Перейти до змісту

Утеплення лоджії

Ridec7

Рекомендовані повідомлення

Модераторам.

Питання велике і можливі додаткові питання, тому не пишу в тему "Запитай Інженера-Будівельника", якщо порушуюю цим правила, прошу не карати, а перенести повідомлення в вище згадану тему. Дякую.

Отже, є лоджія приблизно 6 х 1,2 х 2,7 м з встановленими металопластиковими вікнами посередені з розширювачами, яку планується розділити на дві частини глухою стіною одна з частин буде продовженням кімнати (кухні). Планується винести підвіконник і зверху зробити арку.

Питання:

1. Чим краще зробити перегородку, якщо враховувати, що планується її утеплення і утеплення інших стін лоджії (яким саме чином трішки нижче)

2. Чи можливе і чи достатнє утеплення, а також можливі проблеми при виконанні при утепленні виду:

- зовнішнього немає (бетонна перегородка "перило" балкона)

- на бетон (чи потрібно якийсь вирівнювач, бо є невеликі нерівності поверхні?) гідроізоляція з проклейкою по краям алюміневою фольгованою стрічкою,

- мінвата (можливо базальтова, чи яку порекомендуєте)

- пароізоляція з проклейкою по краям алюміневою фольгованою стрічкою,

- пєноплекс (чи йому подібні) "встик" з заповненям стиків монтажною піною

- гіпсокартон

-- підлога

- гідроізоляція

- або стяжка, або дошка чи ламінат не ПВХ (або що порекомендуєте).

Також необхідно провести проводку на продовження кухні (розетка, світильники, і т.д.)

Якщо щось пропустив, чи написав не так, я не спеціаліст, буду радий любій адекватній критиці. Дякую)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

1. Перегородку як варіант можна з газоблоку (10-12 см). Навантаження на конструкцію буде незначним. Правда шкавчик на неї не повісиш.

2. Внутрішнє утеплення краще мінватою чим пінопластом (пінопласт ще та хімія, особливо як не дай Боже почне горіти). Підлога - рубероїд, пєноплекс (чи йому подібні), стяжка із сіткою, гідроізоляція, дошка чи ламінат.

рубероїд? не зовсім зрозумів навіщо там рубероїд, якщо не важко, поясніть.. це панельний будинок.. :sq_ye:

дуже дякую за відгук, хочу додати до першого посту, що

- на бетон (чи потрібно якийсь вирівнювач, бо є невеликі нерівності поверхні?) гідроізоляція з проклейкою по краям алюміневою фольгованою стрічкою,

- гіпсокартон

це так би мовити моє бачення, як треба (хотілось) утеплити стіни від самої бетонної плити і далі пошарово перелічені мною слої... можливо щось лишнє.. чи можливо одне з другим просто нереально зробити і т д.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Краще не компонувати утеплювачами, а утеплити якимось одним.

"бетонна перегородка "перило" балкона" - важко зрозуміти, говорим про балкон чи лоджию? бетонна перегородка це скоріш за все кусок плоского шиферу. Якщо це лоджия, то краще змурувати стінку з цегли "на ребро", від підлоги до підвіконника, потім, залежно від товщини і ширини утеплювача набиваєте деревяні рейки (наприклад рейка 50*50 - якщо товщина утеплювача 5 см і через 60 см - якщо ширина утеплювача 60 см), Між рейками вставляєте утеплювач, якщо мінвата - потрібно поверх утеплювача прибити степлером до рейок пароізоляцію, якщо пінопласт - плівка непотрібна. І зашиваєте це все гіпсокартоном чи вагонкою.

Підлога - на панель стелиш пінопласт (екструдер) мін 10 см заливаєш бетоном 7-8 см, по бетону - плитка , ламінат.

Ну і нагадаю, що після того як це все зробиш назбирай ще тисяч 5 грн, і тримай про запас. Вони пригодяться коли будеш продавати квартиру, чи оформляти спадок, даруваняя, чи заставу по кредиту..., їх ти віддасиш інспектору щоб він непомітив перепланування ( а воно в тебе незаконе) і видав довгоочікувану довідку.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Краще не компонувати утеплювачами, а утеплити якимось одним.

"бетонна перегородка "перило" балкона" - важко зрозуміти, говорим про балкон чи лоджию? бетонна перегородка це скоріш за все кусок плоского шиферу. Якщо це лоджия, то краще змурувати стінку з цегли "на ребро", від підлоги до підвіконника, потім, залежно від товщини і ширини утеплювача набиваєте деревяні рейки (наприклад рейка 50*50 - якщо товщина утеплювача 5 см і через 60 см - якщо ширина утеплювача 60 см), Між рейками вставляєте утеплювач, якщо мінвата - потрібно поверх утеплювача прибити степлером до рейок пароізоляцію, якщо пінопласт - плівка непотрібна. І зашиваєте це все гіпсокартоном чи вагонкою.

Підлога - на панель стелиш пінопласт (екструдер) мін 10 см заливаєш бетоном 7-8 см, по бетону - плитка , ламінат.

Ну і нагадаю, що після того як це все зробиш назбирай ще тисяч 5 грн, і тримай про запас. Вони пригодяться коли будеш продавати квартиру, чи оформляти спадок, даруваняя, чи заставу по кредиту..., їх ти віддасиш інспектору щоб він непомітив перепланування ( а воно в тебе незаконе) і видав довгоочікувану довідку.

на рахунок ( "бетонна перегородка "перило" балкона") уточняю... металопластикове вікно стоїть на бетонній перегородці грубо виражаючись "перило", воно суцільне і нерозривне по всій довжині... це лоджія, просто описався, вибачте..

- а чому не компонувати утеплювачами? якщо можна трішки детальніше...

- 7-8см бетону це не дуже обтяжить конструкцію?

На рахунок реконструції... ну я звичайно не юрист, але мені здається, що якщо вибити лише підвіконник, то назвати це реконструкцією важко.. ну це вже диспут для іншої теми, але дякую за попередження буду мати на увазі :_02:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 4 тижня потому...

Модераторам.

Питання велике і можливі додаткові питання, тому не пишу в тему "Запитай Інженера-Будівельника", якщо порушуюю цим правила, прошу не карати, а перенести повідомлення в вище згадану тему. Дякую.

Отже, є лоджія приблизно 6 х 1,2 х 2,7 м з встановленими металопластиковими вікнами посередені з розширювачами, яку планується розділити на дві частини глухою стіною одна з частин буде продовженням кімнати (кухні). Планується винести підвіконник і зверху зробити арку.

Питання:

1. Чим краще зробити перегородку, якщо враховувати, що планується її утеплення і утеплення інших стін лоджії (яким саме чином трішки нижче)

2. Чи можливе і чи достатнє утеплення, а також можливі проблеми при виконанні при утепленні виду:

- гіпсокартон

-- підлога

- гідроізоляція

- або стяжка, або дошка чи ламінат не ПВХ (або що порекомендуєте).

Також необхідно провести проводку на продовження кухні (розетка, світильники, і т.д.)

Якщо щось пропустив, чи написав не так, я не спеціаліст, буду радий любій адекватній критиці. Дякую)

Це все класно що ви так розписали, але коли спеціаліст все побачить в живу,тоді можна поради давати! можете фото скинути! якщо актуально?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Так, звичайно.. поки збираю кошти, але питання актуальне.

Це все класно що ви так розписали, але коли спеціаліст все побачить в живу,тоді можна поради давати! можете фото скинути! якщо актуально?

post-4548-0-11888300-1353008478_thumb.jp

post-4548-0-22935900-1353008485_thumb.jp

post-4548-0-98695400-1353008492_thumb.jp

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

варіантів багато: утеплення, мінвата чи пінопласт, в середині ,або зовні, якщо в середині раджу мінвату і обшиваєте чим завгодно: гіпсокартон,а по гіпсокартону: шпатлівка, фарбування, чи плитка, або обої, також купа різних вагонок, вище було вже сказано. зовні можна утеплити пінопластом зашпатлювати і пофарбувати, або зашити проф-листом, а перегородку зробити краще з гіпсокартону, я так думаю. підлогу: пінопласт, стяжка, а тоді чим хочете, плитка, ламінат, лінолеум чи дерево. можливо все зробити все вимірюється грошима.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а як на рахунок гідро- і паро-ізоляційних плівок?

також цікавить комбінування в середині мінвати і пєноплексу чи виправдано це? і наскільки це раціонально?

дякую за пости і рекомендації)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Зважаючи на якість утеплюючих матеріалів, і на те, що це має бути житлове приміщення - найкраще утеплити ззовні.

Прикинувши співвідношення ціна-шкідливість-якість-трудомісткість це має бути пінопласт.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Зважаючи на якість утеплюючих матеріалів, і на те, що це має бути житлове приміщення - найкраще утеплити ззовні. Прикинувши співвідношення ціна-шкідливість-якість-трудомісткість це має бути пінопласт.

Якось не довіряю я утепленню пінопластом... тим більше для житлового приміщення.. трудомісткість..хм.. ну за трудомісткість і платяться гроші, аби було якісно чи не так?) На рахунок шкідливості не зрозумів.. пєноплекс мається на увазі?

Дякую)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 2 тижня потому...

в мене зараз процес утеплення.

Значить. Підмурували її давно. Цегла на ребро (1/4 цеглини) і заштукатурено.

Стара рама згнила. Вирішив заяйнятися лоджиєю. І так. По оглошенню знайшов хлопців, які зашивають зовні лоджиї та балкони. ВОни демонтували стару раму зняли плити та обшили металом, давши трішечки товстого і дикого пінопласту. Роботою я не дуже задоволений. Можна було б і краще. Та вже як є. Далі настала черга склопакету.

Шукав, рахував, телефонував, думав. Вирішив його на 3 частини із профілю KBE. І якоюсь кращою фурнітурою .

Захотілося якогось трошки косметичного ремонту. Вирішили з дружиною що буде вагонка стінова. Не дерево, а готові стінові панелі. На варшавці по ціні від 40 грн/кв.м.

Із конструкції, що виконувала функції шафи лишилися рейки. Їх і використав як направляючі для вагонки. Також вирішили, що зі сторони вулиці, підмуровану частину трішечки утеплити.

Довго думав чим? Зупинився на мінваті. В Епіцентрі по 197 грн / 3 м кв. Товщина 30 мм ширина / довжина 50см на 100см.

Ось так якось вийшло. Думав садити мінвату на клей для плитки, не став. Це ж зсередини.

post-118-0-15011200-1353849220_thumb.jpg post-118-0-68118100-1353849243_thumb.jpg post-118-0-51482200-1353849251_thumb.jpg post-118-0-80674700-1353849258_thumb.jpg post-118-0-58807000-1353849589_thumb.jpg

По краях біля вікон буде (видно на фото 1) мінвата. Так і буде полосочка 15-20 см. типу, від промерзання. З обох сторін. Стіна на фото 1 не холодна - капітальна. За нею кімната. Утеплюватися не буде. Інша стіна (ще не готова, без направляючих), від сусідів (теж лоджия в них там) теж не буде утепятися. Там буде шафа.

На стелю вирішив дати гіпсокартон. Також конструкція ще не готова. Це наступний етап.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

в мене зараз процес утеплення.

Значить. Підмурували її давно. Цегла на ребро (1/4 цеглини) і заштукатурено.

Стара рама згнила. Вирішив заяйнятися лоджиєю. І так. По оглошенню знайшов хлопців, які зашивають зовні лоджиї та балкони. ВОни демонтували стару раму зняли плити та обшили металом, давши трішечки товстого і дикого пінопласту. Роботою я не дуже задоволений. Можна було б і краще. Та вже як є. Далі настала черга склопакету.

Шукав, рахував, телефонував, думав. Вирішив його на 3 частини із профілю KBE. І якоюсь кращою фурнітурою .

Захотілося якогось трошки косметичного ремонту. Вирішили з дружиною що буде вагонка стінова. Не дерево, а готові стінові панелі. На варшавці по ціні від 40 грн/кв.м.

Із конструкції, що виконувала функції шафи лишилися рейки. Їх і використав як направляючі для вагонки. Також вирішили, що зі сторони вулиці, підмуровану частину трішечки утеплити.

Довго думав чим? Зупинився на мінваті. В Епіцентрі по 197 грн / 3 м кв. Товщина 30 мм ширина / довжина 50см на 100см.

Ось так якось вийшло. Думав садити мінвату на клей для плитки, не став. Це ж зсередини.

post-118-0-15011200-1353849220_thumb.jpg post-118-0-68118100-1353849243_thumb.jpg post-118-0-51482200-1353849251_thumb.jpg post-118-0-80674700-1353849258_thumb.jpg post-118-0-58807000-1353849589_thumb.jpg

По краях біля вікон буде (видно на фото 1) мінвата. Так і буде полосочка 15-20 см. типу, від промерзання. З обох сторін. Стіна на фото 1 не холодна - капітальна. За нею кімната. Утеплюватися не буде. Інша стіна (ще не готова, без направляючих), від сусідів (теж лоджия в них там) теж не буде утепятися. Там буде шафа.

На стелю вирішив дати гіпсокартон. Також конструкція ще не готова. Це наступний етап.

Дуже дякую за відгук. Я начитався купу форумів по утепленню та ремонтах і можливо без особливого практичного застосування і потрібних практичних нюансів і скоріш за все це зіграло не дуже на руку, бо тепер каша в голові, у одних те краще у других інше. Оскільки я роблю для себе то в таких питаннях я не звик економити, просто у кожній справі є питання раціональності.. і я зараз так би мовити вирішую для себе питання раціональності тих чи інших дій.. Зустрічав сайти компаній особливо в Росії, там одна компанія має прайс і робить все від початку і до кінця під ключ як кажуть і ціни дуже звабливі не те, що у нас. А для остаточного переконання в правдивості і якості роботи створено альбом де сфотографовано близько однієї сотні різних квартир з їхньою роботою. Дуже зручно і адреси є під кожною фотографією.. захотів прийшов перевірив, чи справді таке є. Так от, у мене складається таке враження , що у нас нема таких профі.. тобто люди є і роблять не погано, але або це нереально дорого, або десь трішки халтура.. ну вже якось так склалось, обманюємо самих себе.. сумно.. з рамами я не прослідкував за замовленнями і профіль не зовсім той що хотілось.. так можливо дешевше, але вже не то, хоча при замовленні попереджав усно.. тому до утеплення підходжу дуже прискіпливо і хочу знати всі нюанси адже, то буде приміщення в якому жити холодними зимами і жарким літом.. Дякую всім за відгуки. Якщо щось вирішу відпишу в тему. Чекаю порад від фахівців можливо і в лічку, якщо є якісь технічні секрети, які не хотілось би висвітити перед конкурентами. І дуже цікавить питання використання плівок гідро і пароізоляції... невже ніхто не використовує??

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...