законодавстві для "переобладнання". будуть змінювати "на папері" тип лампи, конструкцію і т ді що було те й лишиться
Єретик Опубліковано 30 Травня, 2013 в 11:48 #19 Опубліковано 30 Травня, 2013 в 11:48 Я не розумію, чому сертифіковане в усій Європі і навіть в Росії (наприклад http://b.a.d-cd.net/3c36748s-960.jpg) ДХО можна встановлювти, а в Україні зась. Це ж безпека руху. У нас хочеш ДХО - міняй машину.А "колгоспні" протитуманки можна, по закону.
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.