Перейти до змісту

Хто займається утепленням квартири?

Jaguar-35769

Рекомендовані повідомлення

В недалекому майбутньому планую утеплити квартиру.

Цікавить ціна та хто займається ? 2-ий поверх, 15-16 м.кв.

Також цікавлять відгуки тих, хто вже провід дані роботи собі ? Ефективність? Який матеріал використовувати ?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• Відповідей 58
  • Створено
  • Остання відповідь

Утеплення зовнішніх стін? Якщо так, то користувач prom.alp.lutsk тобі допоможе, десь тут в нього є відповідна тема.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Утеплення зовнішніх стін? Якщо так, то користувач prom.alp.lutsk тобі допоможе, десь тут в нього є відповідна тема.

Так. Утеплення зовнішньої стіни.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ось його номер 06600005чотири-сім

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Дякую, VadimM.

Можливо ще будуть в когось якісь пропозиції?

Дуже цікавлять і відгуки.......

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Саме цей чоловік утеплював мому сусідові. Дуже задоволений роботою

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Дякую, VadimM.

+ доставити пару ребер до батарей опалення...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Дякую, VadimM.

+ доставити пару ребер до батарей опалення...

Тоже варіант, але стіна, площею в 16 м.кв. від того теплішою взимку не стане.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

У мене якісь телефони збереглись. Хлопці з даху на мотузках спускались на потрібний рівень поверху.

До роботи зауважень немає.

063-сім сім пять-86-43

063-сім два девять-56-00

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

У мене якісь телефони збереглись. Хлопці з даху на мотузках спускались на потрібний рівень поверху.

До роботи зауважень немає.

063-сім сім пять-86-43

063-сім два девять-56-00

Дякую.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Тоже варіант, але стіна, площею в 16 м.кв. від того теплішою взимку не стане.

від утеплення лише вашої квартири стіна також тепліше не стане. стіна промерзатиме в інших місцях й спокійно проходитиме під вашим утеплювачем))

гроші на вітер...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якщо утеплити трохи з нахльостом (50 см вище та нижче перекриттів) то ефект все ж буде. Зважайте що там стіна "підігрівається" сусідами зверху та знизу. Знову ж, тут пишуть що люди які утеплили - задоволені (хоча хз, ефектом від утеплення чи фактом якісної роботи).

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якщо утеплити трохи з нахльостом (50 см вище та нижче перекриттів) то ефект все ж буде

звичайно. буде ефект помитого автомобіля))

Зважайте що там стіна "підігрівається" сусідами зверху та знизу

ми ж не про стелю говоримо, а про стіни.

навіть якщо 8 з 9 поверхів буде утеплено, то стіни все рівно промерзнуть й відбиратимуть тепло...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

буде ефект помитого автомобіля))

на городі бузина а в Києві дядько...

ми ж не про стелю говоримо, а про стіни

навіть якщо 8 з 9 поверхів буде утеплено, то стіни все рівно промерзнуть й відбиратимуть тепло...

тобто теплообміну між стіною і сусідами зверху та знизу не відбувається? Якщо не обтяжить, пояснити можна а не просто констатувати.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якщо утеплити трохи з нахльостом (50 см вище та нижче перекриттів) то ефект все ж буде. Зважайте що там стіна "підігрівається" сусідами зверху та знизу. Знову ж, тут пишуть що люди які утеплили - задоволені (хоча хз, ефектом від утеплення чи фактом якісної роботи).

Зовнішні стіни стали на дотик відчутно тепліші зсередини. Крім того в мене один кут мокрів взимку, можливо промерзав а може в цеглі мікротріщини були. Після утеплення кут став сухий і більше не цвіте.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

на городі бузина а в Києві дядько...

поняття аналогія для вас не відоме. буває))

Якщо не обтяжить, пояснити можна а не просто констатувати.

якщо приміщення не утеплене повністю, то стіни промерзають так само. як не дивно, але всі стіни це одна конструкція)) звідси й ті ж самі тепловтрати.

оголіть частину обшивки у термосі й він уже не термос. насправді це елементарні речі, й дивує що багато людей цього не розуміє.

переконувати чи пояснювати надалі нічого не буду, мені однаково як й що ви "утеплюєте".

Після утеплення кут став сухий і більше не цвіте.

зупинили проникнення вологи, це реальний результат.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Можливо я нічого не розумію, але ж стіна в панельному будинку не суцільна з 1-го по 5-ий...і чому вона має промерзати від панелі верхного (нижнього) поверху.....на мій "хлопський розум" - якщо й будуть втрати після утеплення, то не значні і не помітні і волога тим більше немає появлятись, адже буд.матеріал (пінопласт/пінополістирол) буде забирати на себе холод (10-15 см все ж таки) і на стіні це не відзначиться.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Андрій Віталійович, з термосом аналогія невлучна, оскільки не в кожного термоса є вікна - фактично діри в термоізоляції.

Пінопласт зменшує площу теплообміну - в сусідів зверху і знизу температура зовнішньої поверхні стіни буде в мороз нижчою. Не настільки товстою є панель щоб градієнт температури встиг вирівнятись з наближенням до внутрішньої поверхні стіни. Зрештою, ті ж склопакети в пластикових вікнах знижують втрати тепла - чи від них також ефект помитого авто?

Звичайно все можете пояснити звичайнісіньким ефектом пласебо - раз гроші заплачено - значить гріє. То невже так багато в нас "лохів" які зменшують поверхню теплообміну?

Після утеплення кут став сухий і більше не цвіте.

зупинили проникнення вологи, це реальний результат.

Помиляєтесь - волога як була так вона нікуди і не ділась - вона просто перестала конденсуватись на холодній ділянці стіни оскільки після утеплення температура цієї ділянки стала вищою ніж точка роси.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Андрій Віталійович, з термосом аналогія невлучна

звичайно, звичайно))

вибачайте, що взагалі дозволив з вами сперечатись :_07:

Помиляєтесь - волога як була так вона нікуди і не ділась

а я що написав, що волога кудись зникла?

навчіться читати інших...

вона просто перестала конденсуватись на холодній ділянці стіни оскільки після утеплення температура цієї ділянки стала вищою ніж точка роси

а простіше "зупинили проникнення вологи" ...

Можливо я нічого не розумію, але ж стіна в панельному будинку не суцільна з 1-го по 5-ий...і

як не суцільна? стіна це одна суцільна конструкція, інакше будинок складеться, як іграшковий...

п.с. все з теми зник, філософствуйте й далі.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

На скільки я зрозумів, скільки людей - стільки й тверджень.

Але мані цікаво чи Андрій Віталійович чи VadimM утеплювали стіни? Чи всі твердження є теоретичними?

п.с. не подумайте нічого образливого, ваші думки також є цінними.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Jaguar-35769, та я взагалі не знаю, що таке утеплення :_07:

Андрій Віталійович, я питав на рахунок "чи Ви з практичної чи з теоретичної точки зору" надаєте консультації. Так як одне діло з власного досвіду описувати ситуацію, а друге - "кум сказав шо хє***во, бо запплатив більше ніж думав, значить воно не тепліше, та й чуствую шо скоро плЄсЄнь вилізе".

Справа в тому, що хочеться зробити краще (навіть якщо й дорожче), але щоб воно дійсно було ефектним (якщо таке можливе)....Так як а ні цвіль, а ні грибок, ні мене, а тим більше мою дитину не влаштовує.

п.с. як я писав раніше "не подумайте нічого образливого, ваші думки також є цінними"

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Особисто я сам собі утеплював (ой, сорі, Андрій Віталійович не знає такого поняття) термоізолював балкон - ефект є при чому суттєвий.

Одразу хочу сказати що висловлювання мого опонента більше схожі на дешевий троллінг. Шкода, адже розділ тематичний і було б приємно спілкуватися так, щоб в сторін не виникало двозначних трактувань і недомовок - знайшлися б читачі які б почерпнули для себе з чийогось посту зерно істини. Але то таке.

а я що написав, що волога кудись зникла? навчіться читати інших...

а простіше "зупинили проникнення вологи" ...

Або розтлумачте "зупинили проникнення вологи" - звідки куди це вона проникала до утеплення і звідки куди перестала проникати після, або ви суперечите самі собі. До речі, якщо панель після утеплення стає сухішою - вона менше проводить тепло - чим не ефект від термо- (і волого-!) ізоляції?

А якщо користуватись аналогією що будинок - то термос то в контексті заміни старих вікон на пластикові ми в термосі міняємо металеву кришку на коркову. А частково обклеюючи стіни пінопластом ми нехай частково ховаємо термос в кишеню пуховика :).

Хоча на мою думку влучніше вважати термосом не весь будинок а лише певну квартиру (адже квартири між собою теж певним чином термоізольовані - в сусідів може бути тепліше бо вони наприклад увімкнули калорифер), ну або в нас термос розділений на окремі ємності - для кави, бульйону, чаю і тд :D. І якщо ми ховаємо в кишеню ту частину термоса в якій знаходиться бульйон то цей бульйон буде довше залишатися гарячим ніж чай, кава і що там ще, адже на вулицю він тепло віддає повільніше бо цьому заважає кишеня пуховика (пінопласт), а сусіднім ємностям тепло передається з перешкодою у вигляді стінок ємностей (стеля, підлога, міжквартирні стіни). Глибше ховаючи термос в кишеню (обклеюючи стіни пінопластом з більшим нахльостом на сусідні квартири) ми зменшуємо тепловтрати не тільки тої частини де бульйон, але й частково тих частин, де в нас кава і чай, відповідно вони також будуть дещо повільніше охолоджуватись і відбирати тепло в бульйону. Тому на мою думку Андрій Віталійович може бути правим лише в тому випадку, якщо теплопровідність підлоги, стелі і міжквартирних стін настільки висока, що ними (стінами) можна знехтувати. Якщо це так то дайте знати і дискусію можна буде вважати вичерпаною.

А от чому ми в термосі повинні оголяти частину обшивки (Андрій Віталійович скористався саме такою аналогією) якщо ми навпаки його намагаємось утеплити термоізолювати тим пінопластом - це для мене залишається загадкою.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

дешевий троллінг

головне що у вас він дорогий :_07:

Хоча на мою думку влучніше вважати термосом не весь будинок а лише певну квартиру

логіка відсутня. у вас що квартира у вакуумі? хоча...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А от чому ми в термосі повинні оголяти частину обшивки

тому що утеплена квартира у висотці, це якраз частина обшивки термоса, коли інша відсутня.

що не зрозумілого?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Андрій Віталійович з Ваших постів у даній темі я зробив висновок що є Ви досвідчений спеціаліст в системах термоізоляції будівель. Будь ласка надайте якісь розрахунки на підтвердження ваших слів , і не правоти Ваших опонентів. Тоді я зміню свою думку про перевід Вас в групу тролі

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...