Перейти до змісту

Який процесор вибрати у ноутбук? AMD 4ядра чи Intel 2ядра

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Прошу поради, так як сам не розбираюсь в ноутбучних процесорах! Вибираю собі на офіс ноутбук 17,3 діагоналлю...

Який процесор краще все таки брати на ноутбук AMD Quad-Core A10-4600M(3.20) чи Intel Core i3-2370M (2.5 ГГц)

Бо мені казали що AMD процесори гріються. А ноутбук у мене буде включений кожен день з 9-18год.

Знаю, можна було б обрати щось і краще, але тут як завжди - бюджет урізаний ~ 5000грн. +-200-300 грн.

Опубліковано

казали що AMD процесори гріються

Скільки разів мав справу з ЦП AMD, - стільки разів проклинав цю контору. Термопасти не напасешся!

Intel Core i3-2370M

Це модель 2011-року. В рамках бюджету дивіться в сторону Core i3-3хххM.

Опубліковано

Так і вот я думаю, теж казали мені що трошки "жаркі":) вони ті AMD, але ж які слова - 4 ядерний!:)) От на те і ведусь! А тут думаю, це ж кожен день він по стільки годин буде працювати!

Опубліковано
Скільки разів мав справу з ЦП AMD, - стільки разів проклинав цю контору. Термопасти не напасешся!

Яким чином кількість термопасти впливає на температурний режим процесора?

Зараз всі нові проци, шо Інтел, шо АМД мають захисти від перегріву. АМД нічим не тепліші за Інтел. То дурнуватий стереотип.

Опубліковано

Да-да... Домашный ПК, то авторитетне джерело...

Почитайте хоча би ТУТ про АМД Трініті...

З.І, Оффтоп - а я то вже принципово пару років хюлетів не продаю. І шо? ВИ дивитесь з точки зору користувача, а я з точки зору сервісника...

Опубліковано
То дурнуватий стереотип.

Теж був такої думки до покупки в 2010-му ноута з AMD Phenom ll Triple-Core N830. Не дуже старий ЦП, погодьтесь! Через місяців 8-10 став грітися >80˚ без нагрузки. Заміна термопасти виправляла ситуацію на місяць-два максимум. За 2 роки робив цю процедуру разів 6-7. Це нормально? В десятка знайомих з різними поколіннями AMD ситуація така ж. Вже мене замучили з дзвінками "гріється, що робити?"!

Опубліковано

Да-да... Домашный ПК, то авторитетне джерело...

Почитайте хоча би ТУТ про АМД Трініті...

З.І, Оффтоп - а я то вже принципово пару років хюлетів не продаю. І шо? ВИ дивитесь з точки зору користувача, а я з точки зору сервісника...

Так, я щось теж їх ніколи не розглядаю як варіант!

Можна, впринципі і ссилками допомогти конкретні моделі!

І ще, бо вже у приват мені пишуть - потрібно щоб екран був не менше(а ще більше прівєтствуєця:)) 17,3!

Опубліковано
То дурнуватий стереотип.

Теж був такої думки до покупки в 2010-му ноута з AMD Phenom ll Triple-Core N830. Не дуже старий ЦП, погодьтесь! Через місяців 8-10 став грітися >80˚ без нагрузки. Заміна термопасти виправляла ситуацію на місяць-два максимум. За 2 роки робив цю процедуру разів 6-7. Це нормально? В десятка знайомих з різними поколіннями AMD ситуація така ж. Вже мене замучили з дзвінками "гріється, що робити?"!

Угу... Знаєш скільки я бачив ноутів з перемазаними термопастою терморезинками? З обляпаним повністю процом? З узагалі викинутими терморезинками, коли радіатор не прилягає до чіпа? Все тре робити грамотно. Фізику за 8-9й класи ше ніхто не відміняв. Мобільна платформа = компактна платформа, а отже чистити її тре троха краще і частіше ніж настільну. Принаймні раз в рік бажано, а при наявності домашніх тваринок - раз в пів року, а то і частіше... Не просто міняти пасту, а продувати радіатори... Но то лірика... :)

З.І. Екран 17.3, то штатаний розмір для нових ЛЕД матриць. Нічого надзвичайного. Навіть, якшо розгатите, то десь до 1200грн вкладетесь в заміну )

Опубліковано

але ж які слова - 4 ядерний!

В 2008-му брав собі стаціонарний з топовим на той час QuadCore AMD Phenom X4 Black Edition 9850, 2500 MHz. GTA IV за 20 хв. розжарював новий камінь до 85˚.

Опубліковано

mix, sorry за мінус, випадково не туди тицьнув :-[

Багато людей мають упереджене ставлення щодо процесоріа AMD, в той же час привітно зустрічають відеокарти Radeon, забуваючи при цьому, що зараз це та ж сама контора і досить часто те відео інтегроване в процесор.

Опубліковано

є 3500m.впринципі непоганий,розгін 2.3.трініті цікавіший буде.на рахунок нагріву,в лінпаку біля 70-75 було.думаю норм.так що я за амуде

Опубліковано

Bambaclay,

Доля Intel та AMD на ринку ЦП орієнтовно 80% та 20% відповідно. Висновки робіть самі!

тим не менше і Sony, і Microsoft для своїх нових ігрових приставок PS4 та XBOX720, які вийдуть в 2013-му, обрали саме платформу на базі рішень AMD (в тому числі і GPU)

Опубліковано

Рейтинг продаж автомобилей в Украине за август

В серпні 2012 року в Україні було продано 1676 автомобілів марки ЗАЗ і 135 автомобілів марки Lexus.

ЗАЗ кручє Lexus в 12,4 рази :-)

Якщо розглядати A10-4600M, то варто його порівнювати з процесорами i5-2430M чи i5-2450M. З точки зору продуктивності інтегрованого відео, то процесор AMD однозначно попереду. По споживанню приблизно рівноцінні будуть.

Взагалі не розумію чого ви вчепилися до нагріву. Процесор працює, виконує певну роботу, при цьому виділяється тепло і це є цілком нормальним. Головне щоб система охолодження справлялася зі своєю роботою і не давала компонентам перегріватися.

За даними CPU World для A10-4600M допустимою є температура 100°C, для i3-2370M - 85°C. Тобто процесор від AMD конструктивно розрахований на можливість роботи при вищих температурах. Хто в школі трохи вчив фізику, то знає, що ефективність теплопередачі залежить від градієнту температур. Чим більша різниця між температурою процесора і навколишнього середовища - тим ефективніше охолоджуватиметься процесор. І це є цілком нормальним.

Виходячи з міркуваня, наведених тут, можна зробити висновок, що Мерседес гірший автомобіль, ніж ВАЗ, бо гріється більше. В мене червона риска на шкалі термометра на 120°C. При справній системі охолодження раніше мотор не закипить, а от на жигулику зимою картонку ставити доводиться ;-)

Опубліковано

Так і шо його робить?:)

Може хтось ссилку кине на хорошу модель ноутбука, з продуктивним процом (треба для AutoCAD 2012 CorelDRAW...) і екраном від 17,3 дюйма..? Ціна +-5000 грн.

Або продасть?

Опубліковано

Так і шо його робить? :)

Може хтось ссилку кине на хорошу модель ноутбука, з продуктивним процом (треба для AutoCAD 2012 CorelDRAW...) і екраном від 17,3 дюйма..? Ціна +-5000 грн.

Або продасть?

Ти замутив тему, зайшовши не з того боку. Якщо тобі потрібен комп для графіки з 3Д архітектурою, то, одним процесором не обійдешся, бо відеокарта та монітор мають не менш, а може й більш вирішальне значення. Краще пошарся по форумах дизайнерів, щоб потім не матюкатись самому на себе, коли не буде нормальної кольоропередачі та відтворення розмірів та інше.

Опубліковано
:) яка ж це 3д графіка? Я ж не писав 3dsМax...;-) В мене зараз Пентиум 4 3,0Гц.(7річної давності!) і ці програми себе добре почувають на ньому!
Опубліковано

Або продасть?

Ти замутив тему, зайшовши не з того боку. Якщо тобі потрібен комп для графіки з 3Д архітектурою, то, одним процесором не обійдешся, бо відеокарта та монітор мають не менш, а може й більш вирішальне значення. Краще пошарся по форумах дизайнерів, щоб потім не матюкатись самому на себе, коли не буде нормальної кольоропередачі та відтворення розмірів та інше.

відеокарта практично не впливає на роботу в AutoCad та CorelDraw. тут головне потужний проц та чим більше оперативки

Опубліковано

Або продасть?

http://www.ktc-ua.com/catalog/notebook/noutbuk-dell-inspiron-n5720-5720gi2370d4c500bsclsilve#.UQqBMR0cagQ

http://www.ktc-ua.com/catalog/notebook/noutbuk-dell-inspiron-n5720-210-38395slv-sriblyastiy#.UQqBrB0cagQ

Опубліковано

:) яка ж це 3д графіка? Я ж не писав 3dsМax...;-) В мене зараз Пентиум 4 3,0Гц.(7річної давності!) і ці програми себе добре почувають на ньому!

"Так чего же ты хочеш ...?" (с)

Залиш все як є і зекономиш заробиш 5к. грн. не вдаривши палець об палець.

Опубліковано

ну-у, скажем, там свої нюанси...я б з радістю залишив свого робочого коника! треба "мобільність" :_04:

Опубліковано

ну-у, скажем, там свої нюанси...я б з радістю залишив свого робочого коника! треба "мобільність" :_04:

Які проблеми?

В мене зараз Пентиум 4 3,0Гц.(7річної давності!) і ці програми себе добре почувають на ньому

​ +

треба "мобільність" :_04:

=

Самий бюджетний новий ноут буде справлятись на порядок краще за твій десктоп.

+ економія ~ 2.5k ua

Опубліковано

та вже хочеться взяти щось більш-менш актуальне на даний час! Не на рік береться ж...

Надибав таку модельку, хоч і не фанат я НР, але у ньому розташування роз'ємів, клавіатура та корпус, самі оптимальні до моїх вимог... http://rozetka.com.ua/hp_probook_4740s_c4z36ea/p235688/#tab=comments Може хтось має такий, цікавить чи на корпусі видно відпечатки рук...?

Опубліковано

та вже хочеться взяти щось більш-менш актуальне на даний час! Не на рік береться ж...

Надибав таку модельку, хоч і не фанат я НР, але у ньому розташування роз'ємів, клавіатура та корпус, самі оптимальні до моїх вимог... http://rozetka.com.u...8/#tab=comments Може хтось має такий, цікавить чи на корпусі видно відпечатки рук...?

надибав в неті огляд цього ноута, то пишуть, що

...матовый пластик не пачкается, на лакированном алюминии почти не остается отпечатков, зернистое днище в этом плане похуже, но это уже не столь критично

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...