Перейти до змісту

Порекомендуйте HDD

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Потрібен HDD, до 1ТБ, для системи (буде стояти 64 бітна Сімка) і файлопомойки :).

Поки що зупинився на двох варіантах від WD та Seagate - WD10EZEX і ST1000DM003 відповідно. Що скажете, який з них кращий? Гарантія в них по 24 міс., хоча в луцьких магазинах на Сігейт до сих пір дають тільки рік, що дещо насторожує.

Розгляну також і інші варіанти, можливо щось від Hitachi... рекомендуйте :). Головне, щоб вінт був більш-менш тихим та холодним в роботі.

Опубліковано

Покупай SSD на 120 Гб. и будет тебе счастье! Летать будет как... ракета! Ну а если только под систему, то и 64 Гб. хватит и не дорого но очень эффективно!

Опубліковано

користуючись моментом, спитаю, бо і сам думаю в найближчому майбутньому купити - а якщо не SSD, то який краще?

Покупай SSD на 120 Гб. и будет тебе счастье! Летать будет как... ракета! Ну а если только под систему, то и 64 Гб. хватит и не дорого но очень эффективно!

щодо недорого - категорично не згоден. в кілька разів дорожче.

Опубліковано

а чому не віндовс 8 /офіційно предлагають на 90 днів потестити/ я думаю на віндовс 2000 міленіум

вже не працюють ,а віндовс 7 вже напевно знятий з випуску /я собі поставив на ссд ...юзаю ...

Опубліковано

SSD наразі не варіант... в майбутньому можливо, а поки потрібен саме HDD.

Скажи приблизительную сумму, на которую рассчитываешь, а потом можно предложить. Вот предложил SSD, а оказалось дорого... :( Вообще-то под систему рекомендуют ставить отдельный диск, не очень большой. А террабайтник, где будет система и все остальное... ну уж очень не надежно! Сам давно практикую такие варианты, даже на ноуте и ни разу не пожалел!

Опубліковано

Ну а если все-же остановился на одном, то WD10EZEX - хорошая модель если еще и с 64 МБ кеша!

http://homestore.com.ua/products/29643/?utm_source=hotline&utm_medium=cpc&utm_term=Jestkiy-disk-WD-Caviar-Blue-1TB-(WD10EZEX)&utm_campaign=hdd_drives

Опубліковано

[а якщо по суті ...то бери вестерн не пожалієш ...що до гарантії

то вона 36міс просто продавці ріжуть гарантію на всяк случай..

можете зайти на сайти виробника там кругом по 36м

і бренди зараз не поймеш...купляють один одного сліяніе...іт.д.і.т.п

вони самі зараз напевно не знають під яким брендом працюють

недавно бачив наклейку вже не памятаю точно...

типа самсунг а рядом сиагейт..от і пойми чи це хард самсуга чи сіагейта

маєш час почитай..

http://www.thg.ru/storage/obzor_chetyreh_hdd_3tbait/print.html

Опубліковано

користуючись моментом, спитаю, бо і сам думаю в найближчому майбутньому купити - а якщо не SSD, то який краще?

Взяв собі 3 дні тому Silicon Power Velox V60

Варіант сугубо під систему.

Навіть при непоганій конфігурації заліза ноутбука - Core i3-380M, 2533 MHz та 8 Гб DDR3, відчув достатньо класний приріст в швидкодії.

Виробник вказує швидкості- 550Mb\s Read, 500Mb\s Write.

Також суперова фішка - в мінімальному часові доступу до інфи (не потрібно крутити "бліни", припадочно скакати головками і тд...:))

Нарешті вінт перестав бути "вузьким" місцем :)

Win 7 x64 нарахувала 7,7 балів SSD - найвища оцінка з усіх.

Суб"єктивно: старт програм, пошук драйверів і тд - миттєвий.

Photoshop CS 5 - запускається за 3 сек, Aimp - починає грати моментально після тиц на ярлику, Office 2010 - аналогічно.

Програма для моніторингу носія - SSD life, обіцяє що мій девайс пропрацює при поточному темпі використання ще майже 9 років до жовтня 2021 р :)

36 місяців гарантії, ціна 1ГБ - чуток більше $1 - я задоволений на 105%

Опубліковано

Потрібен HDD, до 1ТБ, для системи (буде стояти 64 бітна Сімка) і файлопомойки :).

Поки що зупинився на двох варіантах від WD та Seagate - WD10EZEX і ST1000DM003 відповідно.

ну за WD10EZEX +1, а в сігейтах бувають глюки, можна попасти на вінта що будете гратись прошивками.

Опубліковано

[а якщо по суті ...то бери вестерн не пожалієш ...що до гарантії

то вона 36міс просто продавці ріжуть гарантію на всяк случай..

Фірма "Хіта" не ріже гарантію і дає 36міс. на всі HDD WD i Seagate? Дякую за інфу, буду купувати тільки у вас. :)

http://home-soft.com.ua/news/news-it/713-seagate-i-western-digital-snizhayut-vremya-garantii-na-svoi-zhestkie-diski.html

А взагалі то на сайті WD можна по серійному номеру вінта взнати термін гарантії. Введи тут серійнік якогось свіжого HDD і будеш дуже здивований.

Опубліковано

Я брав Caviar Black WD, але він хоч і швидкий, але троха голосний та й вентилятор перед ним на вдув стоїть. Як проміжний варіант, то Caviar Blue WD як вже вище радили. Ну і мабуть майбутньє все ж за SSD дисками під системи. В такому мипадку SSD + Caviar Green WD (вони ідеальні для "смітника"). Що примітно, швидкість зчитування/запису недуже у них різниться, але різниться швидкість доступу до пам'яті (це про різні диски HDD).

Опубліковано

Взяв собі 3 дні тому Silicon Power Velox V60

Виробник вказує швидкості- 550Mb\s Read, 500Mb\s Write.

Вибачте, якщо не в тему теж придивляюсь до SSD (хотів Самсунга 830), а ось дивлюсь у цього Силікона "500Mb\s Write."

Питання: Чи ганяв в тестах? Який реальний показник? Може є скрін?

Опубліковано

В інеті хватає тестів\обзорів моделі Silicon Power Velox V60

Я не заморочуюсь циферками синтетики, для себе оцінив приємний приріст в швидкості роботи.

В Samsung 830 запис до 160 МБ/с, а це не кращий показник серед аналогів...

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...