Перейти до змісту

Хто їздив на роботу в Польщу через посередника?

Rosomaha

Рекомендовані повідомлення

Маю відкриту візу.Хочу на кілька місяців поїхати до Польщі на якийсь завод чи будову.Порадьте в яке агенство краще звернутися,щоб не кинули.Щось може порекомендуєте по цьому поводу.Дякую)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ездил в 2008 году через контору "Европейский стандарт" (офис был на Перемоги, сейчас вроде переехали http://www.eustandard.com.pl/?p=kontakt) оформляли официально, были такие нюансы:

1) после 3-х дней в Варшаве сказали что роботы нету

... тут мы поехали в Гданськ и нашли себе роботу сами, но потом опять начали работать с фирмой и всё было гладко.

2) после приезда деньги получали частями на протяжении 2 месяцев... о_О

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ездил в 2008 году через контору "Европейский стандарт" (офис был на Перемоги, сейчас вроде переехали http://www.eustandar...m.pl/?p=kontakt) оформляли официально, были такие нюансы:

1) после 3-х дней в Варшаве сказали что роботы нету

... тут мы поехали в Гданськ и нашли себе роботу сами, но потом опять начали работать с фирмой и всё было гладко.

2) после приезда деньги получали частями на протяжении 2 месяцев... о_О

А де працювали,якщо не секрет?Скільки вам платили?Де жили?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

їду через тиждень. контора - zagrantrud. знаходиться біля любліна. все робив дистанційно через скайп. прислали дозвіл, відкрив вже візу. ціна питання 200є. 100є оплачував (на фоп в україні) перед тим як отримав дозвіл і ще 100є по приїзду до них. все робив на свій страх і ризик. поки все ок. читав відгуки в інтернеті - більшість схвальних.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 3 тижня потому...

їду через тиждень. контора - zagrantrud. знаходиться біля любліна. все робив дистанційно через скайп. прислали дозвіл, відкрив вже візу. ціна питання 200є. 100є оплачував (на фоп в україні) перед тим як отримав дозвіл і ще 100є по приїзду до них. все робив на свій страх і ризик. поки все ок. читав відгуки в інтернеті - більшість схвальних.

ну як там з"їздилось?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 3 тижня потому...

сьогодні вернувся.

НІКОЛИ не їдьте через незнайомих посередників!!!!!!!! все може закінчитись втраченими грошима здоровям і нервами.

якщо комусь цікаво можу розписати всі пригоди.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А тут?

Як ні,в приват. Думаю карту поляка робити.Є можливості.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

якщо комусь цікаво можу розписати всі пригоди.

Було б цікаво почути ...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Отже взяв я собі за мету - поїхати в Польщу щоб частково попрацювати, частково подивитися як живуть люди, відновити звязки з старими знайомими поляками.

Так як кінчалася віза і все ж таки за щось треба було їхати - я підшукав в інтернеті роботу - разнорабочий в аеропорту в Варшаві. оплата 10злотих година. Переробки 12 злотих. шукав на сайті ворк.ЮА. подивився відгуки про цього роботодавця - ЗАГРАНТРУД, 50\50 як виявилось. люди писали що було і кидалово. Поклався на свою нефартову фортуну і вирішив з ними звязатися.

Весь процес працевлаштування проходив через скайп - письмово. Вартість "програми" 200євро. 100 євро передоплата і 100 на місці в Польщі.

Мені вислали рахунок на 100євро який був виписаний на підприємця з донецької обл, пробив я індетиф. код по реєстру - дійсно зареєстрований і діючий.

проплатив я ці кошти і вислав їм копію квитанції. на протязі 10 днів мені прийшов лист з польщі з запрошенням (умова про майбутнє працевлаштування)

зробив візу 180\180. і поїхав до Любліна, звідти переїхав в Краснік (де знаходилась та контора) - це 15 км від Любліна.

Приїхав дуже рано - подзвонив до тієї пані вона фиркнула пару раз типу - РОБОЧИЙ день ще не почався. Я почекав годину і веселий дядько років 50 прийшов і забрав мене в "ОФІС". Офіс це стара хатинка на якій фарбою\пензликом наляпано було - ФІРМА ЄВРОПА ПЛЮС. чи щось типу того.

В будинучку було дуже холодно, Той мужик разом з тією тіткою сиділи в зимових куртках там. Тут я і зрозумів що пахне х-йньою!!!!

Вона мені зразу сказали - Ти неможеш їхати в Варшаву бо покладеш там своє здоровя (можливо хоть у чомусь була правда=). Розказала вона які ще є вакансії - і зупинились на такій - ПРАЦІВНИК СУПЕР-МЕГА-ЄВРО СВИНОФЕРМИ. Вона розказувала мені що платять 8 злот\година і 12 злот\переробка, розказувала що там так чисто що перед входом треба митись)))) треба проходити медогляд і т.д. і т.п.

Робота аж біля познаня. я дав їй 100 є , вона мені дала контакти тих хто мене зустріне. Я вирушив в дорогу подолавши ще 600 км зробивши кучу пересадок, просравши кучу грошей.

приїхав я під вечір. ніхто мене не зустрів - мила пані, яка була там на місці, подзвонила мені і сказала адресу, пізно вночі я взяв таксі і поїхав до місьця дислокації. це був ззовні звичайний будинок в передмісті. Зайшовши всередину мене зустріли 4 веселих українці, які мило посміхались, відкривши свіжопривезену пляшку Неміроф вони мені розказали куди я попав. Вияснилось що ці хлопці працювали не на свинофермі а на мясокомбінаті на який переправлялися свині з цієї свиноферми. їм таксамо обіцяли золоті гори. Мені пояснили що я з ними тільки 1 ніч - далі буду жити на території свиноферми.

Доречі про умови в яких вони жили - розвалені дивани, розбита ванна без плитки, грибок і інша зараза. взагалі їх там було 5 чол і 1 пара.

рано в 5 годині я виїхав з ними до місця праці. вийшовши з маршрутки я вже почув цей міцний запах гівна.

завели мене до хлопців з якими я мав працювати. - це були 4 українці з різних кутків України. вони мені пояснили що де є, накормили і пішли працювати.

я ж цілий день відсипався після поїздки. ввечері все прояснилось.

оплата 7 злотих\година + 10 злот\переробка. пахати треба було з ранку до вечора без перестанку щоб заробити 96 злотих\день (це максимум).

Вихідних ніхто недава на повний день, тільки після нічних змін. умови проживання - нічого не скажу - були більш-менш нормальні. всі зручності..На наступний день я вийшов до роботи. на території свиноферми було сім "хлівів" по 40 тис. свиней, кожен з них обслуговувало 3-5 чол. хліви поділялись на - 1. кімнати де лежать свиноматки яких запліднюють

2. кімнати в які переводять вагітних свиноматок

3. кімнати в яких лежать свиноматки з новонародженими поросятами

4. кімнати з підросшими поросятами

5. кімнати з свинями які дозрівають на забій.

Основні мої обовязки - НАЛИВАТИ ВОДУ свиноматкам - 20 кімнат по 20 свиноматок - 400 краників треба відкрутити закрутити за 20-30хв.; спускати пашу; виносити дохлих свиней; мити кархером кімнати які звільняються; ловити поросят для вакцинації (20 кімнат по 20 свиноматок в яких по 12-14 поросят - уявіть скільки раз треба було нагнутися і випрямитись + ловити цих дебілів)

Весь час тебе переслідував різкий запах аміаку який видвляється з гівна - вплоть до задишки. в багатьох поляків які там довго працюють - астма.

Весь час за тобою ходить головний менеджер-дибіл якому нічого не подорбається як ти працюєш.

Протримавшись там тиждень - заробивши фактично 150 доларів я вирішив не гробити здоровя з втікати звідси. Я спеціально почав корчити з себе неробу, чо було ефективним і на наступний день мені сказали - дружищє ти не підходиш для цієї роботи. Я погодився і почав мову про гроші.

Схема виплати така - перші 8 годин (тобто 7 злот\година) виплачує посередник який тебе влаштував. надгодини - власник ферми на руку.

Подзвонивши до посередника - виявилось що вона поїхала в україну і буде через кілька днів, тоді я вирішив піти до власника - який сказав - добр, зараз немає грошей, прийди завтра, я так ходив 3 дні - нічого не добився. Пославши його прямим текстом нах-й зібрав речі купив карту польщі і почав шукати куди податися далі..... оскільки залишалось декілька доларів.

Щодо хлопців які там працювали і інших "потерпілих". Всі хлопці їхали туди на роботу як "ветеринари", побрали з собою свої дипломи з відзнакамми і перекладом на польську мову. обіцяли їм ставку 1200 у.о.

Переді мною хлопчина побив рекорди - пробув там 2 години. Йому пообіцяли 1500 у.о. зарплати і він з києва купив білет на літак до варшав прилетів туди, потім на автобусі добрався до цього концтабору випив чаю з хлопцями, прозрів і вернувся додому.)))

Доречі декількох з них на роботу влаштовувала досить відома в україні фірма ОСКО.

Отже, знайшов я номери знайомих в гданську і вирушив туди на останні злотувкі, мене радо прийняли і я почав шукати роботу там - треба ж було відробити втрачені гроші.......

далі буде...

вибачайте за кривоватість слів і розділових знаків.

додаю безтолкове відео однієї з кімнат

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Да уж, поучітєльно ...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Та ну н*х...Після прочитаного/побаченого...Але хто нас ,де чекає?

Товариш теж,влітку, "з клубніки" приїхав.Плювався,зарікався,що більше ні в якому разі не поїде.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якщо люди зараз з Західної Європи повертаються, то що вже говорити за заробітки в Польщі ...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

допишу я все таки....

приїхавши під вечір в гданськ мене зустріли мої знайомі. сіли ми повечеряли поділилися думками іпішли спати. на ранок я почав інтенсивно шукати роботу купивши місцеву газету і сівши в Макдональдсі на халявний вай-фай. Після кількох годин, виписавши телефонні номери, розіславши своє резюме (яке ну ні як не стосується фізичної праці) почав дзвонити. другий (дзвінок виявився вдалим) - мене запросили поспілкуватися в клінінгову фірму. На наступний день я прийшов туди і мене зустрів Пан Керовнік - дядько років 45-50, дуже приємний і ввічливий, я йому частково розказав свою ситуацію і вн мене ЗРАЗУ прийняв на роботу.(з наступного дня). але сказав що оформить пізніше. прийшов я рано на роботу - мене приписали мужику років 40-ка і ми відправились двоє на фольксвагені транспортері на прибирання - прибирали подвіря приватні, забирали папір (який у польщі гарно фасується людьми). половину час - проводили в авто - переїжали з одного місця в інше було навіть що і в сусіднє місто. платили 8 злот\година - тобто порівняно з тим що було - небо і земля. так я пропрацював тиждень - і мене викликав керовнік. який сказав - Вибач друже але я неможу тебе оформити бо це потяне дуже багато часу і нервів (отримання роботодавцем дозволу на працевляштування іноземця). Я розуміючи його і з сумом в очах потиснув йому руку. У відповід він зі свого кармана видав мені "так би мовити в конверті" мої зароблені за ці дні кошти.

Дійсно дуже порядна людина попалася, я на наступний день ще йому подарував кружечку з написом "Луцьк" і пляшку Немирів (цього добра я умудрився провезти на презент в 5 раз більше норми)))).

Наступні пошуки роботи також зацінчувались провалом - ніхто не хотів займатися отриманням дозволу. Час від часу, ходячи по місту шукаючи роботу, знаходив підробіток біля супермаркетів - за 3-4 год розгрузки\фасовки отримував 30-50 злотих. Час ішов а гроші кінчались, оскільки взамін того що жив в друзів - то готував на всіх вечері сніданки. Чесно кажучи відклавши на дорогу назад забивши хєр на витрачені 400 доларів - відпочивав ходив по місту\барах\пабах\музеях і інше.

До речі в гданську море роботи - починаючи з середини весни. Сидячи в одій з кавярень міста познайомився з виконавчим директором готелю біля моря. Він зал ишив свої контакти і обіцяв забезпечити роботою якщо буду мати бажання - але літом.

Загальне враження про гданськ - чудові - приємні люди, чудове місто, море... та і взагалі поляки

Можливо хтось буде писати - олень і т.п. Дійсно частково зробив помилку (усвідомлюючи що йду на кидалово).

Але для себе зробив багато висновків, зрозумів що таке робота і як її важко знайти, спілкуючись з різними людьми змінив своє бачення на цінності в житті та й багато інших ньюансів.

А був я лише там - місяць.....

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

і ще одне - поляки зараз самі виїжджають на заробітки - і то масово. в них є багато газет в продажі з оголошеннями - типу "праця за кордоном".

багато хто скаржиться на владу, на заробіток - так як і українці. але вони ще не чули мовного поносу азарова, рівня розвитку януковича, цін на мясо молоко... ну ви розумієте про що я.

для прикладу в них з\п близька до мінімальної -1500 зл, і в нас прикинемо що 1500 грн.

в них масло коштує натуральне 4-5 зл, в нас 12-15грн, упаковка більш-менш хороших сосисок 6 зл, в нас 25 грн, бутилка кока-коли 4 зл, в нас 8.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

спілкуючись з різними людьми змінив своє бачення на цінності в житті

Можна про це детальніше?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Добре там,де нас нема...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

як то кажуть, вернувся живий здоровий i Слава Богу. Думаю, вiдносно не велику плату заплатив за такий життевий досвiд

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

неможу тебе оформити бо це потяне дуже багато часу і нервів (отримання роботодавцем дозволу на працевляштування іноземця)

Повна пі""ж (зі сторони поляка)! Якби ми і поляки детально вчитувались в закони і зміни до них, то все було б добре!

Рік тому був запущений пілотний проект, за яким українцям пів року не потрібно було дозволу на роботу! Достатньо було запрошення на роботу, робочу візу на підставі цього ж запрошення і підписаної умови про працю з роботодавцем! ВСЕ!

Цей проект пройшов і працює далі! Просто поляки лінівий народ (як і ми, бо теж не хочемо пошукати міжнародні умови співпраці в неті) не переймаються такими питаннями, вони всі працють по принципу: "так було пару років тому і т.д. і т.п.

На рахунок поляків як людей, можу сказати лише одне: довіряти їм не можна в жодному разі! При першій нагоді підставлять і то бігом(власний досвід)! Звичайно є вийнятки серед них, але за три роки проживання в Польщі, я нормальних людей зустрічав мало. Вони самі про себе так і говорять: ми гнилий нород. Вони дуже нам співчувають, коли дізнаються які у нас зарплати і пенсії, не вірять коли кажеш, що наш президент мав дві "ходки", але як тільки починаєш говорити про якусь допомогу чи про працевлаштування, одразу включають "мороз".

Від себе добавлю: їдете за кордон до праці, розраховуйте тільки на себе і власні сили.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 4 тижня потому...

Хто планує їхати в Польщу на роботу найближчим часом і може взяти з собою ще одного хлопця?Був би дуже вдячний,бо вже набридло сидіти вдома без заняття.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А де працювали,якщо не секрет?Скільки вам платили?Де жили?

сорри что поздно отвечаю. дело было летом, был я в Варшаве, Гданське (+ Гдыня), жили по разному, сначала в вагончике (варшава), потом в одноэтажной общаге, потом в котедже (гдыня), даже на 3 дня уезжали в деревню жили в палатке, дожди шли... это ж север..

Работал строителем, муровка, плитка, штукатурка, краска, работали с бетоном, короче полный профиль)

2 последние недели работали на Гданськэлектромонтаж, копали траншею под кабеля на нефтепереработающем заводе.

Получали 10-12 злотых в час. + шабашки по выходным.

Мне понравилось, реально, много чего научился, заработал. Но как там сейчас понятия не имею, 4 года прошло.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 1 місяць потому...

Ніхто не написав "Там можна нормально заробити". І не скоро напише. Я витримав 3 місяці - це при умові, що були вихідні, приїзди додому, порівняно нормальне ставлення поляків-господарів. Роботи там достатньо. Є багато мінусів - доречі, як і в нас. Домовлена оплата по приїзду знижується, до кінця не розраховуються (бувало), працювати можеш 8-12 год., нарікання на виконану роботу - хоча самі роблять гірше. Оплата 7-10 зл/год - це 180 - 300 грн/день. Якщо врахувати витрати на документи, посередників, переїзд, харчування, проживання - це не заробітки. Я їхав без посередників і не витратив 200$ за "золоті гори" (обіцяли 800-1500$ чистими).

Маючи руки, голову і невеличке бажання працювати - можна заробляти і в нас те ж саме. Не раджу Польщу - як плацдарм для заробітків (одинокі випадки не враховуються).

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ніхто не написав "Там можна нормально заробити". І не скоро напише. Я витримав 3 місяці - це при умові, що були вихідні, приїзди додому, порівняно нормальне ставлення поляків-господарів. Роботи там достатньо. Є багато мінусів - доречі, як і в нас. Домовлена оплата по приїзду знижується, до кінця не розраховуються (бувало), працювати можеш 8-12 год., нарікання на виконану роботу - хоча самі роблять гірше. Оплата 7-10 зл/год - це 180 - 300 грн/день. Якщо врахувати витрати на документи, посередників, переїзд, харчування, проживання - це не заробітки. Я їхав без посередників і не витратив 200$ за "золоті гори" (обіцяли 800-1500$ чистими).

Маючи руки, голову і невеличке бажання працювати - можна заробляти і в нас те ж саме. Не раджу Польщу - як плацдарм для заробітків (одинокі випадки не враховуються).

Там багато заробити не можна,а от здоров'я можна залишити,бо працюєш з ранку до смерканку.Але як людині немає за що зачепитись,то мусить їхати.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...