Перейти до змісту

Каретки-картриджи

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Ніколи раніше не мав справи з сабжом. І от щось у моєму велосипеді почало потріскувати в "тій стороні". І у мене виникло пару питань Це лікується чи потрібно його повністю міняти? І як дізнатись точну модель мого, бо бачу там ідуть цифри наприклад BB-UN26 BSA 68x110мм чи BB-UN26 BSA 68x113мм судячи із усього то є довжина чи осі чи самого картриджа. Чому питаю мені доведеться замовляти щей вижимку для шатунів бо китайська моя щось не підійшла по різьбі і почала її "злизувати" :) мабуть треба купити оригінальну Шимано і от не хочеться по декілька раз замовляти і ключі і запчастини... Якщо каретки не ремонтуються то значить треба замовляти все разом.

Опубліковано

Судячи з опису каретка бюджетна під квадрат. Тоді простіше і дешевше купити нову та заплатити майстру за заміну (ніж купувати ключ, яким користуватись, крім одного разу, не будеш). Там тобі і підберуть потрібну каретку та поставлять все правильно. Ремон (тим більше з покупкою необхідного ключа) буде економічно не вигідним (Ключ ~ 70 грн.; Робота майстра на ВЗ ~ 30 грн., якщо не помиляюсь). Каретку заміниш і більше туди лізти не будеш (Каретка ~ 75-95 грн.)

Опубліковано

На всякий случай попробуй пропедалировать стоя - вдруг этот "звук с той стороны" издаёт подседельный штырь... Тогда ремонт выйдет заметно дешевле :)

Опубліковано

Судячи з опису каретка бюджетна під квадрат. Тоді простіше і дешевше купити нову та заплатити майстру за заміну (ніж купувати ключ, яким користуватись, крім одного разу, не будеш). Там тобі і підберуть потрібну каретку та поставлять все правильно. Ремон (тим більше з покупкою необхідного ключа) буде економічно не вигідним (Ключ ~ 70 грн.; Робота майстра на ВЗ ~ 30 грн., якщо не помиляюсь). Каретку заміниш і більше туди лізти не будеш (Каретка ~ 75-95 грн.)

Я не з Луцька. Все буду робити сам :)

На всякий случай попробуй пропедалировать стоя - вдруг этот "звук с той стороны" издаёт подседельный штырь... Тогда ремонт выйдет заметно дешевле :)

Саме стоячи і найбільше і найголосніше звучить :)

Опубліковано

А каретка должна стучать больше при вращении. Глянь, есть ли шат в каретке (ходит ли вал). Тогда нужно менять каретку. Чтобы подобрать нужную, тебе нужно знать только длину вала (BB-UN26 BSA 68x113мм, например). Должна быть написана на твоей старой, от 110 до 127. Съемник каретки + съемнтик шатунов - это 100 грн, примерно. Без них снять будет очень проблематично.

Если шата нет и нет цикличного стука, или скрипа при вращении, тогда ищи причину дальше (подседельная труба, педали, седло, наконец)

Опубліковано

А каретка должна стучать больше при вращении. Глянь, есть ли шат в каретке (ходит ли вал). Тогда нужно менять каретку. Чтобы подобрать нужную, тебе нужно знать только длину вала (BB-UN26 BSA 68x113мм, например). Должна быть написана на твоей старой, от 110 до 127. Съемник каретки + съемнтик шатунов - это 100 грн, примерно. Без них снять будет очень проблематично.

Если шата нет и нет цикличного стука, или скрипа при вращении, тогда ищи причину дальше (подседельная труба, педали, седло, наконец)

Наявність шату виявлю пізніше.

Купляти буду через інет.

Я не можу взнати свою модель каретки, так як не можу її зняти... не маю Вижимки шатунів. А Съемник каретки маю оригінальний. Тому мені треба купити вижимку, але якщо каретки не ремонтуються то треба тоді і каретку купляти. Здійснювати покупки порізно не хочеться, але і купляти каретку не хочеться просто так.

Тому таке питання? Вони ремонтуються чи ні?

Питання 2 як взнати точну модель (розмір) не знімаючи її?

Велосипед Kellys Scarpe

Опубліковано

Велосипед Kellys Scarpe

Каретка картридж, неважно какого производителя, длина - 127+-, пара милиметров значения особого не имеют.

Уверена на 99% :)

Опубліковано

Взагалі рахується, що ні, але я свою перебрав після купання. Та якщо є люфт, то краще купити нову, особливо враховуючи те що вони досить дешеві.

Опубліковано

Профилактика - это одно.

Но реставрация картриджных кареток, еще ни кому не помогла, на моей памяти. :)

Опубліковано

Профилактика - это одно.

Но реставрация картриджных кареток, еще ни кому не помогла, на моей памяти. :)

Зрозуміло буду купувати сьємнік і каретку, можливо навіть у Вас в магазині, якщо звісно знайду час на поїздку до Луцька.

Могу "за пиво" предложить съемник шатунов.

А він оригінал, бо у мене в самого є 20ти грн., якийсь нонейм китайський на якому трішки не та різьба :( , яка вже може наробила мені біди, підпсувавши на шатунах різьбу!

Велосипед Kellys Scarpe

Каретка картридж, неважно какого производителя, длина - 127+-, пара милиметров значения особого не имеют.

Уверена на 99% :)

Дякую за конкретну пораду буду мати на увазі.

Опубліковано

Чтобы приобрести на Велозоне, не обязательно ехать в Луцк. Работает Интернет-магазин Велозоны: http://velozona.lutsk.ua

Дякую. Прийму до уваги. А як ви доставляэте товар? Які курєрські служби?

Опубліковано

Чтобы приобрести на Велозоне, не обязательно ехать в Луцк. Работает Интернет-магазин Велозоны: http://velozona.lutsk.ua

Дякую. Прийму до уваги. А як ви доставляэте товар? Які курєрські служби?

Любая удобная вам доставка.

Если хотите, чтобы быстрей, тогда удобная нам:)

А нам лучше всего Новой Почтой и с предоплатой на карточный счет Привата.

• 2 тижня потому...
Опубліковано

Ну все поменял я каретку.

Огромное спасибо Татьяне, вы правильно подсказали мне размер каретки она все таки 127,5. Проблема банально в грязи и пыли которая попала в подшипники. Там было много грязи.

Чистить нужно видимо часто.... разбирать и чистить.

Опубліковано

Часто не нужно, а по мере загрязнения. После грязевых покатушек, после зимы.

Опубліковано

Часто не нужно, а по мере загрязнения. После грязевых покатушек, после зимы.

Может и так. но процесс занятный, главное настроится на ремонт...

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...