Перейти до змісту

Symbian 9 + навігація


Рекомендовані повідомлення

Купив собі цяцьку - GPS-навігатор. І тепер бавлюся на мобілці (Nokia N73, Symbian 9) і на компі з навігацією. Для мобілки знайшов наступні навігаційні програми:

- TomTom Navigator 6.010;

- SmartComGPS 1.5;

- J2ME Map 0.9.22 (Java);

- Map24 Mobile 3.0;

- Nokia Maps (Smart2Go).

Проведу короткий огляд:

TomTom Navigator. Прекрасна програма для поїздок в Європу. Є детальна карта Західної, Центральної (дякуючи scorpio) та Східної Європи (разом будуть займати на картці приблизно два гіга) , проте Україна (та й Росія) представлені лише автошляхами, в той час як інші країни - аж до вуличок міст і їх назв включно. Хоча на карті України є навіть невеличкі села - єдине, що проблема під час їх пошуку зрозуміти, як вони англійською мовою пишуться - частина транслітом співпадає з українською (Бучач - Buchach), а частина - трансліт з російської (Репинцы - Repynci), в той час, як українською - Ріпинці. Можна ще знайти карту Москви і Санкт-Петербурга, але не Києва. Жаль... Але за допомогою цієї програми і GPS можна зорієнтуватися на шляхах України, між населеними пунктами. В містах - ні. Програма не русифікована (тим більше не українізована), але російськомовні голосові підказки присутні.

SmartComGPS

Прога - аналог OziExplorer на комп'ютері чи КПКшці. Підтримує повністю Ozi-формат карт, імен і т.д. Прикольна прога тим, що працює з растровими картами. Тобто, маєш карту України в JPEG-форматі - загнав, і працюй. Єдине тільки, що треба таку карту калібрувати - задавати різні точки, щоб GPS-навігатор "навчився" орієнтуватися по карті. Але в інеті є вже відкалібрована карта України. В мене теж вона є (дякуючи serega). Тільки що до неї також треба шукати базу імен, якої в мене немає (щоб можна було шукати по карті, і т.д.). Прога тріальна, в мене ще триває 15-денний пробний період. Що буде далі - не знаю. Хотілося б якось розібратися з цим питанням...

J2ME Map 0.9.22

Працює на Java - а отже, запрацює практично на будь-якому смарті. Принцип роботи - з'єднується через інет з такими картографічними ресурсами, як Google, VoirtualEarth, Asc.com, Yahoo.com. Працює з GPS-навігатором, дозволяє прокладати маршрути. Хаває трафік (гіпернет рулить), але зі своїми завданнями справляється. Має ще всякі фішки (типу пошук, треки, вікімапія і т.д. - але я з ними ще не розібрався). Враховуючи, що це Java і піде на практично будь-якій платформі - просто супер. Тільки що за кордоном хіба що інет через WiFi буде виручати - бо на трафік не назбираєш.

Map24 Mobile 3.0

GPS тут ні до чого. Програмка, як і попередня, коннектиться до інету, звідки в досить економному режимі качає дані. Видає результат - як і TomTom: векторна графіка, Європа деталізована, Україна - ні. Може прокладати маршрути, але з GPS-навігаторами не працює. Хоча прога цікава в плані прокладки маршрутів.

Nokia Maps (Smart2Go)

Хоча цей софт і пішов на моїй мобілці, але я його зніс. По відзивам, нічого ліпшого для України, ніж TomTom, він запропонувати не може. Карти качає через GPRS\WiFi, але можна спеціалізованою програмою NokiaMapLoader закачати карти окремих країн (перелік, до речі, досить великий) зі стаціонарного компа на картку пам'яті. NokiaMapLoader вимагає на компі купу всякої фігні типу FrameWork якийсь там останній, і як мінімум, другий сервіспак під ХРюшу. Тому будьте готові. А на мобілці після установки Nokia Maps в мене пропало автозавантаження FSCaller та Best Profiles. І хоча я не можу ствердити на 100%, що в цьому винна саме Nokia Maps - але більше її не ставив і не юзав. Чекаю, поки куплю Nokia E90 - там ця прога вже встановлена.

Ось такий коротенький огляд. Будь-що з цього софту можу викласти.

Тепер прохання.

1. Хто юзав і має якісь інші програмки, про які я не написав (тобто, не знаю), і які підуть на мобілці?

2. Хто має гарно оформлені та працюючі карти (з прив'язками, базами імен і т.п.) до OziExplorer (цікавить Україна, міста України, Європа, Єгипет)? Був би пивом вдячний... :)serega, відізвись! Щось мені підказує, що в тебе цього щастя - валом! ;)

3. Растрової карти Луцька з номерами будинків ні в кого немає? Колись, вроді, keepo показував лінк на свій сайт - але там була порізана на квадрати... а цілої ніхто не має?

4. SmartComGPS 1.5 ніхто з тріалом не розбирався?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • Адміністратори
Тепер прохання.

3. Растрової карти Луцька з номерами будинків ні в кого немає? Колись, вроді, keepo показував лінк на свій сайт - але там була порізана на квадрати... а цілої ніхто не має?

більше ніж по лінку знизу, вмене нічого нема.

http://travelgps.com.ua/forum/viewtopic.php?t=201

Там же і можна позадавати питання

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.


Hosting Ukraine
AliExpress WW


×
×
  • Створити...