Перейти до змісту

Після вишки ПТУ

JossRoss

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Власне ситуація: маю вищу освіту, працюю по спеціальності. Хочу змінити професію. А саме перекваліфікуватись на столяра. В звязку з цим виникає ряд питань:

1. Для цього потрібно наново поступати в ПТУ з здаванням зно і т. д.?

2. Можливо, краще було б напроситись до якогось столяра на навчання?

3. Чи можна вчитись цьому заочно (звичайно маю на увазі теоретичні аспекти)?

4. Чи практикується подібне?

Виш закінчив нещодавно.

Опубліковано

1) для ПТУ не потрібне ЗНО!

2) самий накращий варіант!!

3) дивись пункт 2 + купляєш корочку столяра чи кого ти там хочеш.... це помоєму в межах 800-1000дол.... я точно не знаю

4) пункт 2+3 практикується в дуже багатьох людей! які після ВНЗ найшли хорошу високооплачувальну роботу але нада корочка і вміти шось робити!

Опубліковано

1) для ПТУ не потрібне ЗНО!

2) самий накращий варіант!!

3) дивись пункт 2 + купляєш корочку столяра чи кого ти там хочеш.... це помоєму в межах 800-1000дол.... я точно не знаю

4) пункт 2+3 практикується в дуже багатьох людей! які після ВНЗ найшли хорошу високооплачувальну роботу але нада корочка і вміти шось робити!

А центр занятості в перекваліфікації не поможе? Чи там обовязково треба бути звільненим?

Опубліковано

ПТУ, центр перекваліфікації ... Тьфу ... Якщо руки ростуть з потрібного місця знайди хорошого столяра, а краще кілька і вчися в них. Теорію завжди сам догнати зможеш. Знайдеш потрібну книжку і почитаєш.

Опубліковано

ПТУ, центр перекваліфікації ... Тьфу ... Якщо руки ростуть з потрібного місця знайди хорошого столяра, а краще кілька і вчися в них. Теорію завжди сам догнати зможеш. Знайдеш потрібну книжку і почитаєш.

Руки ростуть нормально, зацікавленісь велика, столяри в орду були))))

Тільки от якщо вдруг треба буде туж таки корочку для роботи на дядю...

Опубліковано

Та дяді треба що б ти робив меблі які не розвалюються коли на них сідає клієнт, а не твоя корочка ...

Добре, тепер виникають питання:

Де знайти/шукати хорошого майстра який візьме на начання?

Скільки це приблизно буде коштувати (за ценой не постоим але орієнтири потрібні)?

Коли краще іти на навчання (підозрюю що літом)?

Опубліковано

Ууууууу як все запущено ... За останні пів року ти сам щось змайстрував зі столярки?

цікаво, що викликало в вас таке питання.

Так, змайстрував і продовжую цим займатись. не кажу що гарно виходить, інакше б вчитись не прагнувби. Крім того всі колись починали з того, що нічого не знали і не вміли.

А стосовно питань то зміст в них був таким:

1. Краще іти до одноосібників, чи до тих хто в цехах працює

3. Літом, здається мені, більше роботи а логічно що тоді і помічник десь може знадобитись, тобто простіше буде знайти точку

Опубліковано

Так що кота за хвіст тягнути. Є можливість піти в цех - йди. Обовязково там чомусь навчишся. Але не очікуй що тебе вчитимуть. Нафік ти там не будеш потрібний якщо захочеш мати біля себе няньку. А от якщо будеш спостерігати сам, слухатися порад та випитувати як що робиться - то толк буде. Трапиться нагода йти до одноосібника те ж не відмовляйся. Особливо якщо без роботи сидиш. Твоє діло вчитися, переймати досвід. А там через пару років і заробляти зможеш толково і буде час дух перевести :)

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...