Hedgehog Опубліковано 20 Листопада, 2012 в 10:57 #1 Опубліковано 20 Листопада, 2012 в 10:57 Створв тему "питання-відповіді" для того щоб коли у когось виникнуть дрібні питання стосовно будь-чого, що стосується акваріумів могли задати їх тут, а не створювати нові теми, що лише засмічуватимуть ефір )). І так. Перше питання від мене: знайшов старий акваріум зварений з металевого кутика, хочу його відреставрувати. У нього є проблемка... він тече. Скло у каркас посаджене на цементно-оліфну суміш, а так як він довгий час не експлуатувався, то і розсохся - тече як решито! Я його розібрав і тепер думаю на що поклеїти те скло назад ! Думав спробувати на силікон, але щось мене беруть сумніви з цього приводу, або знову на той же цемент ... У кого які думки ?
Chyprunka Опубліковано 20 Листопада, 2012 в 11:08 #2 Опубліковано 20 Листопада, 2012 в 11:08 однозначно силікон, бажано спец. для акваріумів...
Oli Опубліковано 20 Листопада, 2012 в 11:12 #3 Опубліковано 20 Листопада, 2012 в 11:12 Самым главным критерием оптимального герметика для аквариума является его нетоксичность, ведь для водных жителей крайне важна экологически чистая среда. Второй параметр выбора того или иного герметика для аквариума – он должен быть удобен в использовании и нанесении.1-Классическим представителем является силиконовый герметик для аквариумов — клей, состоящий из единственного компонента – каучука, который используется в том виде, в каком и выходит из тюбика или баллона, и благополучно применяется аквариумистами вот уже не один десяток лет.2-Для склейки и починки конструкций из органического стекла можно использовать акрилоксид — клеящий материал, применяемый в стоматологической практике, большим достоинством которого является его нетоксичность.3-Следующий герметик для аквариума — монтажная пена.Затвердев, пенные герметики обладают неоспоримым плюсом – они легко поддаются обработке, их можно кроить, подрезать, делать в них отверстия. Мало того, они соединяются с синтетическими материалами даже тогда, когда они влажные.
Hedgehog Опубліковано 20 Листопада, 2012 в 11:51 Автор #4 Опубліковано 20 Листопада, 2012 в 11:51 а де скажімо можна придбати силіконовий герметик для акваріумів чи монтажну піну ? і скільки воно орієнтовно буде коштувати ?
Жора Опубліковано 20 Листопада, 2012 в 15:13 #5 Опубліковано 20 Листопада, 2012 в 15:13 Аквариумный силикон можно купить:интернет,базар,Эпицентр, Новая Линия,а так же в аквариумных магазинах.Цены примерно от 25 грн. до 200.Где то читал,что не рекомендуют использовать силикон для склеивания стекла и металла,т.к. силикон изготовлен на основе кислоты и метал может окислятся,к чему это может привести не трудно догадаться.Смысла ремонтировать каркасный аквариум,вообще не вижу.Лучше склеить новый,хотя бы из того же стекла,если уже совсем крах с финансами.В принципе ответ лучше поискать на аквариумных форумах.
Hedgehog Опубліковано 21 Листопада, 2012 в 09:19 Автор #6 Опубліковано 21 Листопада, 2012 в 09:19 Ну скажімо не у фінансах справа, можу і купити навіть шукаю обємом літрів 140-180 б/у. А самому склеїти буз каркасу не уявляю собі можливим, так як вручну склорізом скло рівно не поріжу і сам я його мабуть не склею, а як склею - то боюся що розвалиться . А у каркасі мені здається набагато надійніше.
Жора Опубліковано 21 Листопада, 2012 в 10:53 #7 Опубліковано 21 Листопада, 2012 в 10:53 Вот стоимость моего аквариума 60х30х36,стекло заказывал около спирт завода,не помню точное название организации,стекло 6 мм там порезали,отшлифовали грани(могут и отполировать),сделали фаску 1 мм и за все заплатил 110 грн.+ стоимость силикона 40 грн.Клеил сам,ради спортивного интереса.Итого 150грн.Стоит уже два года.Ваш обойдется новый 250-300 грн.НОВЫЙ ТМ Природа СТОИТ 500 грн!!!Сам аквариум это не очень дорогая вещь(если конечно не из супер прозрачного стекла,которого в Луцке просто нет!),но на нем категорически не рекомендуется экономить.Каркасные тоже текут ,у них тоже лопают стекла.Б/у не есть гуд,по причине того что если он долго стоял на сухую(без воды),то герметику кердык!!!Мой Вам совет склейте новый или закажите у кого нибудь,не страдайте фигней,последствия такой экономии как правило плачевные.
Hedgehog Опубліковано 21 Листопада, 2012 в 15:09 Автор #8 Опубліковано 21 Листопада, 2012 в 15:09 дякую за відповідь, ви запропонували альтернативний варіант і я його мабуть втілю, а ще можливо попрошу нанести якийсь дрібний візерунок на склі для надання акваріуму оригінальності ))
keepo Опубліковано 21 Листопада, 2012 в 23:03 #10 Опубліковано 21 Листопада, 2012 в 23:03 Клеїти акваріум в каркас не рекомендую. Причин багато: від незнання технології до величезних трудозатрат по очистці каркасу. Хочете зекономити - на форумі є тема Wwork і вище відповідь Жори про поклейку. Акваріум на піні ніколи не бачив, взагалі перший раз чую про таку технологію
Amaranth Опубліковано 23 Листопада, 2012 в 17:03 #11 Опубліковано 23 Листопада, 2012 в 17:03 Як можна підкорегувати подряпини на склі? Старий совдеповський аквас на металічному каркасі, ну не те щоб сильно подряпаний, проте вигляд не дуже гарний у нього.
keepo Опубліковано 23 Листопада, 2012 в 22:03 #12 Опубліковано 23 Листопада, 2012 в 22:03 Як можна підкорегувати подряпини на склі? Старий совдеповський аквас на металічному каркасі, ну не те щоб сильно подряпаний, проте вигляд не дуже гарний у нього. ніяк, можна зашліфувати, але вартість цих робіт рівноцінна вартості нового скла, крім того на склі будуть мікролінзи в місцях шліфування. Зовнішні царапини деколи маскують прозорим лаком для нігтів
Amaranth Опубліковано 24 Листопада, 2012 в 02:19 #13 Опубліковано 24 Листопада, 2012 в 02:19 Зовнішні царапини деколи маскують прозорим лаком для нігтів Уявляю, як це виглядає у мому випадку: (
Hedgehog Опубліковано 24 Листопада, 2012 в 19:41 Автор #14 Опубліковано 24 Листопада, 2012 в 19:41 Відео я подивився(і вже не одне)))) Виглядає все просто... але! Ну допустимо скло мені поріжуть і фасочки пороблять.Але тепер наступні питання:1) який акваріумний силіконовий герметик мені купувати щоб від тиску води він мені не розїхався з часом? щоб я поклеїв акваріум і спав спокійно так би мовити2) яким чином акваріум можна підсилити? бачив зверху наклеюють поперечки, ще щось можливо ?3) Скло якої товщини потрібно для акваріума обємом у 170літрів ?4) Фаски на склі робити лише на одній стороні листа?5) Скільки він повинен простояти до того як напускати у нього воду6) Які розміри обрати 80х40х55 (176л) чи 80х35х60 (168л) я схиляюся до останнього, так як панорама у нього більша
keepo Опубліковано 28 Листопада, 2012 в 21:18 #15 Опубліковано 28 Листопада, 2012 в 21:18 1. будь-який для скла. роз"їдеться акваріум чи ні, залежить від силікону процентів на 50 2. ребра, стяжки 3. товщина скла залежить не від об"єму а від висоти 4. по бажанню, крім торців, на які буде наноситись силікон 5. 3-4 доби 6. панорама у обох розмірів однакова. коли налити воду - акваріум здається плоскішим, тобу більша ширина і меньша висота ІМНО виглядає природніше крім відео, перечитай декілька тем про поклейку акваріумів - більшість питань відпаде
wwork Опубліковано 29 Листопада, 2012 в 13:15 #16 Опубліковано 29 Листопада, 2012 в 13:15 Hedgehog Вибираючи розміри для акваріума, врахуй довжину ламп. В ідеалі лампа має бути на всю довжину акваріума.
Hedgehog Опубліковано 4 Грудня, 2012 в 07:07 Автор #17 Опубліковано 4 Грудня, 2012 в 07:07 Дякую, Дякую. Стосовно силікону: В Луцьку знаходив поли лише герметики торгової марки "SILIKON" а в інтернет магазинах-Dow Corning 881 різниця всього 20 ре. Що робити ? замовляти через інтернет, чи купувати на місці ? Далі стосовно освітлення: Акваріум у мене буде 1000х400х600(Н) лампи братиму 890 мм! Колись для освітлення я використовував зличайні лампи денного світла, а зараз бачу є якісь спеціальні для підкреслення акрасу, стимулювання росту рослин і т.д класу Т8 (наприклад Hagen Sun-Glo, Hagen Aqua -Glo, Hagen Flora -Glo) чи не паритися і купляти звичайні лампи і скільки їх треба ? достатньо буде дві чи треба три під мій акваріум ?? За одно можете порекомендувати марку і клас підігрівача з регулятором, внутрішнього фільтру, аератора і дати ще якісь поради !
wwork Опубліковано 4 Грудня, 2012 в 10:53 #18 Опубліковано 4 Грудня, 2012 в 10:53 Можеш в неті замовити все комплексно, обігрівач, фільтр, силікон вийде дешевше (хоча походи порівняй ціни з магазинами та інтернету). По світлу, в мене стоять дві лампи OSRAM FLORA (купував в епіцетрі відділ де люмінесцентні лампи (не аква відділ) і одна Hagen Sun-Glo, в принципі рослини ростуть непогано. Якщо в дома температура білша 25 градусів, то обігрівач непотрібно. Якщо хоч внутрішній фільтр, то кажись вони йдуть з аератором, а якщо плануєш багато рослинок, то аератор непотрібно (коли рослини розростуться). Я коли запускав свою акву спочатку поставив внутрішній фільтр, згодом замінив на зовнішній, як на мене зовнішній кращий, правда по ціні дорожчий.
fedor Опубліковано 4 Грудня, 2012 в 10:58 #19 Опубліковано 4 Грудня, 2012 в 10:58 Освітлення раджу робити однозначно на Т5 лампах ! (Т8-мі лампи "живуть" тільки пів року, після чого втрачають свої властивості) Вибір світла - ТИЦЬ СЮДИАбо зверніться до Keepo в ньго буді і дешевше і швидше, і при потребі зробить Вам кришку з монтажем ламп.
lerov Опубліковано 4 Грудня, 2012 в 11:13 #20 Опубліковано 4 Грудня, 2012 в 11:13 Люблю дивитись на акваріум! Але не люблю доглядати.Вихід є?
Hedgehog Опубліковано 4 Грудня, 2012 в 12:05 Автор #21 Опубліковано 4 Грудня, 2012 в 12:05 Люблю дивитись на акваріум! Але не люблю доглядати.Вихід є?Є ! поставити на монітор заставку "АКВАРІУМ"Дякую за відповіді. Стосовно ламп Т5-их - ДУЖЕ дорого, те ж саме і про Зовнішні фільтри, хоча розумію, що вони ефективніші. Але не все зразу - то дуже важко фінансово потягнути.
Amblee Опубліковано 4 Грудня, 2012 в 12:19 #22 Опубліковано 4 Грудня, 2012 в 12:19 Люблю дивитись на акваріум! Але не люблю доглядати.Вихід є?Може цихлідник? Принаймі на догляді за рослинами час заощадите.
fedor Опубліковано 4 Грудня, 2012 в 15:33 #23 Опубліковано 4 Грудня, 2012 в 15:33 Люблю дивитись на акваріум! Але не люблю доглядати.Вихід є?Є ! поставити на монітор заставку "АКВАРІУМ"Дякую за відповіді. Стосовно ламп Т5-их - ДУЖЕ дорого, те ж саме і про Зовнішні фільтри, хоча розумію, що вони ефективніші. Але не все зразу - то дуже важко фінансово потягнути.Ну лампи і фільтр це точно на чому економити не варто. Це те на чому буде базуватись Ваша аквасистема.
Hedgehog Опубліковано 12 Грудня, 2012 в 12:46 Автор #24 Опубліковано 12 Грудня, 2012 в 12:46 Підкажіть будь-ласка!!Постановка проблеми: бачив що деякі акваріуми (мабуть самокльоп) в акваріумних магазинах знизу і зверху обмотані (стягнуті) якоюсь стрічкою даби не роїзхалися.Питання: чим вони стягнуті ? або що це таке ?Дякую!
keepo Опубліковано 14 Грудня, 2012 в 08:27 #25 Опубліковано 14 Грудня, 2012 в 08:27 вони не для того самоклеючою плівкою обмотані, щоб не розлетілись а для надання більш естетичного вигляду.Коли акваріум почне розлазитисть та стрічка як мертвому припарки
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.