Перейти до змісту

Віддалене включення компа

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Недавно назріла проблема віддаленого включення компа в офісі з дому

Може хто стикався з подібним?

Є ідеї:

Материнка підтримує віддалене включення

1) Ring-in Power ON - по дзвінку стац телефону - тільки не ясно по якому - ADSL модем стоїть - при звичайному дзвінку навіть без сплітера нічого не відбувається

2) PCI devices Power On - можливо якийсь gsm модуль телефоії для PCI

3) PS/2 keyboard Power On - вмикається по натисканні на клавішу клави і як виявилось на ліву кнопку миші теж - пробував елементарний спосіб - телефон з вібро з виваженим балансом на ліву кнопку мишки - запускає але лише раз :( - кнопка залипає

4) RTC Alarm Power On - по будильнику - не підходить

варіант з клавою найімовірніший - але не знаю як правильно і яке реле треба і куди - скоріше всього на Scroll Lock - найнепотрібнішу клавішу

порадьте щось практично :)))

Опубліковано

а мат. плата поддерживает технологию Wake-on-LAN?

підтримує згідно офіційної інфи

через PCI devices Power On - згідно інфи з форумів

Опубліковано

З кнопками-релюшками то дурне. Буде багато незрозумілих спрацювань, "дрєбєзг" і т.д. Я думаю, тобі не потрібно, щоб комп незрозуміло чому вимикався...

Комп на роботі до інету підключений? Вдома?

Якщо так - ставиш TeamViewer і маєш повний доступ до робочого компа будь-звідки. Хочеш вимикаєш, хочеш імітуєш свою шаленну робочу діяльність за робочим місцем ;)

--------------------

ОП! пардон. сліпий я, недочитав... мова про включення...

Опубліковано

Я думаю, тобі не потрібно, щоб комп незрозуміло чому вимикався...

Хочеш вимикаєш ...

Власне людина хоче щоб комп вмикався віддалено, а не вимикався.

Опубліковано

Складні апаратні рішення тут пропонуються. Щоб розібратись в них потрібно бути трохи електронщиком.

Пропоную простіший варіант GSM ребутер.

Суть роботи наступна:

В BIOS на компі ставиш опції

1. Restore on AC Power Loss Power-On (можуть бути варіанти On, Always ON в залежності від BIOS)

2. Відсилаєш смс на цю штуковину (на ній потрібна сім карта) з текстом device on (текст залежить від моделі і виробника якого вибереш).

3. На виході з'являється напруга і комп вмикається.

Чому ще варто звернути увагу на GSM ребутер? Тому що жодна мережева залізка не допоможе, якщо в тебе завісне наприклад модем. А GSM ребутер вимкне живлення модему і включить знову.

Мінус це те, що смс платні.

Опубліковано

, і ціну відразу на девайс озвуч ;) певно, буде ше один "мінус" ;)

Буде, тому що надійність і функціонал впливають на вартість рішення.

Для прикладу знайшов за ціною 435 грн.

http://digital-world.in.ua/index.php?productID=1091

Опубліковано

-роутер з підтримкою впн сервера і дднс в офісній мережі (мікротік, наприклад)

-андроїд девайс, доступ в інтернет, прога Unified Remote

з андроїда, по l2tp конектишся в офісну мережу і з проги Unified Remote посилаєш Wake On Lan на свій комп.

П.С. я так робив.

Опубліковано

тогда читаем и делаем: http://osmaster.org.ua/?p=1880

напишите или у вас вышло...

успехов)

про магічний пакет я думав з самого початку, але:

в неті пишуть вродє що adsl не пропустить магічний пакет - треба безпосередній звязок через кабель і фіксовану ip адресу, причому не компа а мережевої карти

З кнопками-релюшками то дурне. Буде багато незрозумілих спрацювань, "дрєбєзг" і т.д. Я думаю, тобі не потрібно, щоб комп незрозуміло чому вимикався...

Комп на роботі до інету підключений? Вдома?

Якщо так - ставиш TeamViewer і маєш повний доступ до робочого компа будь-звідки. Хочеш вимикаєш, хочеш імітуєш свою шаленну робочу діяльність за робочим місцем ;)

--------------------

ОП! пардон. сліпий я, недочитав... мова про включення...

Ну TeamViewer - це вже є, треба включення ...

апарат требує бабло, хотілося б майже нахаляву - наприклад на Ответах@mail.ru порадили WOR - пробудження по дзвінку через dial-up модем - тыльки поки неясно - включений чи виключений нет має бути на модемі

Складні апаратні рішення тут пропонуються. Щоб розібратись в них потрібно бути трохи електронщиком.

Пропоную простіший варіант GSM ребутер.

Суть роботи наступна:

В BIOS на компі ставиш опції

1. Restore on AC Power Loss Power-On (можуть бути варіанти On, Always ON в залежності від BIOS)

2. Відсилаєш смс на цю штуковину (на ній потрібна сім карта) з текстом device on (текст залежить від моделі і виробника якого вибереш).

3. На виході з'являється напруга і комп вмикається.

Чому ще варто звернути увагу на GSM ребутер? Тому що жодна мережева залізка не допоможе, якщо в тебе завісне наприклад модем. А GSM ребутер вимкне живлення модему і включить знову.

Мінус це те, що смс платні.

900 грн за апарат трохи не те

-роутер з підтримкою впн сервера і дднс в офісній мережі (мікротік, наприклад)

-андроїд девайс, доступ в інтернет, прога Unified Remote

з андроїда, по l2tp конектишся в офісну мережу і з проги Unified Remote посилаєш Wake On Lan на свій комп.

П.С. я так робив.

нюанс в тому що офісної мережі нема - є один комп що тре включити а adsl магічний пакет вродє не пропустить

можливо хто знає як прогнати магічний пакет через adsl (віддалений комп з динамічним ІР)?

Опубліковано

можливо хто знає як прогнати магічний пакет через adsl (віддалений комп з динамічним ІР)?

якщо адреса видається на комп (модем бріджом настроєний), то коли він виключений, адреси нема, нема куди посилати пакет взагалі.

П.С. я в таких випадках просто не виключаю комп.

апарат требує бабло, хотілося б майже нахаляву - наприклад на Ответах@mail.ru порадили WOR - пробудження по дзвінку через dial-up модем - тыльки поки неясно - включений чи виключений нет має бути на модемі

діалап модем має бути під"єднаний до лінії телефонної, і чекати дзвінка. Якщо комп виключений, інет через нього (модем) ти ніяк не включиш :-)

Опубліковано

кажись ви не вдумалися в принцип роботи діал-апа

Інтернет на ньому є, коли модемом "піднята трубка", і є зв"язок з іншою точкою

Тобто коли на модемі "включений нет", то на нього вже не дозвонишся.

Думаю пробудження на дзвінок має працювати. найти pci модем за пару грн бв - не проблема.

Просто виділити на нього якусь телефонну лінію, за яку б не переживав, що серед ночі на неї хтось випадково позвонить і комп включиться

Опубліковано

Думаю пробудження на дзвінок має працювати. найти pci модем за пару грн бв - не проблема.

Просто виділити на нього якусь телефонну лінію, за яку б не переживав, що серед ночі на неї хтось випадково позвонить і комп включиться

ну поки в наявності є старий DialUp - спробую з ним, а там побачимо

ну з тел лінією проблем нема - стац тел ніколи не використовується, а як хто помилиться - можна налаштувати напр автоматичне вимкнення за півгодини без відміни чи напр відправку смс про включення - є офігенна прога "Automate 9" - візуальне програмування практично будь яких дій людини

Опубліковано

якщо адреса видається на комп (модем бріджом настроєний), то коли він виключений, адреси нема, нема куди посилати пакет взагалі.

П.С. я в таких випадках просто не виключаю комп.

діалап модем має бути під"єднаний до лінії телефонної, і чекати дзвінка. Якщо комп виключений, інет через нього (модем) ти ніяк не включиш :-)

так ти правий, просто я в модемах не особо шарю,

Питання: коли він (dialUp модем зовнішінй) просто підключений до заснувшого компа на мережеву карту - він чекає дзвінка?

Опубліковано

ем.. а як ви думаєте, звідки дзвінок має прийти? по якому кабелю, в який роз"єм?

телефонний роз"єм, і роз"єм Lan візуально схожі, навіть телефонного кабеля в мережву можна запхати, але спалите її

Є телефонний кабель. він входить в модем. модем (зовнішній ви кажете) ком кабелем підключений до компа

Опубліковано

ем.. а як ви думаєте, звідки дзвінок має прийти? по якому кабелю, в який роз"єм?

телефонний роз"єм, і роз"єм Lan візуально схожі, навіть телефонного кабеля в мережву можна запхати, але спалите її

Є телефонний кабель. він входить в модем. модем (зовнішній ви кажете) ком кабелем підключений до компа

ну це і так ясно, питання - чи очікує дзвінка просто включений модем

Опубліковано

ну тогда dial-up модем и Wake-on-LAN...

есть еще бредовая идея через мобилу у которой при входящем диоды мигают, додключить один диод паралельно к кнопке power...

Опубліковано

ну тогда dial-up модем и Wake-on-LAN...

есть еще бредовая идея через мобилу у которой при входящем диоды мигают, додключить один диод паралельно к кнопке power...

і варіант з контактами вібровиклику через реле чи транзистор на кнопку power чи ScrollLock

Опубліковано

пакет через adsl (віддалений комп з динамічним ІР)?

Цінуйте свій час.

Якщо гривень 300 це велика сума на вирішення проблеми, значить вам її вирішення потрібне 'для галочки'.

Якби мова йшла про втрату грошей через неможливість віддаленого включення - гроші б знайшлись.

Накльовується порада, яку вже дали вище - просто не вимикайте комп'ютер, або залишайте роботу на роботі

PING3 259 грн + 20 грн доставка

До модема прив'язується сервіс dyndns та прокидається 23-тій TCP порт.

Формується ярлик з dyndns хостом модему і telnet командою.

Відповідно включення буде відбувати через запуск всього одного ярлика.

Можна прокинути порт для доступу на web інтерфейс PING3, тоді вмикати можна буде практично з будь-якого пристрою з браузером.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...