JossRoss Опубліковано 16 Листопада, 2012 в 14:22 #1 Опубліковано 16 Листопада, 2012 в 14:22 Власне ситуація: маю вищу освіту, працюю по спеціальності. Хочу змінити професію. А саме перекваліфікуватись на столяра. В звязку з цим виникає ряд питань:1. Для цього потрібно наново поступати в ПТУ з здаванням зно і т. д.?2. Можливо, краще було б напроситись до якогось столяра на навчання?3. Чи можна вчитись цьому заочно (звичайно маю на увазі теоретичні аспекти)?4. Чи практикується подібне?Виш закінчив нещодавно.
HelloBoy Опубліковано 16 Листопада, 2012 в 14:32 #2 Опубліковано 16 Листопада, 2012 в 14:32 1) для ПТУ не потрібне ЗНО!2) самий накращий варіант!!3) дивись пункт 2 + купляєш корочку столяра чи кого ти там хочеш.... це помоєму в межах 800-1000дол.... я точно не знаю4) пункт 2+3 практикується в дуже багатьох людей! які після ВНЗ найшли хорошу високооплачувальну роботу але нада корочка і вміти шось робити!
JossRoss Опубліковано 16 Листопада, 2012 в 18:12 Автор #3 Опубліковано 16 Листопада, 2012 в 18:12 1) для ПТУ не потрібне ЗНО!2) самий накращий варіант!!3) дивись пункт 2 + купляєш корочку столяра чи кого ти там хочеш.... це помоєму в межах 800-1000дол.... я точно не знаю4) пункт 2+3 практикується в дуже багатьох людей! які після ВНЗ найшли хорошу високооплачувальну роботу але нада корочка і вміти шось робити!А центр занятості в перекваліфікації не поможе? Чи там обовязково треба бути звільненим?
september25 Опубліковано 16 Листопада, 2012 в 18:21 #4 Опубліковано 16 Листопада, 2012 в 18:21 ПТУ, центр перекваліфікації ... Тьфу ... Якщо руки ростуть з потрібного місця знайди хорошого столяра, а краще кілька і вчися в них. Теорію завжди сам догнати зможеш. Знайдеш потрібну книжку і почитаєш.
JossRoss Опубліковано 16 Листопада, 2012 в 18:26 Автор #5 Опубліковано 16 Листопада, 2012 в 18:26 ПТУ, центр перекваліфікації ... Тьфу ... Якщо руки ростуть з потрібного місця знайди хорошого столяра, а краще кілька і вчися в них. Теорію завжди сам догнати зможеш. Знайдеш потрібну книжку і почитаєш.Руки ростуть нормально, зацікавленісь велика, столяри в орду були))))Тільки от якщо вдруг треба буде туж таки корочку для роботи на дядю...
september25 Опубліковано 16 Листопада, 2012 в 18:29 #6 Опубліковано 16 Листопада, 2012 в 18:29 Та дяді треба що б ти робив меблі які не розвалюються коли на них сідає клієнт, а не твоя корочка ...
JossRoss Опубліковано 16 Листопада, 2012 в 18:59 Автор #7 Опубліковано 16 Листопада, 2012 в 18:59 Та дяді треба що б ти робив меблі які не розвалюються коли на них сідає клієнт, а не твоя корочка ...Добре, тепер виникають питання:Де знайти/шукати хорошого майстра який візьме на начання?Скільки це приблизно буде коштувати (за ценой не постоим але орієнтири потрібні)?Коли краще іти на навчання (підозрюю що літом)?
september25 Опубліковано 16 Листопада, 2012 в 19:06 #8 Опубліковано 16 Листопада, 2012 в 19:06 Ууууууу як все запущено ... За останні пів року ти сам щось змайстрував зі столярки?
JossRoss Опубліковано 16 Листопада, 2012 в 19:22 Автор #9 Опубліковано 16 Листопада, 2012 в 19:22 Ууууууу як все запущено ... За останні пів року ти сам щось змайстрував зі столярки?цікаво, що викликало в вас таке питання.Так, змайстрував і продовжую цим займатись. не кажу що гарно виходить, інакше б вчитись не прагнувби. Крім того всі колись починали з того, що нічого не знали і не вміли.А стосовно питань то зміст в них був таким:1. Краще іти до одноосібників, чи до тих хто в цехах працює3. Літом, здається мені, більше роботи а логічно що тоді і помічник десь може знадобитись, тобто простіше буде знайти точку
september25 Опубліковано 16 Листопада, 2012 в 19:28 #10 Опубліковано 16 Листопада, 2012 в 19:28 Так що кота за хвіст тягнути. Є можливість піти в цех - йди. Обовязково там чомусь навчишся. Але не очікуй що тебе вчитимуть. Нафік ти там не будеш потрібний якщо захочеш мати біля себе няньку. А от якщо будеш спостерігати сам, слухатися порад та випитувати як що робиться - то толк буде. Трапиться нагода йти до одноосібника те ж не відмовляйся. Особливо якщо без роботи сидиш. Твоє діло вчитися, переймати досвід. А там через пару років і заробляти зможеш толково і буде час дух перевести
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.