Перейти до змісту

Допоможіть з компом - кулер, батарейка

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

останім часо кулер почав так жужати шо мозги виносить.

зараз при включенні компа видає таке:

1) CMOS checksum error - defaults loades

2) your computer CHIP fan fail or speed too low

перше то я зрозумів шо потрібна заміна батарейки (і постійно збивається дата на компі)

а по друге певно треба змінити вентилятор сам.

я правий?

зразу прошу написати хто тим займається з тутешніх - чи є в наявності такий кулер (сам вентилятор) і яка його ціна і де можна забрати. бажано якнайдешевше, так як компютером рідко цим користуюсь, тому сильно його не напрягаю.

міряв діаметр - 7 см.

post-18088-0-39611500-1362003587_thumb.j

post-18088-0-84817800-1362003592_thumb.j

post-18088-0-68024400-1362003598_thumb.j

Опубліковано

В сообщении говорится о слишком медленной скорости вращения вентилятора CPU. Необходимо зайти в BIOS, затем перейти в пункт "Hardware Monitor". Именно в нем все настройки связанные с управлением вентиляторами. Затем определись, что важнее низкая температура CPU или тишина и задай соответствующие параметры.

Если хочешь отключить наблюдение за скоростью вращения вентилятора CPU, тогда выставь параметр "CPU Fan Speed Warning" в значение "disabled". Проблема решится!

Опубліковано

мені здається що просто потрібно почистити компа і самого вентилятора від "мусору" та замінити термопасту... ну і поміняти "змазку" вентилятора (та шо під наклеюку заливається)

мусор заважає нормальній роботі... це на мою думку...

Опубліковано

пробував чистити, не раз то без толку.

і до речі яка батарейка там треба? вони всі однакові йдуть?

Опубліковано

придивись на роз"єми для кулера, там є так звані "контрольовані" (швидкість налагоджується у біосі так як писали вище) і прості (старіші, які дують під напругою 12V)

Опубліковано

пробував чистити, не раз то без толку.

і до речі яка батарейка там треба? вони всі однакові йдуть?

Судячи з фотографій, його не чистили з часів монголо-татарського іга. )))

А невже на батарейці нічого не написано? Або погано дивились, або під шаром пилу не видно.

2 all. Ну шо ви умнічаєте про швидкість кулера і т.п, воно то так, але ж радіатор забитий пилом настільки, що обдуву нормального там нема, проц перегрівається, і замість того щоб в біос лазити, треба прибрати весть той срач.

Опубліковано

останім часо кулер почав так жужати шо мозги виносить.

зараз при включенні компа видає таке:

1) CMOS checksum error - defaults loades

перше то я зрозумів шо потрібна заміна батарейки (і постійно збивається дата на компі)

а по друге певно треба змінити вентилятор сам.

я правий?

зразу прошу написати хто тим займається з тутешніх - чи є в наявності такий кулер (сам вентилятор) і яка його ціна і де можна забрати. бажано якнайдешевше, так як компютером рідко цим користуюсь, тому сильно його не напрягаю.

міряв діаметр - 7 см.

Все це звичайно добре і поради інших користувачів почистити комп підтримую, але здається плата сигналізує про несправність не того кулера, а кулера на чіпсеті.

Якщо це плата на nForce4 - то це є критичним для виживання плати.

Швидше за все там має бути маленький вентилятор нижче відеокарти (на фото не видно).

Опубліковано

1) вийняти ВСЕ з системника і продмухати, та обережно пензликом для фарбування пострушувати пил.

2) змазати вентилятор (міг і підгоріти(!), або ж пил заважає йому крутитися, от БІОС і кричить! )

3) замінити все ж батарейку (не завадить) вона вартує від 3-х до 7 грн. якість-ціна. І вибрати "свіжу", щоб термін придатності був до 202х року. Бажано :)

4) зібрати все назад і навести порядок із дротами

5) доставити ще один кулер 80-120 мм на "видув" з корпусу.

Якщо не полінуюся, то свій срач сфоткаю :) Хоча вчора поставив новий кулер для проца, то "поприбирав".

Опубліковано

розрулив сам так, вийняв більшість запчастин з блоку, почистив все. вентилятори почистив. замінив батврейку.

оказалось жужав великий вентилятор на блоку живлення, я його розібрав почистив, капнув масла туди, все працює тихо гарно.

але така херня появилась вибиває шо всі вентилятори FAIL або too low speed.

зайшов в быос а там всі швидкості по 0 rpm. виключив просто попередження - disabled

чи шось не так там?

Опубліковано

розрулив сам так, вийняв більшість запчастин з блоку, почистив все. вентилятори почистив. замінив батврейку.

оказалось жужав великий вентилятор на блоку живлення, я його розібрав почистив, капнув масла туди, все працює тихо гарно.

але така херня появилась вибиває шо всі вентилятори FAIL або too low speed.

зайшов в быос а там всі швидкості по 0 rpm. виключив просто попередження - disabled

чи шось не так там?

Треба в темах своїх відповідати http://board.lutsk.ua/topic/127158-prodam-gsmart-g1315-black/#entry1052783083, і

на листи, і з компом все буде в нормі ...

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...