Перейти до змісту

Втопив телефон

Рекомендовані повідомлення

Сьогодні сталась неприємна ситуація: впустив телефон у калюжу...

Виключив, розібрав, просушив - і о чудо, все чудово працювало приблизно 1 годину, а потім відмовив мікрофон, ніхто не чує мене((

Телефон Motorola E770, вже старий як світ (мому вже 6-ий чи 7-ий рік пішов, але ще нічого не робилось не мінялось, навіть батарейка).

Хто що порадить, і скільки приблизно буде коштувати замінити мікрофон в такому телефоні?

Завчасно дякую

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Дешевше якусь нову 1110 нокію купити, імхо.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Шановний ТС,

помилка №1 - впустив) ну, тут вже сталося, як сталося.

помилка №2 - чекав

помилка №3 - вмикнув

Будь-який телефонноремонтник так само сказав би як я. В разі потрапляння вологи в телефон, його треба

1) вимкнути (що і зробив ТС)

2) (на любителя) розібрати

3) нести до майстра якомога швидше (ну, хіба що Ви самі майстер і "льогко" розбираєте його до найменшої деталі)

Випереджаючи питання, ні, я не майстер. Просто в мене в сестри так само телефон здох.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Сама головна помилка ТС - це включення телефону.

Після попадання вологи до телефону - перше що необхідно, вийняти батарейку. потім нести до майстра.

Вставлена батарея, негативно впливає на телефон, навіть якщо він просушений в дом. умовах. (про включення чи заряджання телефону - я взагалі мовчу)

І ще - не потрібно занурювати телефон в цукор - він не допомагає, і ускладнює ремонт.

Розбирати телефон - теж не слід - є висока ймовірність, підвищити ціну ремонта.

Поки не розбереш - зрозуміти "фронт робіт" і ціну - неможливо. (це ж не дисплей чи шлейф замінити)

автор, неси в ремонт, спочатку на діагностику.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Та я вже сам зрозумів, що дурницю зробив коли включив його (просто треба було зробити декілька дзвінків, а іншого апарату під рукою не було). Розібрав - це мається на увазі, зняв батерею, флеш-карту і сімку, а шушив його теж цікаво.. їхав в машині і теплим повітрям з повітроводів дув на нього.

Ще сьогодні вдома на батареї посохне, якщо буде й надалі глючити, скоріше всього куплю нового телефона, а то цей вже й так послужив більше ніж треба :_02:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Та я вже сам зрозумів, що дурницю зробив коли включив його (просто треба було зробити декілька дзвінків, а іншого апарату під рукою не було). Розібрав - це мається на увазі, зняв батерею, флеш-карту і сімку, а шушив його теж цікаво.. їхав в машині і теплим повітрям з повітроводів дув на нього.

Ще сьогодні вдома на батареї посохне, якщо буде й надалі глючити, скоріше всього куплю нового телефона, а то цей вже й так послужив більше ніж треба :_02:

"Всё что ни делается - все к лучшему" :_04: " Есть повод обновить телефон

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Після попадання вологи до телефону - перше що необхідно, вийняти батарейку

Розбирати телефон - теж не слід - є висока ймовірність, підвищити ціну ремонта.

Повністю підтримую!

І ще - не потрібно занурювати телефон в цукор - він не допомагає, і ускладнює ремонт.

Краще занурювати в сіль. Вона більш ефективно сприяє витягуванню вологи.

А так сеча з цукром - то ще та карамелька :-)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Новий мікро 50- 70 грн, ну і + робота до 30

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Краще занурювати в сіль. Вона більш ефективно сприяє витягуванню вологи.

А ще ефективно окислює все що окислюється, особливо коли почнуть дисоціювати залізо з міддю. Сідай, 2 бала по шкільному курсу хімії. ;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Нє-нє, сіль більш ефективно справляється з вологою. Особливо морська, вона ще й корисна :0165:

А для відновлення доріжок можна занурити телефон в розчин мідного купоросу. Він як свіжий колір такий гарненький має ;-)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А для відновлення доріжок можна занурити телефон в розчин мідного купоросу. Він як свіжий колір такий гарненький має ;-)
Мусьє знаєт толк в ізвращеніях.
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Не даремне шкільний курс прослухав :_08:

Літом був період, коли масово несли в ремонт топлячки після цукрових ванн. Добре ще, якщо дійсно у воді топлені, а то впаде в унітаз, потім його в цукор кинуть, напшикають D&G (Дорого и Глупо) і приносять в ремонт. Жара, піт тече, а ще як такого апарата починаєш паяти - очі вилазять. От я всім і кажу, що краще в сіль кидайте...

flashmax правильно все написав. Попала вололга - першим ділом вийміть батарейку. Цим ви значно підвищите шанси на успішний ремонт телефону. Електрохімічна корозія роз'їдає начиння просто на очах.

Самостійно розбирати телефон також не варто. Не маючи відповідного інструменту і навичків ви більше нашкодите і в підсумку ремонт обійдеться дорожче. Були випадки, коли замість 80 грн. ремонт вийшов в 600+ грн. При розборі пошкодили дисплей, сенсор, корпусні частини...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Фігасє! А що це за мікрофон за 50 -70 грн ? http://mcom.com.ua/i...hk=1&Itemid=135

У мну була Нокіа 5530, теж полетів мікрофон, так за новий запросили 53 гривні)))

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Короче, все працює нормально крім мікрофона, чути мене тихо (десь в 2 раза тихіше стало)...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Короче, все працює нормально крім мікрофона, чути мене тихо (десь в 2 раза тихіше стало)...

Раджу заліпити динамік скотчем.

Навіщо? Аби наглядно зрозуміти, що телефон пора міняти.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Раджу заліпити динамік скотчем.

Навіщо? Аби наглядно зрозуміти, що телефон пора міняти.

Якщо ви не помітили, я вже писав, що буду купувати новий телефон в любому випадку.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якщо ви не помітили, я вже писав, що буду купувати новий телефон в любому випадку.

Звичайно помітив, от тільки фраза "скоріше всього" звучала якось не впевнено.

Я як уявив Ваш телефон після семи років .... клавіатура стерта до контактів, на екрані ні подряпини, корпус геть як новий та й батарея ніразу не мінялась ... одним словом мені стало Вас жалко і я вирішив ненав'язливо підказати, що заплатити за ремонт цього раритету пів вартості бюджетного телу (щось на зразок Вашого, тільки без наворотів) я Вам не можу.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Звичайно помітив, от тільки фраза "скоріше всього" звучала якось не впевнено.

Я як уявив Ваш телефон після семи років .... клавіатура стерта до контактів, на екрані ні подряпини, корпус геть як новий та й батарея ніразу не мінялась ... одним словом мені стало Вас жалко і я вирішив ненав'язливо підказати, що заплатити за ремонт цього раритету пів вартості бюджетного телу (щось на зразок Вашого, тільки без наворотів) я Вам не можу.

Я все прекрасно розумію, і вже точно вирішив що куплю нового.

Це тел для роботи і до цього моменту він повністю задовільняв мої потреби у плані "подзвонити" і тому сенсу його міняти я не бачив (і не такий вже він страшний як Ви собі його уявляєте і батарея тримала 2..3 дні незважаючи на серйозний вік).

Тому всім дякую за поради, які забрали останні краплі сумніву щодо купівлі нового телефону.

А моторолку розберу сам :_02: , ще з малку завжди було цікаво щось розібрати-покрутити, авось відремонтую :_07:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

купи себе смартфон, и будешь сначала уже думать, а потом ронять в лужи

:)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

купи себе смартфон, и будешь сначала уже думать, а потом ронять в лужи

дай йому грошей, тоді будеш таке писати

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а скико там грошей надо? за две тыщи мона относительно обычный смартфончик прикупить.

сам зара с подобного пишу этот пост..

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а скико там грошей надо? за две тыщи мона относительно обычный смартфончик прикупить.

о, твій мабуть теж поплавав :_07:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Фігасє! А що це за мікрофон за 50 -70 грн ? http://mcom.com.ua/i...hk=1&Itemid=135

Ціна дійсно така на саму деталь.От лише з 5 штук нових в 3х може бути обрив(якого ніяк зовні не видно) а в одному залипла мембранка скажімо( що теж далеко не зразу видно)

Ну і паяється він теж не дуже просто.

Тому реальна ціна заміни такого мікрофону 100 грн.

Чому ніхто не обурюється, що при вартості пломби зуба в 200грн, ціна матеріалу складає 20 грн?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ціна дійсно така на саму деталь.От лише з 5 штук нових в 3х може бути обрив(якого ніяк зовні не видно) а в одному залипла мембранка скажімо( що теж далеко не зразу видно)

Ну і паяється він теж не дуже просто.

Тому реальна ціна заміни такого мікрофону 100 грн.

Чому ніхто не обурюється, що при вартості пломби зуба в 200грн, ціна матеріалу складає 20 грн?

вам в голову не приходило, що робота з залізячкою і з вашим ротом це якби різні речі і різна відповідальність?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...