Перейти до змісту

Вибір ноутбука. Технічні ньюанси

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

DrWeird, Тафбук, це не лише захисний кожух! Це матеріали, якість зборки, міцний екран (навіть із тачскріном!).

Є моделі, які будуть і з підсвіткою клавіш і т.д.і.т.п.

Користувався по роботі Таблет-ПС. (також у кожуху, із тачскріном, в металевому корпусі). Сильна штука. Без підсвітки клавіш, правда. Зате коли механік лежить під машиною із ним і на голову і той же тафбук ллється мастило в симляться гайки, а він собі працює то це є ВЕЛИЧЕЗНИЙ плюс. В ньому і Вай-Фай, і ЛАН, і СОМ, і ЮСБ і інші необхідні для роботи "няшечки".

НЕщодавно попадався Тафбук навіть із повноцінним 3G модулем. Та повноцінним GPS (Про все решта я навіть не кажу).

Підсумую: тафбук - це той же ноутбук, тільки для роботи у не сприятливих для техніки умовах. ІЗ безліччю функцій (за які додатково доведеться доплатити!) І для

ноутбука для виробництва який буде працювати в агресивному середовищі деревяно руких користувачів бабуінів.
Він підійде більше, ніж на 101%

мало не забув

з гарантійним сервісом протягом 3-5 років, з металевим корпусом, підсвіткою клавіш з людським розміром та ходом, з максимальним набором портів та мережевого підключення, з надійною до бабуінських тиків пальцем матрицею які все одно будуть тикати :), ємкісна батарея та потужна система не потребуюча підставки з охолодженням, волог

там це також враховано. Щодо ремонту - не знаю, чи у нас їх хтось ремонтував. Хіба в когось впав із -надцятого поверху. :)

Приклад і ще приклад того, що Вам необхідно!

Опубліковано

Deemon правильно написав.

Ви хочете щоб вам хтось порадив ноути, з якими вже є практичний досвід використання, і про які можна сказати надійний/ненадійний

Біда в тому, що коли вже є реальна якась інформація про надійність техніки ця модель вже до того часу давно вже знята з виробництва і ніде її не найдеш.

А новіша модель, навіть тієї ж серії далеко не факт, що буде такою ж вдалою та надійною.

Тим більше виробники по можливості намагаються здешевити виробництво, зекономити на матеріалах і т д.

Хоча це не відноситься до різних супер-ноутів типу елітбуків за 15 кілогривень і вище, тафбуків і т д, в яких 50% вартості а то й більше ви платите за надійність.

Але щось я дуже сумніваюся що ви своїм бабуїнам будете купувати ноути за такі гроші.

А все інше що є на ринку - реально дешевий ширпотреб, який не вгадаєш як служитиме через рік, два, п"ять

В нас зараз ера споживачів. Техніка проектується як така, що через 2 роки піде в мусорку, бо споживач побачив нову модель, яка "тепер на 3 грами легша, і нового зеленого кольору". Ніхто не робить ставку на довговічність. Це не потрібно. Такий маркетинг :)

Опубліковано
. Техніка проектується як така, що через 2 роки піде в мусорку, бо споживач побачив нову модель, яка "тепер на 3 грами легша, і нового зеленого кольору". Ніхто не робить ставку на довговічність. Це не потрібно. Такий маркетинг

вот ! з такою динамікою розвитку і появи ху...ї тучі різних моделей ноутбуків, про довговічність мова не йде, так як через рік вже нові проци, відео, дисплеї, і для продукції масового використання виробники ну зовсім особливо не заморочуються надійністю.

Інша справа "ноутбука для виробництва який буде працювати в агресивному середовищі деревяно руких користувачів бабуінів" - типу для військових наприклад :) - там і грошики не ті...

Опубліковано

Ну не будемо забувати про світову економіку і її принципи.

Але привяжемось до конкретніших прикладів і моделей.

Маю ДЕЛЛ ІНСПІРОН 1501 - за п'ять років корпус та клавіші не стерті, падав надцять разів уже на любу поверхню, постійно вижимаю максимум, тому робота "на убой" (але замінив зарядний пристрій і двд-привід).

У колеги новий ДЕЛЛ ІНСПІРОН 5040 - глянцевий дешевий матеріал корпуса, який потріскав від єдиного падіння, проблематичне охолодження - такий ноут я не хочу.

Як говорили раніше - один на один вони не схожі.

АЛЕ мені треба ноут і цікавлять адекватні суб'єктивні та об'єктивні особисті враження від заліза. Я собі висновки зроблю ;)

Яка ваша критика цієї моделі?

Опубліковано

Маю ДЕЛЛ ІНСПІРОН 1501 - за п'ять років корпус та клавіші не стерті, падав надцять разів уже на любу поверхню, постійно вижимаю максимум, тому робота "на убой" (але замінив зарядний пристрій і двд-привід).

У колеги новий ДЕЛЛ ІНСПІРОН 5040 - глянцевий дешевий матеріал корпуса, який потріскав від єдиного падіння, проблематичне охолодження - такий ноут я не хочу.

Як говорили раніше - один на один вони не схожі.

АЛЕ мені треба ноут і цікавлять адекватні суб'єктивні та об'єктивні особисті враження від заліза. Я собі висновки зроблю ;)

Ну сам же ж знаєш відповідь на питання!! Просто не міняй позицію.

Я возив спочатку все підряд, все воно майже однакове - бюджетка.

Потім зупинився тільки на precision, XPs від Dell. І не важливо що ноути збирають Китайці!! Вони збирають для США, а там дуже великий % дибільних юзерів і жорстке законодавство. Тому там не для українця збирають, а як для польоту в космос. Мій старий М90 пролетів 3 метри, врізався в стіну, впав з 1,5м. Коли я охолов, я просто підійшов/підняв і продовжив скірміш в С&C. Ну імпульсивна я людина, особливо коли поруч не замовкаюча дружина. Тому якщо потужність і довговічність, то тільки хайенд, хай навіть 3 річної свіжості :)

Опубліковано

І знову про Dell )

З 2006-го в мене жив Dell Inspiron 6000 (зовсім не Хай-Енд). За 6 років абсолютно нічого не виходило з ладу, лише з’явився дефект кріплення однієї петлі і грітися став більше. Жорсткий диск з нього використовується в батьків на ноуті і сьогодні. Цієї весни віддав бука в люди, можливо продовжує працювати і по сьогоднішній день.

Тепер в нашій родині живе Dell Vostro V131 )

Назвати його *похмурим лайном* язик не повертається, але й добрих слів від мене він теж не дочекається.

Все, що написано про нього в профільній гілці на IXBT – це правда. А отже є ймовірність того, що частина схожих *сюрпризів* буде і на 3560.

Моє (виключно імхуйне) резюме: сьогодні +/- 700 умовних грошей я б за V131 не віддав. Що вибрав би в якості альтернативи – не знаю, бо зацікавлення технікою в мене з’являється лише тоді, коли виникає потреба в придбанні якогось нового девайса )

Опубліковано

2 yu2007

Ну корпус там як в лінейки precision. Мабуть Dell поскупилися на окремий проект, а швидше за все юзери просто люблять ноути, якими можна забити досмерті людину, а потім відкрити ноут і продовжувати працювати :_08:

Опубліковано

Отже постало питання про зміну ноутбука. Прицінився до DELL VOSTRO 3560 на базі і5 третього покоління. Вибір не принциповий, дивлюсь на фірму DELL, бо вже 5 років користуюсь невбиваємим DELL INSPIRON 1501. АЛЕ мій старий ноут "маде ін" Ірландія - добротна надійна збірка, а всі нові апарати цієї марки випускають в Китаї (ну недовіряю вузькооким). Цікавить думка форумчан, які стикались з такими апаратами як користувачі, так і сервісники. Варто брати? Чи дивитись на інші модельки (бюджет +-5500...6500 з характеристиками приблизно як в наведеному посиланню).

Ноут гарний, дуже продуктивний та швидкий! І..це ж DELL !!! Класний бук, ще як варіант ось це http://hotline.ua/computer-noutbuki-netbuki/hp-pavilion-g6-2008er-b3n46ea/

Опубліковано

не про дуже швидки і продуктивний голосно сказано.а яка різниця делл чи леново ,чи якийсь другий?

Опубліковано

не про дуже швидки і продуктивний голосно сказано.а яка різниця делл чи леново ,чи якийсь другий?

Добрий день! Користувач питав конкретно про ноутбук Dell, тому я висловив свою думку стосовно цього ноута.

• 1 місяць потому...
Опубліковано

Таки взяв собі Делл Востро 3560, вже користуюсь більше місяця. В принципі розчарувань немає, але сказати, що в дикому захваті не можу - комп як комп.

Що подобається: клавіатура з підсвіткою, матовий екран, хороші регулювання яскравості, алюмінієвий немаркий корпус, все інше пластик "софт-тач" - дійсно якісне приємне на відчуття покриття, акустична система залишає позаду конкурентів.

Сильно не гуде, але наприклад Фуджіки чи Леново гудуть менше. Клавіатура без окремого цифрового блоку. Вночі індикатори надто яскраво блимають, коли ноут в режимі очікування, але терпимо.

Такого, щоб щось сильно дратувало нема, тому, мабуть, машина відповідає моїм вимогам... поки що.

Порівнюючи зі старішою моделькою 3550, яка попалась в руки, тов мене не такий ноут, є зміни.

Ну побачим, що то за звір і як скоро він здохне з моїми "агресивними" вимогами))

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...