Перейти до змісту

треба допомога по резервному IP

Рекомендовані повідомлення

є така ситуація post-8821-0-37683300-1357081585_thumb.jp

тобто воно працює наразі тільки по 192,168,1,1 (біла) а яхочу налаштувати щоб при обвалі цієї айпішки автоматом пакети даних йшли з резервної (192,168,1,3) на роутер.

я не можу зрозуміти чи можна налаштувати цей роутер таким чином щоб він автоматом піднімаючи другу лінію інета якось вигрібав звідти все і де можна рагетити безкоштовно айпі

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

sticker,375x360.png

1. Послугами якого провайдера користуєтесь?

2. З чого ви взяли, що 192.168.1.1 є білою ІР?

3. Що за дивна штука ваш "апарат"?

4. Чому має відбуватись "обвал" ІР?

5. Навіщо вам все вигрібати з другої лінії інета?

TL-MR3220 це 3G роутер.

Його функціонал дозволяє використовувати резервний канал.

Поддержка стандарта 3G/4G и проводного подключения с функцией резервирования канала

Отличительной чертой модели TL-MR3220 является поддержка стандарта 3G/4G и проводного подключения с функцией резервирования канала, таким образом, подключение к Интернет всегда остаётся активным. Пользователи могут указать в настройках предпочтительный режим подключения, один вариант из двух: 3G/4G или WAN, второй вариант при этом будет резервным подключением. На данный момент это единственное устройство, которое предлагает возможность использования двух типов подключения в одно время. Это позволяет получить более широкий диапазон настроек, снизить время простоя и сэкономить средства на оплату подключения к поставщику Интернет-услуг.

Для цього повинен використовуватись як 3G модем так і дротове підключення.

Чи мова йде про внутрішню мережу?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

1. датагруп ((((

2. 192,168,0,1 - це образно

3. штука це штука

4. датагруп-подає провідний нет - останній місяць 2 обвали на півдоби і на добу (приїде якйсь дядя вася на трахторі почне копати каналізацію і піпець)

5. тому і роблю 2 лінію резервною - 3-жо (але в них айпішка сіра)

6. в датагруп в мене біла айпішка (тобто єю являється роутер) і на цю айпішку надсилаються дані які роутер перенаправляє на внутрішню по певним портам

7. звязок має бути постійним.

тобто якщо обвалюється датагруп піднімається 3-жо але блін в нього змінна айпі, а цим "апаратам" я можу задати тільки 2 аіпішки 1.основна 2. резервна

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якщо використовується port forwarding, то я не розумію для чого взагалі задавати "апарату" якісь ІР окрім тої, через яку він зв'язується з роутером.

Припустимо перенаправляється порт 8080.

Якщо в даний момент активний wan1, то пакет який прийде на wan1 буде перенаправлений на внутрішню ІР "апарата".

Те ж саме буде при активному wan2.

Можливо окрім Датагруп присутні й інші провайдери в будинку?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

нажаль інші провайдери відсутні це 1

а по 2-ге перший Wan1 статичний ip-адрес а як тоді зробити щоб другий Wan (тобто 3-ж, який піднімається тільки при виключенні 1 Wan) iр адресу кожен раз має іншу

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Підніміть dyndns на роутері і ззовні звертайтесь до сервісу не по ІР, а по доменному імені типу aparat.dyndns.org

Тоді вам взагалі не треба буде знати який канал і яка ІР зараз використовується.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Підніміть dyndns на роутері і ззовні звертайтесь до сервісу не по ІР, а по доменному імені типу aparat.dyndns.org

Тоді вам взагалі не треба буде знати який канал і яка ІР зараз використовується.

фішка в тому що на тому дибільному апараті прописується тільки айпішка і все тобто доменне ім'я він незрозуміє

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Тоді біля ПК і біля "апарата" ставимо по одному Mikrotik RB750, які через VPN і EoIP роблять локалку з внутрішніми адресами, що не змінюються від каналу, який використовується.

post-791-0-34576100-1357154080_thumb.jpg

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

фішка в тому що на тому дибільному апараті прописується тільки айпішка і все тобто доменне ім'я він незрозуміє
Перестаньте насиловать труп ©

Судячи з того що ти написав то тплінк можеш свій викинути одразу, а рішення залежить бюджету так як на одному ентузіазмі динамічну маршрутизацію не побудуєш.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...