Перейти до змісту

Потрібна послуга ремонту струйника Epson 1410

difoto

Рекомендовані повідомлення

Не стартує принтер. Є підозри на згорівший варистор на материнці або на несправний шлейф до головки, а можливо й сама головка. Головку знімали для чергової промивки, після встановлення - не стартує зовсім.

Буду радий будь-яким порадам по СЦ у Луцьку (крім "Медії" - цих знаєм)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Не стартує принтер. Є підозри на згорівший варистор на материнці або на несправний шлейф до головки, а можливо й сама головка. Головку знімали для чергової промивки, після встановлення - не стартує зовсім.

Буду радий будь-яким порадам по СЦ у Луцьку (крім "Медії" - цих знаєм)

Фото знятої ПГ зі стороний шлейфу? Яким методом промивали (як саме)?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Фото викладу за годинку, промивали тиском (невеликим натисканням на поршень шприца із повітряною подушкою) зняту з принтера, спочатку слабким розчином нашатирного спирту, потім фізрозчином для ін'єкцій, усього біля 0,5 літра рідини пішло до повного зникнення косострую з усіх дюз.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

будуть фото побачим, але сам притер повинен вмикатися хочаб 1сек.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

1gpg.jpg

2pvp.jpg

3cjc.jpg

4opo.jpg

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

На нижньому (меншому) розэмі для підключення шлейфу трохи видно білий окисел, скоріше всього це окисел від затікшої води. Фото №2.

Промивка на шлейф попадала? І з останього фото таке враження (погано видно), що ПГ тріснувша з верху?

П.С. Шлейфи перегибати так неможна!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Та видно трішки попала водичка, що вже зробиш - треба ремонтувати. Для початку треба встановити причину і розбиратись - чи міняти шлейф(ну його поміняєм полюбому, 7-8 баксів не ті гроші, щоб шось думати), чи голову, чи взагалі на мусор весь принтер. А шлейф так перегнутий на заводі.

Ви займаєтесь ремонтом чи просто допомагаєте діагностувати?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Та видно трішки попала водичка, що вже зробиш - треба ремонтувати. Для початку треба встановити причину і розбиратись - чи міняти шлейф(ну його поміняєм полюбому, 7-8 баксів не ті гроші, щоб шось думати), чи голову, чи взагалі на мусор весь принтер. А шлейф так перегнутий на заводі.

Ну що ж тут сказати, КЗ в ПГ. нова ПГ буде Вам коштувати приблизно 80% вартості принтера. Навіть якщо Ви поміняєте ПГ мабуть прийдеться міняти IPBoard. Краще купити новий притер!!!

Ремонтом займаюсь. Але струйники в ремонт не беру, тільки для знайомих

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А шлейф так перегнутий на заводі.

Це зрозуміло, але я говорю про те що зайвий раз шлейф перегинати не потрібно!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

нова ПГ буде Вам коштувати приблизно 80% вартості принтера

Не зрозумів... принтер коштує 500 баксів, головка - 100.

Але за поради дякую.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

нова ПГ буде Вам коштувати приблизно 80% вартості принтера

Не зрозумів... принтер коштує 500 баксів, головка - 100.

Але за поради дякую.

точно перепутав модель, але на IPBoard при КЗ на ПГ вилітає запобіжник, потрібно його перевірити. Даний запобіжник не завжди спрацьовує! Тому можуть вийти з ладу транзисторні ключі та мікросхема яка ними управляє. Нову голову треба ставити на робочу IPBoard, для того щоб не пошкодити її.

Новій ПГ треба прописати ID в Adjustment program, для того щоб принтер міг працювати з нею.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Дякую, це я в курсі - горить як правило варістор F2 на мамці, але я в електроніці - майже нуль і не хочу своїми корявими ручками туди лізти, от і шукаю того, хто в цьому шарить.

Аджастмент програм знайшов вже, але якщо погоріла мамка - то мабуть у смітник те все :(

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Є у нас така контора "Сінт". Знаходяться на Кременецькій, де Континіум, в підвальчику там. Не знаю, чесно кажучи, наскільки там усе в них сейрозно, але запитати, думаю, є сенс.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Дякую, це я в курсі - горить як правило варістор F2 на мамці, але я в електроніці - майже нуль і не хочу своїми корявими ручками туди лізти, от і шукаю того, хто в цьому шарить.

Аджастмент програм знайшов вже, але якщо погоріла мамка - то мабуть у смітник те все :(

Перевірити на справність вихідні транзистори, замінити запобіжник F2.

І ще перевірте платку з контактами на чіпи для картриджів, інколи там при необережному користуванні попадають чорнила, також може бути КЗ тільки вилитить запобіжник F1

На принтері СНПЧ стояло? Каплульне? Картриджне? Для чого здійснювалась промивка?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Обовязково перевірити шлейф. Принтер повинен запуститися і без голови. в видати фатал ерор

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

І ще перевірте платку з контактами на чіпи для картриджів, інколи там при необережному користуванні попадають чорнил

Контактна планка чиста абсолютно.

Тільки що врубив без голови: як і раніше ситуація - навіть неувімкнений видає раз в секунду коротенький піск, майже на ультразвуці... не знаю, як описати, але вроді ферітові кільця з обмоткою так піщать. Ледь помітно пік-секунда-пік-секунда... і т.д.

На кнопку не реагує.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

І ще перевірте платку з контактами на чіпи для картриджів, інколи там при необережному користуванні попадають чорнил

Контактна планка чиста абсолютно.

Тільки що врубив без голови: як і раніше ситуація - навіть неувімкнений видає раз в секунду коротенький піск, майже на ультразвуці... не знаю, як описати, але вроді ферітові кільця з обмоткою так піщать. Ледь помітно пік-секунда-пік-секунда... і т.д.

На кнопку не реагує.

Піск признак КЗ. Без голови попробуйте!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Так без голови вмикав.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Так без голови вмикав.

тобто пищить? Відновити запобіжники F2 та F1. Перевірити справність вихідних транзисторів (вони також можуть давати КЗ) http://vce-o-printere.ru/articles/epson/468-parametry-tranzistorov-epson.html

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...