Перейти до змісту

Чи є підручник який вісвітлює доказову базу по певним категоріям справ?

TohaZhirnij

Рекомендовані повідомлення

Я студент юридичного вузу. Головною проблемою юридичної освіти в Україні вважаю якраз те, що не даються знання, які є найбільш необхідними - де шукати докази по адміністративним, цивільним, господарським справам, тому і створив цю тему, може комусь відомі підручники чи сайти. Буду вдячний.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

http://reyestr.court.gov.ua/

Тут є багато чого цікавого почитати і взанти для себе.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Про збірники практики я знаю, хотілося б щоб був таки де розповідаються про можливі ситуації, які довідки треба чи документи, де їх брати. Мабуть нема таких, треба просто практикуватися. Але дякую.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Це не збірники практики. Мабуть життєвишіх прикладів ти ніде не знайдеш як на цьому сатйі. Тим більше є розмежування по категорії справ: цівілка, адмінка, кримінал, господарські справи.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Можливо, хтось вважатиме флудом, але

"Головною проблемою юридичної освіти в Україні вважаю якраз те, що не даються знання, які є найбільш необхідними - де шукати докази по адміністративним, цивільним, господарським справам"

Дозволю собі продовжити: А однією із найголовніших проблем української судової системи є те, що докази вирішують дуже мало. У багатьох випадках. Особливо в таких категоріях справ, які Ви навели.

Різні суди при наявності аналогічної доказової бази у схожих справах можуть виносити кардинально різні за суттю рішення.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Знаю що не збірник, я просто знаю що існують збірники з ромежуванням по різних категоріям справ, наприклад оскарження незаконного наказу про звільнення. Сайт звісно чудовий, але часом пошукова система просто виводить із себе, та й часу на пошук потрібного треба багато.

"Головною проблемою юридичної освіти в Україні вважаю якраз те, що не даються знання, які є найбільш необхідними - де шукати докази по адміністративним, цивільним, господарським справам"

Дозволю собі продовжити: А однією із найголовніших проблем української судової системи є те, що докази вирішують дуже мало. У багатьох випадках. Особливо в таких категоріях справ, які Ви навели.

Різні суди при наявності аналогічної доказової бази у схожих справах можуть виносити кардинально різні за суттю рішення.

Sad but true.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Тоді став собі на комп/ноут Лігу. Там є кодекси і до кожної з статей є коментар і посилання на судові рішення саме поцій статті і купа рекомндацій. Це теж реальна штука, яка необхідна.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Так, я вважатиму флудом. Ще один пост не по темі - і автори цих постів підуть в РО на 2 дні.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А щодо "канонічних" книг, то Гугл у поміч!

http://vgsu.arbitr.gov.ua/news/1098/

http://aj.court.gov.ua/academy/library/

Тут можна знайти багато літератури на тематику, яка вас цікавить.

http://www.yurincom.com/ua/

Правда, то платно

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Тоді став собі на комп/ноут Лігу. Там є кодекси і до кожної з статей є коментар і посилання на судові рішення саме поцій статті і купа рекомндацій. Це теж реальна штука, яка необхідна.

Давно думав ставити, але кажуть дорого, яка ватість? І ще питання, в нас же в державі давні демократичні традиції ще з Гетьманщини, то звідки така тоталітарна адміністрація на борді?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

От не починай тут про адманістацію. В тебе 35 повідомлень. Жодного попередження, як ти можеш сверджувати щось про адміністрацію борди, якщо фактично ти ще тут навіть не був.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

"Так, я вважатиму флудом. Ще один пост не по темі - і автори цих постів підуть в РО на 2 дні"

Цього достатньо. Думаю з усім розібралися. Тему можна закривати.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Він моредатор + адвокат, який зустрічається з судовою системою якщо не кожен день, то через день. Тому я думаю якщо він таке написав, це означає що написане вище це флуд, який нічим не підтверджений.

І взагалі ти відійшов від теми, що автоматично означає - флуд.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

"Так, я вважатиму флудом. Ще один пост не по темі - і автори цих постів підуть в РО на 2 дні"

Цього достатньо. Думаю з усім розібралися. Тему можна закривати.

Ні-ні-ні. Як це закривати?

TohaZhirnij, я на правах модератора попередив усіх, хто захоче відхилитися від заданої тобою тематики про можливе покарання за повідомлення не по темі.

Таким чином, я намагався посприяти тобі в отриманні інформації, яка тебе цікавить, і відгородити від зауважень, коментарів, які б не стосувалися теми, і на які буває так щедрий наш народ (і був щедрий ще до Гетьманщини).

То де ти бачиш тоталітаризм і антидемократію? Ти Правила форуму читав, адже їх мусово "прийняти" під час реєстрації...

Тому чекаю від тебе або пояснень, які дадуть мені змогу зрозуміти, де проявився тоталітаризм, або вибачень за необгрунтований наклеп.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Як на мене то краще не докази й чи що там шукати, а реєстр судових рішень й відвідувати судові процеси, там ти все побачиш, як то кажуть все наочно й зрозуміло

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Закрутили як треба. Гаразд, приношу свої вибачення. Правила не читав.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...