Перейти до змісту

Мова програмування

bleid3

Рекомендовані повідомлення

Добрий день! Я хочу зайнятися програмуванням. Підскажіть яку мову програмування найактуальніше зараз вивчати. І яку краще вивчати з перспективою влаштування на роботу в Луцьку. (Я роздумую на рахунок Java)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• Відповідей 80
  • Створено
  • Остання відповідь

а - голосовалку прикрути :)

б - при чем язык программирования к разделу "Технічний розділ: Комп'ютери комплектуючі і периферія."

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Тільки не РНР))

Цікаво чому?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Підскажіть яку мову програмування найактуальніше зараз вивчати
Як навчальна мова використовується Pascal в середовищі Delphi

І як зрозумієш ази переходь на C++, C#, Java...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Нагадало ;) :

xxx: Пацаны и дамы пажалуста скажите с чего начать изучать програмирование и с какова языка начать

yyy: тебе - с русского

bbb: с Русского

aaa: с русского начни

yyy: паскаль например

yyy: ой, простите

yyy: C РУССКОГО!!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Цікаво чому?

Якщо ти хочеш стати програмістом, тобі пряма дорога в світ Software Engineer. Вчи паскаль, С++, Java. Читай багато літератури по цьому, практикуйся і віддавай весь свій вільний час цьому. Потім будуть плоди, цікаві проекти, ти станеш професіоналом і зможеш працювати в будь-якій частині світу, тобі будуть платити шалені бабки.

А можеш обрати шлях РНР програміста, вивчити роботу з БД, додатково вивчити HTML, CSS та Javascript і на цьому все. Конкуренція шалена, фріланс ризикований, стабільна робота в компаніях не завжди влаштовує.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якщо вирішиш вивчати прикладне програмування, аля Delphi чи C#, раджу одразу паралельно освоювати бази даних. Мову програмування вивчати відносно не складно, основне вміти побудувати алгоритм. А якщо будеш вміти писати для баз даних - точно не пропадеш.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

bleid3, учи Perl - сейчас специалисты очень востребованы, а язык позволяет активно расти долгое время, также подходит для изучения начинающими и отлично документирован

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

bleid3, учи Perl - сейчас специалисты очень востребованы, а язык позволяет активно расти долгое время, также подходит для изучения начинающими и отлично документирован

Взяв на замітку :_08:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Shkoder, філологу без здібностей до матану, але з знанням РНР і з досвідом в дельфі навчитись перлу можна?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Только асемблер! Только хардкор :0123:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Только асемблер! Только хардкор :0123:

А от дійсно цікаво,яке застосування ассемблеру можна знайти в Луцьку?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Мені приносила хліб php, але дуже довго імя, контакти і тп налагоджувати.

Зараз актуально вчити java, javascript, так як роботи буде навалом, все для мобільних пристроїв.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Зараз актуально вчити java, javascript, так як роботи буде навалом, все для мобільних пристроїв.

Не варто забувати також про Objective-C, якщо мова йде про мобільні платформи.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Shkoder, філологу без здібностей до матану, але з знанням РНР і з досвідом в дельфі навчитись перлу можна?

после PHP тяжко будет, это как руки обратно в правильную сторону выгнуть :smile3: но если серьезно, то базовую архитектуру ты освоишь за несколько дней, потом еще недельку-две потренируешься с хэшами, файлами, структурами. а дальше будешь подбирать классы под конкретную задачу, ну или так шпарить, если любишь изобретать велосипеды. в процессе полистаешь какие-то сайты по перлу, с примерами всяческих извращений. научишься применять их на практике. и никакого матана, только усидчивость и желание учиться.

под win бери ActivePerl - там репозиторий с самым высоким наполнением. пиши сразу правильно, то есть use strict; use warnings;

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

после PHP тяжко будет, это как руки обратно в правильную сторону выгнуть :smile3: но если серьезно, то базовую архитектуру ты освоишь за несколько дней, потом еще недельку-две потренируешься с хэшами, файлами, структурами. а дальше будешь подбирать классы под конкретную задачу, ну или так шпарить, если любишь изобретать велосипеды. в процессе полистаешь какие-то сайты по перлу, с примерами всяческих извращений. научишься применять их на практике. и никакого матана, только усидчивость и желание учиться.

под win бери ActivePerl - там репозиторий с самым высоким наполнением. пиши сразу правильно, то есть use strict; use warnings;

Тобто якщо я це осилю і буду здатен вирішити будь-яку задачу, то мене реально можуть взяти потім на роботу як кваліфікованого perl-програміста, навіть якщо я за фахом буду філологом чи істориком? :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Тобто якщо я це осилю і буду здатен вирішити будь-яку задачу, то мене реально можуть взяти потім на роботу як кваліфікованого perl-програміста, навіть якщо я за фахом буду філологом чи істориком? :)

Дивно, PHP осилив же. Звідки така невпевненість у власних силах?

Можливо я помиляюся, але мені здається що в наш час на першому місці стоять знання та вміння. А володіння дипломом ще не факт їх наявності. Так що на мій погляд знайти роботу без відповідного диплому шанс у тебе є.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

особенно не рассчитывай на официальное трудоустройство в этой стране, особенно в Луцке :smile3: разве что твоя квалификация пригодится какой-нить аутсорсинговой компании. а вот поработать через фрилансерские сайты можешь вполне. опять же, на habrahabr.ru есть масса статей на эту тему.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Дивно, PHP осилив же. Звідки така невпевненість у власних силах?

Можливо я помиляюся, але мені здається що в наш час на першому місці стоять знання та вміння. А володіння дипломом ще не факт їх наявності. Так що на мій погляд знайти роботу без відповідного диплому шанс у тебе є.

У мене немає жодних здібностей до математики) Я практично як краб. А комп'ютерами займаюсь з 6-7 років. Десь в 11-12 років зацікавився розробкою ігор, в той же вік вивчав операційні системи, різні програми. Ну а зараз я більш-менш знаю PHP, цікавлюсь розробкою ігор. Але от не давався мені чомусь дельфі та С++. Не кажу вже про Java.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Але от не давався мені чомусь дельфі та С++. Не кажу вже про Java.

Якщо мова йде про С++ то почни звідси http://www.proklondi..._cpp_21day.html. Тут http://www.microsoft...#d-2010-express качаєш безкоштовну версію середовища програмування в якому творитимеш свої програми. І в путь. Можливо буде не легко. Але після С++ ніякий Perl тебе вже не налякає :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Як професійнийпрограмістне раджу кидатись в різні боки, а краще вибери щось одне. Не уявляю де можна в Луцьку заробляти на Perl. Якщо на якійсь мові і можна заробляти в Луцьку, то це на 1С і на сайтах. На всьомі іншому в мережі.

Для того, щоб дійсно заробляти на програмуванні треба нелише вміти програмувати, але і мати хист пропонувати свої вміння (якщо цього не вмієш, почни просто хоча б торгуватися на базарі, щоб розвивати своє спілкування та переконання), бо працюючи на "дядю" на "гаваї" не заробиш, тільки на себе.

Якщо хочеш заробляти, можу порадити кілька напрямків:

1. PHP, HTML, Javascript, CSS + API якоїсь CMS-ки (Drupal, WordPress) - зможеш легко писати сайти, а охочих у Луцьку - тьма, від приватних стоматологів до гробовщиків, а вже за межами Луцька... Тут ще якраз головне вміти запропонувати послуги. Власне я сам мав досвід.

2. C++ та QT4 - і безкоштовне ПО, і можливості необмежені (Visual C++ не раджу, дуже непродуманий, до того ж платний). Сам маю власний проект на QT4, підтримую його і заробляю на цьому. Писати на QT4 дуже просто. Головне знати C++ і ООП.

Ще відкрию один секрет, який руйнує усі стереотипи. Усі кажуть, коли пишеш програму, попитай в друзів чи вона корисна, чи нема аналогів, чи є чимось краща за інші - не треба цього всього робити. Можеш зробити аналог до чогось, і головне розрекламувати - тоді твоя програма автоматично стане кращою за інші і буде усім подобатись. Ще приділяй увагу зручності.Чизручно було б тобі з боку користувачаїї використовувати.

А якщо просто хочеш працювати програмістов у Луцьку - то вчи 1С 8. Потреба є і дуже велика в хороших програмістах. :0151:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

На рахунок 1с. Дуже часто чую від знайомих, що програмісту з бухгалтером тяжко порозумітись, відносини "як на голках" і т.д. Тобто для того, щоб програмувати в 1с, потрібно бути ще й хоч трохи бухгалтером (ІМХО).

А на рахунок веб-розробки раджу подумати. Взагалі штука перспективна, легко доступна і користується попитом. Тут піднімалось питання про високу конкуренцію та фріланс в вебі. Так конкуренція є, АЛЕ ... скільки людей є дійсно професіоналами?? Під словом "професіонал" я розумію людину, яка може внести правки в код існуючих CMS(двіжків), розібратись в чужому коді, створити свою CMS (частенько на сайтах фрілансу хочуть самописні CMS-ки), написати модуль для розширення функціоналу під потреби замовника, переверстати чи змінити шаблон оформлення сайту, а не внести невеликі корективи. Я думаю не всі, хто займається сайтобудівництвом підпадають під цю категорію. Так освоїти якусь CMS, більш-менш орієнтуватись в модулях та плагінах до неї, навчитись використовувати готові шаблони тем і хоч раз попрацювати з панеллю управління хостингу - вже можна клепати шаблонні сайти, для цього я думаю вистачить декількох місяців. Але ступити крок вліво, крок вправо - зрозуміло, що нічого не вийде.

Приведу приклад з власного досвіду. Десь два роки назад, не пам'ятаю які причини мене спонукали, я розпочав знайомитись з веб розробкою. Звісно почав з азів, тобто HTML та CSS. Ці технології не мають прямого відношення до програмування, це скажем так більш впливає на оформлення та наповнення сторінки. Прочитавши декілька талмутів та наривши купу всього в неті - я створив на роботі свій перший статичний сайт. Він був примітивний, але колегам сподобалось. Потім я зрозумів, що з цього толку не буде - сайтом було дуже тяжко керувати, вносити зміни і т.д. Тоді я перейшов до вивчення PHP та MySQL. PHP є С-подібною мовою і синтаксис дуже схожий (при потребі буде легше перейти на С++ чи C#), легко вивчається, є багато документації, а саме ОСНОВНЕ - завжди можна побачити "ісходніки", оскільки PHP-скрипти не компілюються. Благо в інтернеті можна знайти безліч готових прикладів від самого простого (типу гостьової книги) до крутіших систем урпавління сайтом. MySQL також далась мені легко, оскільки на основній роботі я маю справу з БД Oracle, то MySQL набагато простіша. Також по ходу діла підтягував програмування клієнтських сценаріїв на Javascript та jQuery. Звісно до професіонала мені ще далекувато, але на сьогоднішній день ці знання вже приносять мені прибутки. В мене вже є декілька створених веб-проектів, а також мало-помалу з'являються нові замовлення. Вже задумуюсь над створенням свого портфоліо. Тобто основне мати впевнені знання, хоча б трохи практики і не боятись заявити про себе.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...