Перейти до змісту

Великий світовий банк пророкує падіння курсу євро до трирічного мінімуму


VeliXXX

Рекомендовані повідомлення

30.jpg

Курс євро до долара США може впасти до мінімального рівня майже за три роки, адже прийнята програма допомоги Кіпру підвищує ймовірність подальшого розростання кризи в єврозоні, вважає голова підрозділу валютної стратегії Morgan Stanley в Європі Ян Стеннард.

"Те, що ми зараз спостерігаємо, з урахуванням збереження рівнів невизначеності на ринку, дозволяє очікувати збереження євро під деяким тиском в короткостроковій перспективі, - сказав експерт. - Європейська валюта продовжить перебувати під тиском протягом цього року, і він, можливо, збережеться наступного року".

Стеннард прогнозує, що євро в наступному році впаде до $1,26, на тлі падіння довіри інвесторів до ринку, після чого європейська валюта знизиться далі до $1,19 - мінімуму з червня 2010 року.

"Ми можемо побачити переміщення коштів з депозитів, а також капіталів в єврозоні, якщо почнеться переказ грошей зі слабких банків у більш сильні, - відзначає експерт. - Це може створити внутрішні дисбаланси".

Середній прогноз аналітиків, за результатами опитування Bloomberg, передбачає, що курс євро на кінець цього року складе $1,29 євро і під кінець 2014 року опуститься до $1,27.

Нагадаємо, Рада міністрів фінансів країн єврозони в ніч на понеділок зняв загрозу дефолту Кіпру, досягнувши угоди про надання Нікосії фінансової допомоги в розмірі 10 млрд євро.

За умовами угоди, другий найбільший банк Кіпру Laiki Bank буде реструктуризований. Всі депозити до 100 тисяч євро, а також "хороші" активи з Laiki Bank перейдуть в Bank of Cyprus. Податок на депозити понад 100 тис. євро в Bank of Cyprus складе близько 30%. Вклади до 100 тис. євро не постраждають.

http://ua.korrespondent.net/business/financial/1533930-velikij-svitovij-bank-prorokue-padinnya-kursu-evro-do-tririchnogo-minimumu

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.



×
×
  • Створити...