Перейти до змісту

Суперечний розподіл земельного участка.Стаття 119 ЗКУ, які шанси?

businka

Рекомендовані повідомлення

Дуже прошу підкажіть чи маю я право на приватизацію земельного участку площею 8,5 сотих з яких 5,9 належить нам за документами , а 3,6 відносяться до "сусідських", якщо ми користуємось ними понад 30 років, згідно статті 119 ЗКУ? Які в нас шанси і куди звернутись так як сусіди, які ще не вступили в спадщину, добровільно уступати не хочуть.Земля в сусідів теж не приватизована, за їхніми словами їм належить 20 соток, а решта так би мовити наші ( 5,9).Документів для підтвердження не предявляють.Підкажіть з чого починати і які в нас шанси?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Шансів більше у того, в кого більше грошей.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ну, взагалі-то, інформації Ви дали дуже мало...

Що це за ділянки?... біля будинку, чи городи, наприклад...

Які у Вас вже є документи, які б підтверджували Ваші права, а які в сусідів (на Вашу думку)...

Як Ви можете підтвердити, що користувались тією спірною частинкою стільки років...

і т.д.

Я не юрист, але, впевнений, ці запитання вони Вам зара будуть задавати....

Ну, а з чого почати?... Ну, для початку, хоча б почати приватизовувати, йти в міськ/сіль/селищ/раду і писати заяву :)

А будуть суперечності - то суду не оминути.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ну, взагалі-то, інформації Ви дали дуже мало...

Що це за ділянки?... біля будинку, чи городи, наприклад...

Які у Вас вже є документи, які б підтверджували Ваші права, а які в сусідів (на Вашу думку)...

Як Ви можете підтвердити, що користувались тією спірною частинкою стільки років...

і т.д.

Я не юрист, але, впевнений, ці запитання вони Вам зара будуть задавати....

Ну, а з чого почати?... Ну, для початку, хоча б почати приватизовувати, йти в міськ/сіль/селищ/раду і писати заяву :)

А будуть суперечності - то суду не оминути.

Це ділянки в місті біля будинку, Документи: в старих (" акт приемки индивидуального домостроения" від 1954р) зазаначено план земельної ділянки 5,9 сотих, в новіших, інвентерезаційна справа (від1995) на листку де має бути план земельної ділянки взагалі чистий аркуш, є тільки план будівлі.Справа в тім що колись ці два будинки і земля належали нашому спільному з сусідами прадіду.На документи тоді ніхто не звертав уваги, садили так як прадід ділив, на словах,але тепер все змінилось...На рахунок доказів про користування, то це свідчення сусідів, та тітки яка колись тут проживала.На рахунок сусідів, з якими виник конфлікт,то з двох спадкоємців, один проживає в іншій області( і нічого проти нашої приватизації не має),а інша(конфліктна)тут не проживає вже років 5-7, хоча прописана за цією адресою, і в спадщину в них не вступалось ще з кінця 80-тих початку 90-х років, і документи у них ще 50-80 років. Підкажіть куди можна звернутись за грамотною консультацією.

Тоді виникає ще таке питання, якщо в заповіті вказаний тільки будинок,то чи маю я право на землю,якщо являюсь такою ж правнучкою покійного власника як і сусідка з якою виник конфлікт.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Це ділянки в місті біля будинку, Документи: в старих (" акт приемки индивидуального домостроения" від 1954р) зазаначено план земельної ділянки 5,9 сотих, в новіших, інвентерезаційна справа (від1995) на листку де має бути план земельної ділянки взагалі чистий аркуш, є тільки план будівлі.Справа в тім що колись ці два будинки і земля належали нашому спільному з сусідами прадіду.На документи тоді ніхто не звертав уваги, садили так як прадід ділив, на словах,але тепер все змінилось...На рахунок доказів про користування, то це свідчення сусідів, та тітки яка колись тут проживала.На рахунок сусідів, з якими виник конфлікт,то з двох спадкоємців, один проживає в іншій області( і нічого проти нашої приватизації не має),а інша(конфліктна)тут не проживає вже років 5-7, хоча прописана за цією адресою, і в спадщину в них не вступалось ще з кінця 80-тих початку 90-х років, і документи у них ще 50-80 років. Підкажіть куди можна звернутись за грамотною консультацією.

Тоді виникає ще таке питання, якщо в заповіті вказаний тільки будинок,то чи маю я право на землю,якщо являюсь такою ж правнучкою покійного власника як і сусідка з якою виник конфлікт.

з ваших слів взагалі важко щось зрозуміти. треба бачити документи і тоді можна про щось говорити. а загалом моя вам порада, якщо вам дорогі ваші нерви, гроші та час - домовляйтесь, бо будете ви приватизовувати свою ділянку довго й нудно. воно вам треба?

зі

На рахунок доказів про користування, то це свідчення сусідів, та тітки яка колись тут проживала.

більше нікому такого не говоріть :rolleyes:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 3 тижня потому...

Рекомендую звернутися до якіхось адвокатськіх офісів..наприклад http://the-advocat.com/ . Особисто знаю людей які надають широкий спектр юридичних послуг на Україні. Скористайся :_04:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Вам перш за все потрібно зібрати всі наявні у вас документи і звернутися до адвоката, щоб натати їм відповідно правову оцінку. Зрозумійте, що отримати обєктивну правильну юридичну консультацію по даному питанні в форумі, це ж те саме що отримати медичний діагноз, сказавшили лише що болить голова. Якщо вас цікавить консультація, звертайтесь, чим зможу тим допоможу.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...