Перейти до змісту

Допоможіть порадою «безхатченкам» з Рівненської 109

yu2007

Рекомендовані повідомлення

Вітаю.

Можливо хтось стикався зі схожою ситуацією або ж за фахом займається такими питаннями.

Якщо коротко, то проблема в наступному. Потрібно документально зафіксувати технічний стан квартири на даний момент. Тобто розписати всі нюанси по зробленому в квартирі ремонту, наприклад, стеля з такого-то матеріалу, видимі ушкодження відсутні, вся лицювальна плитка в ванній кімнаті закріплена, тріщин немає… Якось так.

Цей документ повинен мати відповідну юридичну силу і при необхідності в майбутньому слугувати доказом, що прийматиметься до уваги судом.

Чи можливо скласти такий документ? Якщо так, то який сам алгоритм дій (до кого звертатись, хто повинен підписатись і т.д.)?

Будемо вдячні за будь-які поради, що стосуються питання.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ІМХО, варто провести детальний огляд експертом у сфері будівництва (може навіть кількома - але то дорожче).

Обов'язково фіксувати все на фото, для чого використати послуги нормального фотографа з нормальним фотоапаратом, аби було видно всі деталі на знімках.

Коли експерти готуватимуть звіт - обов'язково додати якісні фотографії формату А4 до звіту.

Якщо виникне судова справа в суді - цей документ не зможе слугувати висновком експерта в розумінні як доказ, оскільки для суду може мати значення лише висновок експертизи, яка призначена за ухвалою суду. Однак фотографії з такого звіту, і закріплена в ньому інформація можуть слугувати джерелом інформації для експертизи, яку призначить суд (по суті, призначена судом експертиза зможе на 90% переписати той звіт, що буде у Вас на руках).

Моя думка - така.

Крім того, можна ще паралельно знімати все це на відео, при цьому в кадрі буде людина, яка коментуватиме: яка дата, котра година, де проводиться запис, за чиєю участю, описувати деталі ремонту і т.п.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

оцінкою квартир, наскільки мені відомо, займається БТІ... може до них звернутись, може вони навіть надають таку послугу (чи може когось порадять)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

мои друзья , лет пять тому , для суда делали экспертизу, после потопа.

Эксперты находились рядышком возле краеведческого музея.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ІМХО, варто провести детальний огляд експертом у сфері будівництва (може навіть кількома - але то дорожче)...

Дякую)

Чи можете сказати, що це має бути за експерт, якого плану ліцензію він повинен мати, представляти державну чи приватну структуру? Наприклад, я знаю за експертів, які розписують ушкодження автомобілів після ДТП та їх "вартість". А от у сфері будівництва на думку щось нічого не спадає.

Чув колись також про таку ситуацію, як затоплення квартири сусідами зверху. Питання, нібито, вирішувалося викликом майстра/представника ЖЕКу, запрошенням двох свідків і складанням акту по факту затоплення. Веду до того, чи не потрібно нам також викликати когось з ЖЕКу чи іншої державної установи?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Чи можете сказати, що це має бути за експерт, якого плану ліцензію він повинен мати, представляти державну чи приватну структуру? Наприклад, я знаю за експертів, які розписують ушкодження автомобілів після ДТП та їх "вартість". А от у сфері будівництва на думку щось нічого не спадає.
\

Заходимо на сайт Держбудінспекції та ознайомлюємось із

"ДОПОВНЕННЯ № 1 до "Переліку спеціалізованих організацій, рекомендованих для виконання робіт з обстеження та паспортизації існуючих будівель, споруд та інженерних мереж""

витяг з переліку:

Кооперативно-державний пректно-вишукувальний інститут «Волиньагропроект»

263000, м. Луцьк, вул. Шопена, 22 тел. (03322) 4-02-38 (певно № тел 74-02-38)

а як хтось почне вставляти палки в колеса в плані обстеження - обмалюйте ситуацію зателефонувавши на урядову гарячу лінію 0-800-507-309

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Експертів слід шукати по спеціалізованих експертних установах, по доступних в інтернеті реєстрах і т.п.

В жодному випадку я б не рекомендував залучати БТІ, бо внутрішні роботи, оздоблення квартири і т.п. - це не їхня парафія, до того ж на якість там не варто розраховувати.

Аналогічно немає сенсу брати представників ЖКП.

БТІшників чи ЖКПівців варто брати лише як учасників огляду, щоб вони десь автографи поставили, але не надавати їм ролі експерта.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Експертів слід шукати по спеціалізованих експертних установах, по доступних в інтернеті реєстрах і т.п.

В жодному випадку я б не рекомендував залучати БТІ, бо внутрішні роботи, оздоблення квартири і т.п. - це не їхня парафія, до того ж на якість там не варто розраховувати.

Аналогічно немає сенсу брати представників ЖКП.

БТІшників чи ЖКПівців варто брати лише як учасників огляду, щоб вони десь автографи поставили, але не надавати їм ролі експерта.

Логіка, звичайно... А на рахунок ЖКПвців - то на 100%, які з них експерти... Вони максимум можуть скласти акт якогось факту (затоплення напр.) чи умов проживання (наявність меблів, побуттехніки, напр), але аж ніяк не оцінку...

А от на рахунок БТІвців, певно, ти не правий. Це якраз їхня парафія, вони ж їздять і роблять оцінку квартир, наприклад, перед оформленням дарчої, а від цієї оцінки напряму залежить величина мита, яке має сплатитись на користь держави. Тому, думаю, вони компетентні в цьому питанню.

Хоча, звичайно, це ІМХО, можу помилятись, сам безпосередньо з ними справи ніколи не мав.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Варто звернутися до Торгово-промислової палати (це саме вони були колись біля краєзнавчого музею), на вул. Яровиця, 4.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Оцінка БТІшників ніколи не була експертною оцінкою. Як і якість їхньої оцінки ніколи не була високою. Всі знають, що "оцінка БТІ" робиться аби зменшити відображувану в договорі суму, аби платити менше мита, менше податків. То навіщо топікстартеру доказ, який з самого початку буде сумнівним?

Крім того, БТІшник не оцінить оздоблення квартири, плитки, і т.п. елементів, щодо яких хоче зафіксувати ситуацію топікстартер.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

подзвоніть 067-3615016 Андрій Віталійович.

Займається обстеженням, паспортизацією та технічною експертизою будівель, споруд, конструкцій. Має необхідні ліцензії та сертифікати (дуже важливо).

Розкажіть ситуацію - повинен допомогти. Тим більше, після аварій в цьому будинку - він брав участь у складанні плану 1-го поверху.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

067-3615016 Андрій Віталійович.

А можна детальніше - хто це?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

067-3615016 Андрій Віталійович.

А можна детальніше - хто це?

Аналогічне запитання.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Да, спасибо за уточнение, эксперты, сейчас находятся на ул. Яровица. И Точно их экспертизы подходят для суда, дважды у суда не было претензий по поводу их экспертизы.

Первое, что делали-это вызывали ЖЭК их акт тоже нужен, т.к их акт устанавливает факт нанесения вам убытков, а вот эксперты уже составляют какие убытки. Оба акта предоставляли суду

Серединский Александр Анатольевич 063-84-26-179 (может тел изменился)-эксперт тогово-промышленной палаты со всеми лицензиями.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Торгово-промислова палата

242422 телефон експертного відділу, Михайло Михайлович

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Потрібно документально зафіксувати технічний стан квартири на даний момент. Тобто розписати всі нюанси по зробленому в квартирі ремонту, наприклад, стеля з такого-то матеріалу, видимі ушкодження відсутні, вся лицювальна плитка в ванній кімнаті закріплена, тріщин немає… Якось так. Цей документ повинен мати відповідну юридичну силу і при необхідності в майбутньому слугувати доказом, що прийматиметься до уваги судом.

звертайтесь в

ВІДДІЛЕННЯ ЛЬВІВСЬКОГО НАУКОВО-ДОСЛІДНОГО ІНСТИТУТУ СУДОВИХ ЕКСПЕРТИЗ

там ви можете замовити експертизу, яка приймається будь-яким судом))

проходив подібне. тільки була не квартира, а авто й подальші суди.

експерти з нерухомості у них є.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Потрібно документально зафіксувати технічний стан квартири на даний момент. Тобто розписати всі нюанси по зробленому в квартирі ремонту, наприклад, стеля з такого-то матеріалу, видимі ушкодження відсутні, вся лицювальна плитка в ванній кімнаті закріплена, тріщин немає… Якось так. Цей документ повинен мати відповідну юридичну силу і при необхідності в майбутньому слугувати доказом, що прийматиметься до уваги судом.

звертайтесь в

ВІДДІЛЕННЯ ЛЬВІВСЬКОГО НАУКОВО-ДОСЛІДНОГО ІНСТИТУТУ СУДОВИХ ЕКСПЕРТИЗ

там ви можете замовити експертизу, яка приймається будь-яким судом))

проходив подібне. тільки була не квартира, а авто й подальші суди.

експерти з нерухомості у них є.

Безумовно погоджуюсь. От тільки як з термінами виконання експертиз? У ТПП - доволі швидко (від кількох днів до тижня-двох), а НДІ судових експертиз? Як мені відомо, від кількох місяців (однак ця інформація може бути застарілою і недостовірною).

Висновки Серединського теж приймаються будь-яким судом. :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а НДІ судових експертиз?

від 3 до 14 днів))

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якщо я правильно зрозумів, то мова йде фактично про оцінку використання бюджетних коштів, виділених на ремонт квартир у будинку.

Тут може критися дерибан.

Тому я би порадив взяти експерта із структури, яка мінімально піддається впливу з боку влади. Сумніваюсь, що торгово-промислова палата такою є.

Можливо, варто залучити експертів з іншого міста.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якщо я правильно зрозумів, то мова йде фактично про оцінку використання бюджетних коштів, виділених на ремонт квартир у будинку.

Тут може критися дерибан.

Тому я би порадив взяти експерта із структури, яка мінімально піддається впливу з боку влади. Сумніваюсь, що торгово-промислова палата такою є.

Можливо, варто залучити експертів з іншого міста.

Не зовсім так. До етапу проведення відновлювального ремонту в квартирі (внаслідок встановлення металевих укріплень, заміни магістральних систем водо-, газо-, електро- і теплопостачання і т.д.) ще місяці очікування. Мені ж потрібно зафіксувати стан (провести обстеження) квартири на даний момент. Навіть без перерахованих відновлювальних робіт є значний ризик пошкодження оздоблення, оскільки будинок відрізатимуть відразу за однією з моїх стін. Що залишиться від підвісних стель та «не дуже дешевої» лицювальної плитки достеменно нікому не відомо.

Про результати спілкування з експертами з перерахованих форумчанами структур розповім пізніше.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...