Перейти до змісту

Каретки-картриджи

Рекомендовані повідомлення

Ніколи раніше не мав справи з сабжом. І от щось у моєму велосипеді почало потріскувати в "тій стороні". І у мене виникло пару питань Це лікується чи потрібно його повністю міняти? І як дізнатись точну модель мого, бо бачу там ідуть цифри наприклад BB-UN26 BSA 68x110мм чи BB-UN26 BSA 68x113мм судячи із усього то є довжина чи осі чи самого картриджа. Чому питаю мені доведеться замовляти щей вижимку для шатунів бо китайська моя щось не підійшла по різьбі і почала її "злизувати" :) мабуть треба купити оригінальну Шимано і от не хочеться по декілька раз замовляти і ключі і запчастини... Якщо каретки не ремонтуються то значить треба замовляти все разом.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Судячи з опису каретка бюджетна під квадрат. Тоді простіше і дешевше купити нову та заплатити майстру за заміну (ніж купувати ключ, яким користуватись, крім одного разу, не будеш). Там тобі і підберуть потрібну каретку та поставлять все правильно. Ремон (тим більше з покупкою необхідного ключа) буде економічно не вигідним (Ключ ~ 70 грн.; Робота майстра на ВЗ ~ 30 грн., якщо не помиляюсь). Каретку заміниш і більше туди лізти не будеш (Каретка ~ 75-95 грн.)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

На всякий случай попробуй пропедалировать стоя - вдруг этот "звук с той стороны" издаёт подседельный штырь... Тогда ремонт выйдет заметно дешевле :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Судячи з опису каретка бюджетна під квадрат. Тоді простіше і дешевше купити нову та заплатити майстру за заміну (ніж купувати ключ, яким користуватись, крім одного разу, не будеш). Там тобі і підберуть потрібну каретку та поставлять все правильно. Ремон (тим більше з покупкою необхідного ключа) буде економічно не вигідним (Ключ ~ 70 грн.; Робота майстра на ВЗ ~ 30 грн., якщо не помиляюсь). Каретку заміниш і більше туди лізти не будеш (Каретка ~ 75-95 грн.)

Я не з Луцька. Все буду робити сам :)

На всякий случай попробуй пропедалировать стоя - вдруг этот "звук с той стороны" издаёт подседельный штырь... Тогда ремонт выйдет заметно дешевле :)

Саме стоячи і найбільше і найголосніше звучить :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А каретка должна стучать больше при вращении. Глянь, есть ли шат в каретке (ходит ли вал). Тогда нужно менять каретку. Чтобы подобрать нужную, тебе нужно знать только длину вала (BB-UN26 BSA 68x113мм, например). Должна быть написана на твоей старой, от 110 до 127. Съемник каретки + съемнтик шатунов - это 100 грн, примерно. Без них снять будет очень проблематично.

Если шата нет и нет цикличного стука, или скрипа при вращении, тогда ищи причину дальше (подседельная труба, педали, седло, наконец)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А каретка должна стучать больше при вращении. Глянь, есть ли шат в каретке (ходит ли вал). Тогда нужно менять каретку. Чтобы подобрать нужную, тебе нужно знать только длину вала (BB-UN26 BSA 68x113мм, например). Должна быть написана на твоей старой, от 110 до 127. Съемник каретки + съемнтик шатунов - это 100 грн, примерно. Без них снять будет очень проблематично.

Если шата нет и нет цикличного стука, или скрипа при вращении, тогда ищи причину дальше (подседельная труба, педали, седло, наконец)

Наявність шату виявлю пізніше.

Купляти буду через інет.

Я не можу взнати свою модель каретки, так як не можу її зняти... не маю Вижимки шатунів. А Съемник каретки маю оригінальний. Тому мені треба купити вижимку, але якщо каретки не ремонтуються то треба тоді і каретку купляти. Здійснювати покупки порізно не хочеться, але і купляти каретку не хочеться просто так.

Тому таке питання? Вони ремонтуються чи ні?

Питання 2 як взнати точну модель (розмір) не знімаючи її?

Велосипед Kellys Scarpe

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Шат є, але дуже маленький.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Велосипед Kellys Scarpe

Каретка картридж, неважно какого производителя, длина - 127+-, пара милиметров значения особого не имеют.

Уверена на 99% :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Взагалі рахується, що ні, але я свою перебрав після купання. Та якщо є люфт, то краще купити нову, особливо враховуючи те що вони досить дешеві.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Профилактика - это одно.

Но реставрация картриджных кареток, еще ни кому не помогла, на моей памяти. :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Могу "за пиво" предложить съемник шатунов.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Профилактика - это одно.

Но реставрация картриджных кареток, еще ни кому не помогла, на моей памяти. :)

Зрозуміло буду купувати сьємнік і каретку, можливо навіть у Вас в магазині, якщо звісно знайду час на поїздку до Луцька.

Могу "за пиво" предложить съемник шатунов.

А він оригінал, бо у мене в самого є 20ти грн., якийсь нонейм китайський на якому трішки не та різьба :( , яка вже може наробила мені біди, підпсувавши на шатунах різьбу!

Велосипед Kellys Scarpe

Каретка картридж, неважно какого производителя, длина - 127+-, пара милиметров значения особого не имеют.

Уверена на 99% :)

Дякую за конкретну пораду буду мати на увазі.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Чтобы приобрести на Велозоне, не обязательно ехать в Луцк. Работает Интернет-магазин Велозоны: http://velozona.lutsk.ua

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Чтобы приобрести на Велозоне, не обязательно ехать в Луцк. Работает Интернет-магазин Велозоны: http://velozona.lutsk.ua

Дякую. Прийму до уваги. А як ви доставляэте товар? Які курєрські служби?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Дякую. Прийму до уваги. А як ви доставляэте товар? Які курєрські служби?

Любая удобная вам доставка.

Если хотите, чтобы быстрей, тогда удобная нам:)

А нам лучше всего Новой Почтой и с предоплатой на карточный счет Привата.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 2 тижня потому...

Ну все поменял я каретку.

Огромное спасибо Татьяне, вы правильно подсказали мне размер каретки она все таки 127,5. Проблема банально в грязи и пыли которая попала в подшипники. Там было много грязи.

Чистить нужно видимо часто.... разбирать и чистить.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Часто не нужно, а по мере загрязнения. После грязевых покатушек, после зимы.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Часто не нужно, а по мере загрязнения. После грязевых покатушек, после зимы.

Может и так. но процесс занятный, главное настроится на ремонт...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...