Перейти до змісту

FreeNAS та GeeXBoX Хтось вже юзав?

Zheny@

Рекомендовані повідомлення

Сабж.

Маю стареньку машинку типу Celeron 667MHz та 256 ОЗУ на ній. 40-ка вінт.

Хочу спробувати поюзати обидві ОС.

1-у спробувати як качалку торентів або ж як файлосховище бекапів. тестувати.

2-у як медіаплеєр.

хтось юзав? Відгуки?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А скільки ж тих торрентів буде качатись?

Я думаю його краще комусь подарувати.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

то швидше роздавалка торентів :) Хочеться пощупати саму систему.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

FreeNAS+ZFS рулить, але з ОЗУ менш як 256Мб краще не підходити.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А як щодо плеєра типу geexbox

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• Адміністратори

Рекомендую Nas4Free. Мне понравилась больше чем FreeNAS. Особенно с ядром freebsd 9.0

P.S. но стоит памяти добавить. zfs кушать любит, но оправданно.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

для чого йому на 40 гігах zfs, скажіть мені. для FreeNas'а як торенткачалки і DLNA 256мБ пам'яті вистачить. Але 40 гіг, як для сховища, мало

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• Адміністратори

для чого йому на 40 гігах zfs, скажіть мені. для FreeNas'а як торенткачалки і DLNA 256мБ пам'яті вистачить. Але 40 гіг, як для сховища, мало

никто не мешает пользовать ufs )))

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

никто не мешает пользовать ufs )))

а я про що?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

"Минимальные требования

• Процессор i386 или x86-64.[2]
  • 500 MB дискового пространства, 128 MB оперативной памяти"

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я ж написав, що хочу потестувати. Якщо й буде сховище, то якесь солідне. Щось на 2-ядерному процесорі + 2-4 Гб ОЗУ і вінтів зо 2 Тб.

Спробував GeeXBoX. Прикольна штука. Але!

Гарно програє відео 720р. На 1080р уже починає підглюкавлювати. Можливо через те, що без кодеків і версія з СД. А не інстальована. А можливо через те, що по мережі дивився. Хоча, не повинен. Відео 8500GT і процесор Целерон 430. 2 Гб ОЗУ ДДР3. На Він7 все те ж саме відео грає плавно та гарно.

Ще плюси. Налаштовується нет, мережа. Вказуються мережеві шари (SMB). Посортоване все на Відео / Музика / Фото. Купа налаштувань.

Яскрава, прикольна. Загалом, на чомусь типу Е2140-Е2180 із такими ж параметрами - буде красота.

Наступного разу поставлю на машину (інсталюю) і буду налаштовувати. Ага - і є підтримка WiFi, що немало важливо. Запхав атом під телевізор вказав де в мережі NAS і все! :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

як на мене, FreeNAS та GeeXBoX створені для виконання різних завдань, перший як файлообмінник, качалка, сайтоутримувач, медіасервер, а другий - як медіапрогравач. відповідно порівнювати їх не можна, та й вимоги до заліза різні, до прикладу для NAS відеокарта не потрібна, а для GeeBox- без неї не можливо

а нормально протестити обі проги можна на віртуальній машині на нормальному залізі (сподіваюсь таке є)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

vaz75, а що, десь в темі написано NAS vs Geexbox ?

Я їх не порівнюю. Я запитую про ці два продукта. Просто є потреба у сховищі та у медіаплеєрі.

не люблю я віртуалок, чомусь. Мені більше подобається тестувати на справжньому залізі.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а-а

ясно

Отже в мене на старому семпроні 512 мб стояв FreeNas, ставив на 40 гб вынт, розбивав на 3 пула (1 системний, де стояла система, 2-й віртуальна пам'ять 512 мб, але мені ніколи не була потрібна, вистачало пам'яті, 3- вся інша для файлів) ще стояв 250 гб вінт NTFS - фойлобмінник. Комп працював в режимі 7\24, за півроку збоїв один раз. Торренти качав\роздавав без проблем,медіа сервер тестив тільки в 720р по 100мб мережі - чудово працює. Налаштовані були FTP, Samba.

Давно не користуюсь. бо немає потреби

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а ще є таке

OpenMediaVault

http://ru.wikipedia.org/wiki/OpenMediaVault

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а ще є таке

OpenMediaVault

http://ru.wikipedia..../OpenMediaVault

бачив я його. Цікавий. Я і всі фрібсд-ешні проекти.Буду пробувати.

Наразі ще цікаво медіаплеєр. МОже хтось щось російське юзав? Русифіковане. Бо то має бути мамі до ТВ. ЩОб натиснула 2 кнопки і дивиться собі кіно, яке забажає :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

freenas раніше використовував на роботі. Система сподобалась простотою налаштування та стабільністю.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...