Перейти до змісту

Комп'ютер виключається при включенні після простою

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

така от в мене проблема: при включенні комп'ютера після того, як він був виключений декілька годин (ночі і тд) він не включається з першого разу (виключається при завантаженні операційної системи (windows 7), включається з 3-4 разу, хоча при запуску системи з livecd (windows xp) все ок, поміняв windows все те ж, на жорсткому диску жодного бед сектора. оглянув материнську плату, на ній 2 здутих конденсатори, причина в них? почалося все тиждень назад, до того все працювало стабільно.

хто що скаже?

Опубліковано

Була схожа ситуація, не включався, а коли і вкл. то вінда не загружалась до кінця, перепаяли конденсатори і все норм. Ймовірно причина саме в цьому.

Опубліковано

о, дякую, а де в Луцьку можна недорого перепаяти, скільки це приблизно коштуватиме?

Я заплатив 150 грн. (деталі+робота). Не знаю дорого це чи дешево. Робив у знайомого.

Опубліковано

о, дякую, а де в Луцьку можна недорого перепаяти, скільки це приблизно коштуватиме?

Я заплатив 150 грн. (деталі+робота). Не знаю дорого це чи дешево. Робив у знайомого.

:) хороший знайомий, однак :) міг би й за пиво перепаяти
Опубліковано

доречі якщо залізко не нове то рекомендував би відразу перевірити на наявність поганих конденсаторів і блок живлення. Часто саме останні і стають причиною виходу з ладу материнки. А ацкі паяльщикі лише на мамці перепаюють і то лише "пузаті". Тому помагає то не на довго.

Ну якщо затягнете до нормального майстра то огляне все. Бо потрібно випаяти всі конденсатори і заміряти опір (ESR) кожного. Те що вздулися 2 - не означає що нема ще 3 глюкавих.

Якщо біда лише в конденсаторах материнки то ремонт стане гривен 50-60. Якщо ще БЖ то можливо 100. Якби все залежить від кількості зіпсованих конденсаторів.

Рекомендую зайти в Системз (на правах реклами :) ) . Ну або впринципі якби до любого знайомого який дружить з паяльником і знає що робить. Ремонт не складний.

Опубліковано

та я от і сам думаю занятись цим, тільки от вже їду на навчання, десь через 2-3 тижні.

в універі рік вчив комп'ютерну схемотехніку, от і трохи попрактикую не в мультісімі, може колись пригодиться)

а 150 грн заплатити, жме)

Опубліковано

та я от і сам думаю занятись цим, тільки от вже їду на навчання, десь через 2-3 тижні.

в універі рік вчив комп'ютерну схемотехніку, от і трохи попрактикую не в мультісімі, може колись пригодиться)

а 150 грн заплатити, жме)

там і дійсно нема нічого складного. паяльник в відсосом бажано

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...