Перейти до змісту

Україна підписала угоду на 1 млрд $ з невідомою людиною. ФОТО


Linark

Рекомендовані повідомлення

765a583-1.jpg

Іспанська кампанія Gas Natural Fenosa заявляє, що не знає людину, яка від їхнього імені підписала угоду з Україною щодо управління консорціумом з будівництва LNG-терміналу на 1,1 мільярди доларів.

Таку угоду офіційно в присутності прем'єра Миколи Азарова та міністра ПЕК Юрія Бойка підписав голова Держагентства з інвестицій та управління нацпроектами Владислав Каськів в понеділок.

Газета Financial Times зазначає, що від імені Gas Natural Fenosa угоду підписав чоловік, який говорив іспанською.

"Каськів та його підлеглі ідентифікували його як Джорді Сарда Бонвеі", - зазначає видання.

Офіційні особи у Gas Natural Fenosa заявляють, що не підписували жодних угод з Україною, не знають Сарда Бонвеі, і він не представляє їхню кампанію або дочірні.

"Gas Natural Fenosa не підписувала жодних контрактів щодо інвестування у LNG-термінал в Україні, або щодо управління консорціумом щодо будівництва цього терміналу", - сказано в офіційній заяві кампанії.

"Ми категорично відкидаємо повідомлення, які курсували у медіа протягом дня", – додали у заяві.

Українська сторона зі свого боку наполягає, що угода була підписана. Розмовляючи з виданням, Каськів сказав, що він був впевнений, що Бонвеі представляє інтереси Gas Natural Fenosa.

Він та українські офіційній особи заявляли, що вели переговори з Gas Natural Fenosa, а Бонвеі грав роль переговірника. Між тим офіційні представники Gas Natural Fenosa це відкидають.

Газета намагались взяти коментар у Бонвеі під час підписання угоди, але він відмовився.

Водночас у середу Каськів заявив, що причиною оприлюдненої інформації, про те, що іспанська компанія Gas Natural Fenosa заперечує свою участь у проекті LNG-термінал, є технічні неув'язки.

"Я досі сподіваюся, що причиною оприлюдненої в ЗМІ інформації є технічні неув'язки. Зараз ми проводимо відповідні консультації", - зазначив Какськів, слова якого наводить "ЛігаБізнесІнформ".

"Але якщо Gas Natural Fenosa дійсно прийняла рішення не брати участь у проекті, то ми з повагою поставимося до нього, оскільки розуміємо, що воно могло бути прийняте в умовах зрозумілого тиску", - сказав він.

Зокрема, Каськів зазначив, що Держінвестпроект має на руках підписаний текст угоди.

"В інтернеті розміщена недостовірна інформація, що компанія Gas Natural Fenosa "нічого не знає про цей проект", оскільки саме підрозділ Gas Natural Fenosa Engineering (Socoin) здійснював розробку ТЕО проекту", - сказав він.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ці кровосісі настільки повірили що вони не будуть за це все відповідати, що вже не бачать й берегів...І ці люди просять у Європі кредитів...

Так красти з бюджету мільярди до них напевно ніхто не насмілювався.

PS А Азаров так посміхається, ніби всі гроші підуть його синові

post-18624-0-60409800-1354258509_thumb.j

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Студент первого курса филологического факультета нашел способ заработать 1 млрд долларов

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Скандальну угоду про "LNG-термінал" підписав лижний інструктор

Хорді Сарда Бонвехі, який підписав з Україною скандальну угоду про будівництво LNG-терміналу, є 43-річним лижним інструктором, а нині бізнесменом з Барселони.

Галас від цієї події був перекритий зреченням іспанської компанії від договору, що залишило українську владу приниженою і збентеженою, передає Forbes з посиланням на Reuters.

Хорді Сарда Бонвехі, як з'ясувало, є 43-річним лижним інструктором, а нині бізнесменом з Барселони.

Члени сім'ї Бонвехі повідомили, що він пішов з дому, коли йому виповнилося 20 років, і став інструктором по лижам в Андоррі, а в Україну переїхав 10 років тому після туристичної поїздки і одружився на українці.

Його батько, Хоан Сарда, який до цих пір живе недалеко від Барселони, заявив, за повідомленням місцевої газети Regio7, що його син створив два підприємства в Іспанії в 2008 році.

Обидва підприємства, які займалися нерухомістю, не функціонують вже протягом багатьох років, зазначив він.

"Хорді ніколи не був зацікавлений в бізнесі, ні в моєму, ні в приналежному братам чи комусь ще. Він ніколи не показував інтересу до бізнесу взагалі", - заявив його батько.

Брат підписанта сказав, що той відвідав батьків 30 листопада, а після знову зник.

Люди, які вивчають цю справу в Україні, повідомляють, що Бонвехі працював в якості посередника в операціях для іспанських компаній і української влади та зазначений в якості гендиректора української філії Grupo Hera, чиєю спеціалізацією вказана рециркуляція відходів.

Також повідомляється, що Бонвехі подорожував по Україні в бізнес-поїздках, а у вересні взяв участь у конференції YES, щорічному економічному форумі в Ялті, де обговорив питання постачань зрідженого газу, заявили чиновники.

Раніше повідомлялося, що Хорді Бонвехі, який 26 листопада від імені іспанської компанії Gas Natural Fenosa підписав угоду про співпрацю з Україною щодо участі компанії в реалізації проекту LNG термінал, визнав, що не мав права підписувати цей документ.

:0137:
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • 5 місяців потому...

Найближчим часом в Україні розпочнеться будівництво залізничної гілки між Києвом та аеропортом "Бориспіль" в рамках нацпроекту "Повітряний експрес".

Про це заявив у п'ятницю голова Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами Владислав Каськів, повідомляє УКРІНФОРМ.

"Будівництво почнеться вже у найближчі тижні. Про це буде оголошено наступного тижня у рамках окремої презентації", - сказав він.

В.Каськів нагадав, що фінансування проекту, яке передбачене кредитною угодою з Ексімбанком Китаю, становить 370 млн доларів.

"Це вже відомі цифри. Питання - яким способом і на що саме вони будуть використані. Зараз ми максимально ефективну модель розробляємо з міжнародними компаніями найвищого рівня - як максимально ефективно це зробити", - зазначив Каськів.

===

Каськів знайшов нового лижного інструктора?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я цю інформацію ще рік назад по ТСН бачів)))

Рік вони проср#ли....

Тепер знов заспівали.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/budivnitstvo_povitryanogo_ekspresu_rozpochnetsya_v_naybligchi_tigni___kaskiv_1827309

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • 2 місяця потому...

Депутат Москаль подозревает, что у Каськива нет высшего образования. Во всяком случае, полученного законно.

34722.jpg

Каськив за четыре месяца получил диплом о высшем образовании

Документы, собранные народным депутатом Геннадием Москалем ("Батьківщина"), позволяют усомниться в законности получения диплома о высшем образованииВладиславом Каськивым, который возглавляет Государственное агентство по инвестициям и управлению национальными проектами.

Как выяснил Москаль, в 1992 году Каськива отчислили со второго курса Черновицкого национального университета имени Федьковича за организацию пьянки. В 2005 году на основании справки из этого университета Каськив был зачислен в Национальный педагогический университет им.Драгоманова и уже через четыре месяца получил диплом специалиста.

Москаль, в частности, сомневается, в подлинности справки, которую предоставил Каськив при поступлении в университет Драгоманова. В связи с этим депутат направил обращение министру образования и науки Украины Дмитрию Табачнику с просьбой провести по данным фактам служебное расследование.

Москаль отмечает, что в биографии Владислава Каськива из открытых источников указывается, что в 1991-1992 годах он был студентом исторического факультета Черновицкого национального университета имени Юрия Федьковича (отчислен по политическим мотивам). В период с 1992 по 1997 годы - студентом филологического факультета Киевского педагогического университета им.Драгоманова, с 1998 года - аспирант кафедры истории, а с 2004 продолжил обучение в педагогическом университете им.Драгоманова, получив в 2006 году диплом "специалиста".

Однако Черновицкий национальный университет на обращение депутата дал ответ, что в декабре 1992 года Каськива отчислили со 2-го куса исторического факультета дневной формы обучения за организацию пьянки и потерю связи с университетом.

Педагогический университет им.Драгоманова на депутатское обращение ответил, что Каськив действительно учился в этом вузе, в Институте исторического образования по специальности "История" с 2005 по 2006 год, форма обучения - экстернат. И в 2006 году получил диплом "специалиста" по квалификации учитель истории.

В качестве документов о предыдущем образовании в личном деле студента Владислава Каськива определены: аттестат о среднем образовании, архивная справка Черновицкого Национального университета им.Федьковича и диплом Малого университета при Черновицком государственном университете.

То, что в 1992-1997 годах Каськив учился на филологическом факультете университета им.Драгоманова, а с 1998 года был аспирантом кафедры истории, Национальный педагогический университет им.Драгоманова не подтверждает.

Черновицкий университет в ответ на депутатское обращение Москаля сообщил, что 27 июня 2005 года Каськив обратился к ним с заявлением о выдаче ему академической справки об обучении в 1991-1992 годах. Такую справку ему и выдали. Других справок университет Каськиву не выдавал.

После этого в сентябре 2005 года Национальный педагогический университет им.Драгоманова зачислил Каськива студентом экстерната Института исторического образования по специальности "Педагогика и методика среднего образования. История "по ОКУ" бакалавр".

Однако, без получения степени бакалавра, приказом университета им.Драгоманова через три месяца Каськив переводится на обучение по ОКУ "специалист" того же учебного заведения и 2 февраля 2006 года отчисляется из состава студентов экстерната Института исторического образования (специальность "история") в связи с получением ОКУ "специалист" и окончанием вуза. 6 февраля 2006 года он получает диплом серии КВ № 28374721, ОКУ "специалист" по квалификации "учитель истории".

В связи с этим Москаль выражает сомнение в подлинности справки из Черновцов, которую Каськив предоставил в киевский университет и за четыре месяца получил диплом о высшем образовании.

Однако на дальнейшие запросы Москаля университет Драгоманова отвечать не стал, обвинив его в "нарушении мной целого ряда законов Украины" и в том, что депутат незаконно собирает персональные данные. "Что только подтвердило мои подозрения, что Каськив на самом деле не имеет высшего образования. Получение им за полгода высшего образования в форме экстернат "бакалавра" и "специалиста" совершенно не соответствует закону Украины "О высшем образовании"", - отмечает Москаль. author_bg.gifПо материалам: ZN.UA

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.



×
×
  • Створити...