VicNNN Posted March 8, 2013 at 02:09 PM #1 Posted March 8, 2013 at 02:09 PM Недавно назріла проблема віддаленого включення компа в офісі з дому Може хто стикався з подібним? Є ідеї: Материнка підтримує віддалене включення 1) Ring-in Power ON - по дзвінку стац телефону - тільки не ясно по якому - ADSL модем стоїть - при звичайному дзвінку навіть без сплітера нічого не відбувається 2) PCI devices Power On - можливо якийсь gsm модуль телефоії для PCI 3) PS/2 keyboard Power On - вмикається по натисканні на клавішу клави і як виявилось на ліву кнопку миші теж - пробував елементарний спосіб - телефон з вібро з виваженим балансом на ліву кнопку мишки - запускає але лише раз - кнопка залипає 4) RTC Alarm Power On - по будильнику - не підходить варіант з клавою найімовірніший - але не знаю як правильно і яке реле треба і куди - скоріше всього на Scroll Lock - найнепотрібнішу клавішу порадьте щось практично ))
V()V@n Posted March 8, 2013 at 02:28 PM #2 Posted March 8, 2013 at 02:28 PM а мат. плата поддерживает технологию Wake-on-LAN?
VicNNN Posted March 8, 2013 at 03:25 PM Author #3 Posted March 8, 2013 at 03:25 PM а мат. плата поддерживает технологию Wake-on-LAN?підтримує згідно офіційної інфичерез PCI devices Power On - згідно інфи з форумів
V()V@n Posted March 8, 2013 at 03:41 PM #4 Posted March 8, 2013 at 03:41 PM тогда читаем и делаем: http://osmaster.org.ua/?p=1880напишите или у вас вышло...успехов)
Zevs_Isver Posted March 8, 2013 at 04:32 PM #5 Posted March 8, 2013 at 04:32 PM WOL работает точно если слать "маджик_пакет" из компа в той же сети
jack74 Posted March 8, 2013 at 05:00 PM #6 Posted March 8, 2013 at 05:00 PM З кнопками-релюшками то дурне. Буде багато незрозумілих спрацювань, "дрєбєзг" і т.д. Я думаю, тобі не потрібно, щоб комп незрозуміло чому вимикався... Комп на роботі до інету підключений? Вдома? Якщо так - ставиш TeamViewer і маєш повний доступ до робочого компа будь-звідки. Хочеш вимикаєш, хочеш імітуєш свою шаленну робочу діяльність за робочим місцем -------------------- ОП! пардон. сліпий я, недочитав... мова про включення...
Єретик Posted March 8, 2013 at 05:09 PM #7 Posted March 8, 2013 at 05:09 PM Я думаю, тобі не потрібно, щоб комп незрозуміло чому вимикався...Хочеш вимикаєш ...Власне людина хоче щоб комп вмикався віддалено, а не вимикався.
fog Posted March 8, 2013 at 05:13 PM #8 Posted March 8, 2013 at 05:13 PM http://www.equicom.dp.ua/ping/ping3/ping3.htm
Andruha_gpz28 Posted March 8, 2013 at 05:14 PM #9 Posted March 8, 2013 at 05:14 PM Тім-вьювером можна виключити. А топікстартеру потрібно дистанційно включити комп"ютер.
jack74 Posted March 8, 2013 at 05:23 PM #10 Posted March 8, 2013 at 05:23 PM Andruha_gpz28, Андрюха, я вже ш побачив і виправився VicNNN, можна використати ідею
Єретик Posted March 8, 2013 at 05:34 PM #11 Posted March 8, 2013 at 05:34 PM Складні апаратні рішення тут пропонуються. Щоб розібратись в них потрібно бути трохи електронщиком.Пропоную простіший варіант GSM ребутер.Суть роботи наступна:В BIOS на компі ставиш опції1. Restore on AC Power Loss Power-On (можуть бути варіанти On, Always ON в залежності від BIOS)2. Відсилаєш смс на цю штуковину (на ній потрібна сім карта) з текстом device on (текст залежить від моделі і виробника якого вибереш).3. На виході з'являється напруга і комп вмикається.Чому ще варто звернути увагу на GSM ребутер? Тому що жодна мережева залізка не допоможе, якщо в тебе завісне наприклад модем. А GSM ребутер вимкне живлення модему і включить знову.Мінус це те, що смс платні.
jack74 Posted March 8, 2013 at 05:40 PM #12 Posted March 8, 2013 at 05:40 PM , і ціну відразу на девайс озвуч певно, буде ше один "мінус"
Єретик Posted March 8, 2013 at 05:48 PM #13 Posted March 8, 2013 at 05:48 PM , і ціну відразу на девайс озвуч певно, буде ше один "мінус" Буде, тому що надійність і функціонал впливають на вартість рішення. Для прикладу знайшов за ціною 435 грн. http://digital-world.in.ua/index.php?productID=1091
4iter Posted March 8, 2013 at 05:56 PM #14 Posted March 8, 2013 at 05:56 PM -роутер з підтримкою впн сервера і дднс в офісній мережі (мікротік, наприклад)-андроїд девайс, доступ в інтернет, прога Unified Remoteз андроїда, по l2tp конектишся в офісну мережу і з проги Unified Remote посилаєш Wake On Lan на свій комп.П.С. я так робив.
VicNNN Posted March 8, 2013 at 08:25 PM Author #15 Posted March 8, 2013 at 08:25 PM тогда читаем и делаем: http://osmaster.org.ua/?p=1880 напишите или у вас вышло... успехов) про магічний пакет я думав з самого початку, але: в неті пишуть вродє що adsl не пропустить магічний пакет - треба безпосередній звязок через кабель і фіксовану ip адресу, причому не компа а мережевої карти З кнопками-релюшками то дурне. Буде багато незрозумілих спрацювань, "дрєбєзг" і т.д. Я думаю, тобі не потрібно, щоб комп незрозуміло чому вимикався... Комп на роботі до інету підключений? Вдома? Якщо так - ставиш TeamViewer і маєш повний доступ до робочого компа будь-звідки. Хочеш вимикаєш, хочеш імітуєш свою шаленну робочу діяльність за робочим місцем -------------------- ОП! пардон. сліпий я, недочитав... мова про включення... Ну TeamViewer - це вже є, треба включення ... http://www.equicom.d...ping3/ping3.htm апарат требує бабло, хотілося б майже нахаляву - наприклад на Ответах@mail.ru порадили WOR - пробудження по дзвінку через dial-up модем - тыльки поки неясно - включений чи виключений нет має бути на модемі Складні апаратні рішення тут пропонуються. Щоб розібратись в них потрібно бути трохи електронщиком. Пропоную простіший варіант GSM ребутер. Суть роботи наступна: В BIOS на компі ставиш опції 1. Restore on AC Power Loss Power-On (можуть бути варіанти On, Always ON в залежності від BIOS) 2. Відсилаєш смс на цю штуковину (на ній потрібна сім карта) з текстом device on (текст залежить від моделі і виробника якого вибереш). 3. На виході з'являється напруга і комп вмикається. Чому ще варто звернути увагу на GSM ребутер? Тому що жодна мережева залізка не допоможе, якщо в тебе завісне наприклад модем. А GSM ребутер вимкне живлення модему і включить знову. Мінус це те, що смс платні. 900 грн за апарат трохи не те -роутер з підтримкою впн сервера і дднс в офісній мережі (мікротік, наприклад) -андроїд девайс, доступ в інтернет, прога Unified Remote з андроїда, по l2tp конектишся в офісну мережу і з проги Unified Remote посилаєш Wake On Lan на свій комп. П.С. я так робив. нюанс в тому що офісної мережі нема - є один комп що тре включити а adsl магічний пакет вродє не пропустить можливо хто знає як прогнати магічний пакет через adsl (віддалений комп з динамічним ІР)?
4iter Posted March 8, 2013 at 08:46 PM #16 Posted March 8, 2013 at 08:46 PM можливо хто знає як прогнати магічний пакет через adsl (віддалений комп з динамічним ІР)?якщо адреса видається на комп (модем бріджом настроєний), то коли він виключений, адреси нема, нема куди посилати пакет взагалі. П.С. я в таких випадках просто не виключаю комп.апарат требує бабло, хотілося б майже нахаляву - наприклад на Ответах@mail.ru порадили WOR - пробудження по дзвінку через dial-up модем - тыльки поки неясно - включений чи виключений нет має бути на модемідіалап модем має бути під"єднаний до лінії телефонної, і чекати дзвінка. Якщо комп виключений, інет через нього (модем) ти ніяк не включиш :-)
PPArhangel Posted March 8, 2013 at 08:57 PM #17 Posted March 8, 2013 at 08:57 PM текст на роутер можна відправити безкоштовно з сайту смс розсилки
vampirich Posted March 8, 2013 at 09:28 PM #18 Posted March 8, 2013 at 09:28 PM апарат требує бабло, хотілося б майже нахаляву - наприклад на Ответах@mail.ru порадили WOR - пробудження по дзвінку через dial-up модем - тыльки поки неясно - включений чи виключений нет має бути на модемікажись ви не вдумалися в принцип роботи діал-апаІнтернет на ньому є, коли модемом "піднята трубка", і є зв"язок з іншою точкоюТобто коли на модемі "включений нет", то на нього вже не дозвонишся.Думаю пробудження на дзвінок має працювати. найти pci модем за пару грн бв - не проблема.Просто виділити на нього якусь телефонну лінію, за яку б не переживав, що серед ночі на неї хтось випадково позвонить і комп включиться
VicNNN Posted March 8, 2013 at 09:49 PM Author #19 Posted March 8, 2013 at 09:49 PM апарат требує бабло, хотілося б майже нахаляву - наприклад на Ответах@mail.ru порадили WOR - пробудження по дзвінку через dial-up модем - тыльки поки неясно - включений чи виключений нет має бути на модемікажись ви не вдумалися в принцип роботи діал-апаІнтернет на ньому є, коли модемом "піднята трубка", і є зв"язок з іншою точкоюТобто коли на модемі "включений нет", то на нього вже не дозвонишся.Думаю пробудження на дзвінок має працювати. найти pci модем за пару грн бв - не проблема.Просто виділити на нього якусь телефонну лінію, за яку б не переживав, що серед ночі на неї хтось випадково позвонить і комп включитьсяну поки в наявності є старий DialUp - спробую з ним, а там побачимоапарат требує бабло, хотілося б майже нахаляву - наприклад на Ответах@mail.ru порадили WOR - пробудження по дзвінку через dial-up модем - тыльки поки неясно - включений чи виключений нет має бути на модемікажись ви не вдумалися в принцип роботи діал-апаІнтернет на ньому є, коли модемом "піднята трубка", і є зв"язок з іншою точкоюТобто коли на модемі "включений нет", то на нього вже не дозвонишся.Думаю пробудження на дзвінок має працювати. найти pci модем за пару грн бв - не проблема.Просто виділити на нього якусь телефонну лінію, за яку б не переживав, що серед ночі на неї хтось випадково позвонить і комп включитьсяну з тел лінією проблем нема - стац тел ніколи не використовується, а як хто помилиться - можна налаштувати напр автоматичне вимкнення за півгодини без відміни чи напр відправку смс про включення - є офігенна прога "Automate 9" - візуальне програмування практично будь яких дій людини
VicNNN Posted March 8, 2013 at 09:57 PM Author #20 Posted March 8, 2013 at 09:57 PM можливо хто знає як прогнати магічний пакет через adsl (віддалений комп з динамічним ІР)?якщо адреса видається на комп (модем бріджом настроєний), то коли він виключений, адреси нема, нема куди посилати пакет взагалі.П.С. я в таких випадках просто не виключаю комп.апарат требує бабло, хотілося б майже нахаляву - наприклад на Ответах@mail.ru порадили WOR - пробудження по дзвінку через dial-up модем - тыльки поки неясно - включений чи виключений нет має бути на модемідіалап модем має бути під"єднаний до лінії телефонної, і чекати дзвінка. Якщо комп виключений, інет через нього (модем) ти ніяк не включиш :-)так ти правий, просто я в модемах не особо шарю,Питання: коли він (dialUp модем зовнішінй) просто підключений до заснувшого компа на мережеву карту - він чекає дзвінка?
vampirich Posted March 8, 2013 at 10:08 PM #21 Posted March 8, 2013 at 10:08 PM ем.. а як ви думаєте, звідки дзвінок має прийти? по якому кабелю, в який роз"єм?телефонний роз"єм, і роз"єм Lan візуально схожі, навіть телефонного кабеля в мережву можна запхати, але спалите їїЄ телефонний кабель. він входить в модем. модем (зовнішній ви кажете) ком кабелем підключений до компа
VicNNN Posted March 8, 2013 at 10:20 PM Author #22 Posted March 8, 2013 at 10:20 PM ем.. а як ви думаєте, звідки дзвінок має прийти? по якому кабелю, в який роз"єм?телефонний роз"єм, і роз"єм Lan візуально схожі, навіть телефонного кабеля в мережву можна запхати, але спалите їїЄ телефонний кабель. він входить в модем. модем (зовнішній ви кажете) ком кабелем підключений до компану це і так ясно, питання - чи очікує дзвінка просто включений модем
V()V@n Posted March 8, 2013 at 10:29 PM #23 Posted March 8, 2013 at 10:29 PM ну тогда dial-up модем и Wake-on-LAN...есть еще бредовая идея через мобилу у которой при входящем диоды мигают, додключить один диод паралельно к кнопке power...
VicNNN Posted March 9, 2013 at 12:05 AM Author #24 Posted March 9, 2013 at 12:05 AM ну тогда dial-up модем и Wake-on-LAN...есть еще бредовая идея через мобилу у которой при входящем диоды мигают, додключить один диод паралельно к кнопке power...і варіант з контактами вібровиклику через реле чи транзистор на кнопку power чи ScrollLock
fog Posted March 9, 2013 at 07:38 AM #25 Posted March 9, 2013 at 07:38 AM апарат требує бабло, хотілося б майже нахаляву - наприклад на Ответах@mail.ru порадили WOR - пробудження по дзвінку через dial-up модем - тыльки поки неясно - включений чи виключений нет має бути на модеміпакет через adsl (віддалений комп з динамічним ІР)?Цінуйте свій час.Якщо гривень 300 це велика сума на вирішення проблеми, значить вам її вирішення потрібне 'для галочки'.Якби мова йшла про втрату грошей через неможливість віддаленого включення - гроші б знайшлись.Накльовується порада, яку вже дали вище - просто не вимикайте комп'ютер, або залишайте роботу на роботіPING3 259 грн + 20 грн доставкаДо модема прив'язується сервіс dyndns та прокидається 23-тій TCP порт.Формується ярлик з dyndns хостом модему і telnet командою.Відповідно включення буде відбувати через запуск всього одного ярлика.Можна прокинути порт для доступу на web інтерфейс PING3, тоді вмикати можна буде практично з будь-якого пристрою з браузером.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.