Перейти до змісту

Вхід лише для білих

Tolik_lt

Рекомендовані повідомлення

22.02.2013

Сергій Жадан

Чим наше свинство краще за, приміром, австрійське? Та нічим. Ми так само схильні бачити ворогів у всіх іноземцях. Вони, іноземці, займають наші робочі місця й розбещують наших дівчат, торгують наркотиками й погано говорять російською (не кажучи вже про українську)

Нігерієць Олаолу Фемі вже більше року сидить у луганському СІЗО.

5 листопада 2011 на них із приятелем здійснили напад четверо молодих (не зовсім тверезих, ясна річ) громадян України.

Нігерійці відбивлись, зокрема, Олаолу захищався шийкою з розбитої пляшки. Наступного дня його арештували. Звинувачують у спланованому замаху на вбивство. В слідстві купа суперечностей і протиріч, зрештою, кому цікаво – вся інформація є в неті. Мені, натомість, хочеться сказати про такий момент.

Олаолу в основному підтримують (чи просто звертають увагу громадськості на цю справу) правозахисники та ліві активісти. Саму громадськість проблема африканського студента, схоже, мало хвилює. Підозрюю, що громадськість у цьому випадку цілком підтримує представників правосуддя – мовляв, їх, цих чорношкірих, і так останнім часом багато на вулицях наших міст, аби за них ще заступатись.

Траплялося також бачити реакцію українських правих на цей випадок. Вона теж не надто прихильна до затриманого – мовляв, в першу чергу потрібно підтримувати й виступати на захист ув'язнених українських патріотів, а вже потім – різних африканців.

А то й узагалі не треба їх підтримувати, цих африканців, яке нам, українським патріотам, до них діло. Реакція зрозуміла й мало чим різниться, скажімо, від реакції яких-небудь чехів чи німців, коли ті дізнаються з новин про черговий арешт чужинців із України.

Все так само – яке нам діло до цих українців, вони всі потенційні злочинці, раз арештували – значить було за що. Так і з нігерійцем в Україні. Впевнений, багато хто за будь-якого розкладу буде впевнений, що африканець справді напав із розбитою пляшкою на чотирьох українців.

Аякже вони, ці африканці, всі потенційні злочинці, якщо сидить – значить, є за що. Я далекий від того, аби розводитись про ксенофобію та інтернаціоналізм, просто стільки разів доводилося чути від українців за кордоном про французьке, німецьке чи австрійське жлобство, про те, як погано до нас там ставлять, з якою підозрою, з якими зневагою та недовірою, про те, які вони там усі свині й людиноненависники, бюргери й бюрократи.

І ось думаєш – а чим, зрештою, українське бюргерство різниться від, скажімо, німецького? Чим наша зневага та недовіра різняться від, скажімо, французької?

Чим наше свинство краще за, приміром, австрійське? Та нічим. Ми так само схильні бачити ворогів у всіх іноземцях. Вони, іноземці, займають наші робочі місця й розбещують наших дівчат, торгують наркотиками й погано говорять російською (не кажучи вже про українську), займаються спекуляцією, проституцією, загалом – за ними тягнеться цей нездоровий дух криміналу, адже ясно, що всі вони приїхали сюди, аби зробити наше життя нестерпним.

Крім того, у них просто чорна (жовта) шкіра – вже цього достатньо, аби виявляти щодо них пильність. Знову ж таки, не маю жодних ілюзій щодо моральних імперативів та законослухняності всіх тих іноземців, котрі приїздять до нашої країни, просто чомусь думаю, що китайці чи сенегальці в Україні поводяться приблизно так само, як українці де-небудь у Празі чи Берліні.

Намагаються вижити в чужій країні, намагаються піймати своє щастя за хвіст, хочуть почувати себе впевнено й спокійно. Чи варто їх за це засуджувати? Не певен. Можна, звісно, вимагати повернення всіх іноземців на свої історичні батьківщини, обмеження їх у правах, чітку регламентацію місць, де вони можуть з'являтися, тощо.

Втім, за нас цим часто займаються правоохоронні органи наших країн. Як ось у випадку з Олаолу. Тому, чесно кажучи, подібна солідарність із українським судочинством та міліцією в мене особисто жодної симпатії не викликає. Знову ж таки повторюся, мені особисто не йдеться про жодну толерантність чи політкоректність, ідеться про елементарну совість – мені не подобається, коли моїх співвітчизників принижують та пресують за кордоном (всі ці розбірки на митниці, перевірка документів на вулицях західних мегаполісів, безнадійна боротьба з бюрократами різних рангів та чинів), відповідно не подобається, коли принижувати та пресувати починають українці.

Агресія породжується невпевненістю, страхом і комплексами. А використовується державною машиною. Борячись із цією машиною, всі ми змушені дотримуватися певних правил, незалежно від кольору шкіри, віросповідання чи політичних поглядів. Проблема в тому, що сама державна машина цих правил не дотримується. Тому ми зазвичай і програємо.

ТСН

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• Відповідей 143
  • Створено
  • Остання відповідь

Тролік, дивись мій підпис

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

в мене тут питання назріло-хочеш шоб твоя донька спала з негром? підходить тобі такий зять?

а зять-араб чи турок?

а відносно того, що вони ведуть себе по-свинськи, то це щира правда. і доньок ваших розбещують теж.

варто згадати випадок як дівчину згвалтувала група таких мавп.

я не расист, але обмежити в'їзд цих людей на територію України варто. У нас свого бидла вистачає. Африканці-це не афроамериканці, що мають хоч якесь виховання. Тому як правило, до нас сюди приїжджає жити бидло, покидьки з інших країн-будь то грузинський кримінал, чи чорножопі мавпи з африки.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

можеш мінусувати, Толік. я не статодрочер. ну і щиро бажаю твоїй доньці африканського зятя ;-)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

розчарую- це не я тебе мінуснув:)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Козьма, ти увлєчьонно піариш цю свою тему:)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Не знаю, хто мінуснув перший, але додав я. Не переварюю расизм (і подібні речі) у будь-яких проявах.

Перед тим, як ляпнути щось на кшталт "чорножопі мавпи", дуже раджу спочатку уважно подивитись у дзеркало і добряче подумати, чи залежить усе гівно, яке ти в житті скоїв від кольору твоєї шкіри.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Козьма, ти увлєчьонно піариш цю свою тему

Ідея схожа - чому не натравити народ на троха розжовані думки?

Та й клацати на посилання ніхто і не примушує ;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а достатньо побачити -atrul-v-london і уже й так всьо понятно

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Щось ми відійшли від теми.

Доречі, Онотолє, Вашої думки про дане питання я так і не побачив. Тому прошу :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Хе-хе... Куди там навіть Аделаджі... :)

Біле населення Франції і Великобританії вже виїжджає з міст, де є масове скупчення арабів, негрів.

Я тут троха зараз понтануся.

Багато хто з нас може уявити вечірню прогулянку Парижем як романтичний променад по цим "О, шамп Елізе...", де все навколо мило, гарно, красиво, витончено, благородно, і т.п.

Але коли увечері гуляєш біля Ейфелевої вежі, то там домінують чорні парубки, які торгують сувенірами, і мало не вилазять на тебе, аби ти щось купив: "Окей, окей, файв йіро! Окей, срі йіро! Ванйіро-ванйіро-ванйіро!.." Намагаються зав'язати якусь нитку навколо зап'ястя, аби потім збити за цей "талісман" пару євро. І срач навколо - викидаються обгортки від їжі і т.п. Хто не вірить - можу фотку показати.

Прага. Вдень чорношкірого можна й не побачити. Лише біля Влтави, де ходять екскурсійні кораблики, їх чимало в моряцьких формах. Але тільки наступає вечір - вони заповнюють вулиці. Хочеш травички? Без питань. Дівчинку, парубка? Забашляй, організують. Треба потрапити в якийсь нічний клуб - теж проведуть...

Хоча в Парижі було чимало адекватних чорношкірих, з якими нормально вдалося поспілкуватися.

Я нічого не маю проти інших рас. Але чомусь так історично складається, що в інших країнах представники цих рас в силу багатьох причин (важче отримати освіту, роботу і т.п.) стають на злочинний шлях.

Кажуть, що в нас, і в Росії теж найсильніші злочинні угрупування складаються з вихідців з Кавказу.

Біла раса вироджується, і намагається захиститися, але толерантністю й терпимістю сильно не захистишся.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Не знаю, хто мінуснув перший, але додав я. Не переварюю расизм (і подібні речі) у будь-яких проявах.

Перед тим, як ляпнути щось на кшталт "чорножопі мавпи", дуже раджу спочатку уважно подивитись у дзеркало і добряче подумати, чи залежить усе гівно, яке ти в житті скоїв від кольору твоєї шкіри.

подивись-но спочатку у своє зеркало і скажи відповідь на це питання собі. а ще навчись у свої 40 не переходити на особистості. я помітив, що твоє надмірне самозахоплення уже в котрій темі виливається в обсирання мене або ще когось. ти, на жаль, обмежена людина, бо всебічного розвитку і аргументованої думки від тебе не бачив у жодній із тем. ти-дитя системи і доводити щось тобі-собі дорожче.

я не гастарбайтер шоб у темі про негрів говорити про мене. крім того, лайна у своєму житті наробити чи то ще не встиг, чи то вже й не встигну, бо живу по-людськи. негрів вбивати я не радив, а от обмежити в'їзд на територію держави законодавчо-варто! а то до нас як у відстійник, всяке гівно збирається різних націй з усього світу. хороші люди до нас рідко приїжджають.

повторюсь, расизму не поділяю, але пишаюсь бути білим і європейцем. А ще українцем, чого і вам бажаю.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Всіх арабів і більшу половину негрів потрібно гнати як з просторів Украіни так і всієі Європи....вони як опухоль з кожним днем збільшують свій вплив і кількість...а не хочуть по доброму в море іх всіх скинути...забагато прав ім Європа дала..занадто багато

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

подивись-но спочатку у своє зеркало і скажи відповідь на це питання собі. а ще навчись у свої 40 не переходити на особистості. я помітив, що твоє надмірне самозахоплення уже в котрій темі виливається в обсирання мене або ще когось. ти, на жаль, обмежена людина, бо всебічного розвитку і аргументованої думки від тебе не бачив у жодній із тем. ти-дитя системи і доводити щось тобі-собі дорожче.

я не гастарбайтер шоб у темі про негрів говорити про мене. крім того, лайна у своєму житті наробити чи то ще не встиг, чи то вже й не встигну, бо живу по-людськи. негрів вбивати я не радив, а от обмежити в'їзд на територію держави законодавчо-варто! а то до нас як у відстійник, всяке гівно збирається різних націй з усього світу. хороші люди до нас рідко приїжджають.

повторюсь, расизму не поділяю, але пишаюсь бути білим і європейцем. А ще українцем, чого і вам бажаю.

а Yuraul і не переходив на особистості,я цього ніяк в його пості вичитати не можу. а ти так щедро оце..:)що ж тебе так зачепило??;-)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а відносно того, що вони ведуть себе по-свинськи, то це щира правда. і доньок ваших розбещують теж.

варто згадати випадок як дівчину згвалтувала група таких мавп.

я не расист, але обмежити в'їзд цих людей на територію України варто. У нас свого бидла вистачає. Африканці-це не афроамериканці, що мають хоч якесь виховання. Тому як правило, до нас сюди приїжджає жити бидло, покидьки з інших країн-будь то грузинський кримінал, чи чорножопі мавпи з африки.

Хотелось бы глянуть на сорс сиих достоверных на все 146% статистических данных никак не основанных на расизме и предвзятости.

Ваши точка зрения основана только на эмоциональной парадигме не более-рациональности в таком подходе чуть меньше 0. Вся ваша предвзятость состоит из нескольких новостных строчек, от СМИ которые подбрасывают дрова, как катализатор, в печку всеобщего недовольства иностранцами.А все потому что один случай с негром хулиганом в таких СМИ запросто затмит 100500 случаев отечественного хулиганства.. Почему то засилье пардон "москалей" не вызывает такой батхерт, хотя процентное соотношение преступлений, к примеру,от них наверняка больше чем от негров. Но новостные строчки типа "иван убил и изнасиловал овер 9000 женщин" вас не так цепляет как "Мдадугма Бонгванда порезал сокурсника бритвой ".

Вся эта нелюбовь к "нерусским" явно перекочевала в умы молодежи с "братской" Рассеи, где такие взгляды чуть ли не приветствуются. Мода,такая коварная тётка.

Так что остудите эмоции в холодном душе логики и подумайте, сколько нехорошего наделали вам негры или арабы.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ярчик, ну що за новина?:))у якому світлі вона виставляє українських жіночок?:))як у анекдоті- Тарасе, це ти? а у ліжку ж хто?? Боже, я така затуркана, така затуркана:))

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Зачьотний вброс :_25:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ярчик, ну що за новина? :))у якому світлі вона виставляє українських жіночок? :))як у анекдоті- Тарасе, це ти? а у ліжку ж хто?? Боже, я така затуркана, така затуркана :))

Толік, це вже тема для іншого вбросу.. пардон - дисертації :)

10 років свого життя я провів у Рівному, де тоді була Академія інженерів водного господарства. Так в ній навчалося чимало чорношкірих парубків. Чув таке, що одного разу довелося виділити їм цілий поверх в гуртожитку, і заселити його хлопцями з Африки. Тільки вони там жили, бо із-за смороду і антисанітарії нечорні там жити не могли...

Хоча колись моя перша теща розповідала, як приїхала з Франції якась негритоска до них в гуртожиток, так в неї були дорогі парфуми і така косметика, що наші студентки багато чого ніколи й не бачили.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Порівнювати Австрію з Україною? :0099: А наше волинське захолустя? У Луцьку досі в негра пальцем тикають.

Уявив собі негра десь в Баєві на дискотеці... rip.gifpop.gif

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Не знаю за негра(там після посівної ввечері половина негри)-а от негритянка на дискотеці точно викликала би фурор.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Bit, ти мене ні з ким не плутаєш? 40? Я так погано виглядаю?(

А, по темі, як то кажуть, я не расист, просто ненавиджу цих чорножопих.) Так?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

просто система правосуддя повинна бути справедливою. Я припускаю, що Олаолу Фемі може бути чемним хлопчиком, що випасав свиней, зебр, збираючи гроші на вищу освіту, і разом з африканськими друзями малював проект по створенню ліків від раку. І згоден, що з 10 тих самих африканців він один фея, а інші можуть бути гвалтівниками, убивцями і наркоманами. Але на те і система правосуддя, щоб такі як Дензель Вашингтон могли вибитися в люди, а інша наволоч згнила в тюрмі. І як би його (Дензеля, Олаолу чи іншого хорошого чорного хлопчика) не ненавиділо українське/австрійське/інакше бидло, щоб воно (бидло) не могло йому завадити. Ненавидіть кого хочете (я взагалі не люблю більшість людей, незалежно від кольру шкіри), але чесним і праведним давайте дорогу.

П.С. всі люди - це браття на землі, окрім жидів, татар, масонів, негрів, білорусів, которих я ненавиджу. (с)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

П.С. всі люди - це браття на землі, окрім жидів, татар, масонів, негрів, білорусів, которих я ненавиджу. (с)

то ти за китайців з циганами але проти білорусів?????

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...