Перейти до змісту

Перехід на безкоштовний софт

Plum

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Я можу розказати про такі перевірки... :(

Було діло із дуже близькими знайомими - прийшли , ні приїхало їх штук 20 "оцепили" все приміщення (охоронці як миші повтікали) і до кожного компа а що? а як? іт.д. і.т.п

Справді вінда віндою - але якщо знайдуть ще й інсталляхи ліцензійних продуктів на вінчестері- }|{опа повна!!!

тому перелік з першого посту я мене виглядає так

1) ХР про-шка - куплена (350 грн Хоум вартує)(а ПРО- 730)

2) Open Office

3) Thunderbird

4) Поки не треба - тому Бог милував

5) 6) 7) 8) - Купували (гроші божевільні, але що вдієш)

9) Nero (ліцензійний) іде в комплекті із Боксовим приводом (не самої останньої версії звичайно, але вистачає)

10) Є програма "самописна" (я представляю інтереси фірми якій вона належить кому цікаво в ПМ)

11) Теж платний і прийшов дядько з банку за 120 грн встановив

ось так.

Опубліковано

Мені на фірму (а також і мому батькові) прийшли інформаційно попереджувальні листи від Майкрософт про використання ліцензійного ПЗ. В них були наведені факти переходу (статистика) на ліцензійне ПЗ а також факти відшкодованих збитків за використання неліцензованого читай піратського ПЗ.

Хоча для мене перехід на безкоштовне ПЗ означає тирити піратки в ларьках :----)))

Хоча добре що на роботі є нотбук на якому вінда ліцензована.

Опубліковано
Хоча добре що на роботі є нотбук на якому вінда ліцензована.

Лише вінда?? :blink:

А Офіс, а Неро? , 1С-ка ???

повір - якщо цих 3 програмуліни знайдуть крякнутими - штраф+конфіскація гарантовані..

Опубліковано

а я на лінукс перевожу компи, якось жаба давить на компи по 100 баксів платити за офіс і вінду 400 убитих єнотів платити

Опубліковано
а я на лінукс перевожу компи, якось жаба давить на компи по 100 баксів платити за офіс і вінду 400 убитих єнотів платити

все действительно так серьезно или так, очередной "крок на зустрич людям", про который забывают на следующий день, после того, как пропиарятся?

Опубліковано

не 400 баксів а 150 - за вінду ХР про-шку , хоум 350 грн (можу продати ще є трохи)

а от офіс - так -300 баксів..

Тільки тепер ти мені скажи де ти візьмеш повноцінний Фотошоп чи там скажімо Корел під Лінух?? :)

**зараз тапками стануть кидатися** мовляв є скільки завгодно- так є але які вони ???

Людина яка пропрацювала за Ексельом все життя - матюкається на опен офіс так - ви б лише почули... :mdr:

а ставити Лінух і через Вайн гратися - :dont::lopata:

все действительно так серьезно или так, очередной "крок на зустрич людям", про который забывают на следующий день, после того, как пропиарятся?

щось я тебе не зрозумів.!!!

Прочитай всі пости від самого початку - і не задавай таких питань! :angry:

Опубліковано

Корел под линукс есть. Полноценный...

Что ж до ОупенОфиса, то я когда-то филиал из 15-ти компов на него перевел. Ругались токо первую неделю, пока не привыкли. Теперь довольны...

К 2007-му оффису привыкать тоже нуно, так уж лучше пусть к ОупенОфису привыкают.

Опубліковано

в мене вже 15 машин під лінуксом працює, а в фотожопі надобності немає, а як і треба буде то є майже весь софт портативний і офіс і корел і адоби ілюстратори, як буде необхідність щось робити то можна і з диска запустити.

а офіс 2000 під вайном в лінуксі працює ще краще ніж в вінді

Опубліковано
але якщо знайдуть ще й інсталляхи ліцензійних продуктів на вінчестері- }|{опа повна!!!

а чому? вмене вінди ліцензійні - і всі файли ліцензійних дисків лежать на сервері, щоб якщо треба щось підстроїти, то я не бігав з диском. це що протизаконно?

Опубліковано

http://www.hkr.ru/magazines/ar2005/n273/oda/

Короткий огляд альтернативного і безкоштовного ПЗ.

З правової точки зору захист від проблем, заподіяних використанням неліцензійного ПЗ можливий, але він має бути комплексним. Одною флешкою, яку можна вийняти - тут не обійдешся. Можна зареєструвати компи на фірму, яка давно не здійснює підприємницьку діяльність, і взяти їх ніби в оренду. Можна зробити вигляд, що компи - персональна власність кожного працівника. Одна справа - провести огляд комп'ютера фірми, а інша - фізичної-особи. Адже приходять на перевірку саме фірм, а не громадян. "Звиняйте, цей комп - не наш, а цього чоловіка. А направлення на перевірку його ви маєте? Тоді - до побачення". Можна попробувати оформити документи, що ліцензоване ПЗ фірмою купувалося. Але підсунули чорт-зна-що, і ви за це не відповідаєте. А продавець давно вже припинив діяльність. Але технічний момент відкидати не варто - має бути якась система, яка дозволить уникнути відповідальності. Варіант: в машині два вінта. На одному - Лінукс, ОупенОфіс, і т.д - все халявне. На іншому - вінда і все крадене. Технічно треба зробити так, що коли виникне ризик перевірки - система повинна знищити віндову партіцію, замість неї створити лінуксовий розділ, і накидати в нього файлів і папок для створення видимості "робочого диску". При цьому комп справно працюватиме під Лінуксом. Звісно, можна втратити якісь дані - але треба все продумувати. Бази, документи, конфіги - все зберігати десь так, щоб воно залишилося нетронутим.

Ще одне. Може, менти й не відрізняються глибиною мислення, але науково-дослідні інститути судових експертиз мають можливість відновлювати інформацію, яка була витерта і перезаписана до 10 раз. Це дорого, але коли питання стає ребром - до цього можуть вдатися.

Коротше кажучи, якщо дуже хочеться - то можна. Але треба бути обережним і, головне - залишатися піонером. Тобто, завжди готовим. :lopata:

Опубліковано
Можна зробити вигляд, що компи - персональна власність кожного працівника. Одна справа - провести огляд комп'ютера фірми, а інша - фізичної-особи. Адже приходять на перевірку саме фірм, а не громадян. "Звиняйте, цей комп - не наш, а цього чоловіка. А направлення на перевірку його ви маєте? Тоді - до побачення".

це легко перевірити по бухгалтерії - все, що на балансі, вроді як власність фірми.

Опубліковано

Я ж кажу - захист має бути комплексний :lopata: Якщо вішати техніку на фізичнихї осіб - то знімати її з фірми.

Опубліковано

в мене з чотирьох компів на фірмі по документах проходить тільки один, і той комплектухою.

Але наскільки я знаю, якщо комп стоїть на фірмі, то потрібен договір аренди компа з фіз. особою, або підтвердження що це дійсно комп фіз. особи і що фірма не отримує матеріальної вигоди від його використання. "Приніс з дому три компа щоб обновити драйвери" не проходить -- дивляться що є на вінті. Якщо є якісь документи, пов'язані з роботою фірми -- торба. Взують ще й за відсутність договору аренди.

З ноутбуками це трохи простіше зробити, а от з десктопами вже трохи гірше...

Якщо вдасться "прикинутись" сервісцентром, то можна сказати що компи клієнтів, що на вінтах не знаємо і відповідальності не несем, просто тестуємо після ремонту.

Опубліковано

Ось ще один рецептик "любітєлям халяви":

http://board.lutsk.ua/forums/index.php?showtopic=13086

Читати до 12-го поста включно.

Як думає шановне товариство - це реальний спосіб, чи ні?

• 2 тижня потому...

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...