Перейти до змісту

Похід Мармаросами. Поради та бажаючі

Altmer

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Доброго часу доби шановні форумчани )

Є думка влітку (липень чи серпень) пройтися кордоном з румунами та хоч від частини побачити Мармарошський хребет.

Хто може допомогти з картами міцевості (бажанно 100 метрівки; про мапи гуглив, нормальних не знайшов) та порадити маршрути, буду дуже вдячний. Якщо в когось є жпс треки і т.п. теж не соромтеся всяка інформація підійде.

І ще прохання до тих хто має досвід в добираннях до Івано-Франківська чи Коломиї що-до інформації про транспорт. У зв'язку з відміною потяга "Ковель-Чернівці" підкажіть будь-ласка чим зручніше добратися туристам з 80-90 літровими "баулами" до вищевказаних міст.

Якщо є бажаючі приєднатися, або взяти з собою :) теж відписуйтеся. Нас поки-що вдвох (дороги не знаємо :) ).

---

Інформація про починання:

Знаю що необхідно отримати дозвіл на перебування у прикордонній зоні. Для того треба:

1. За два тижні до походу написати листа підполковнику Філіпчуку Ю.Л. та надіслати його факсом ((031) 312-12-61) і фізично в конверті (Мукачівський прикордонний загін: вул. Недецеї, 45, м. Мукачеве, Закарпатська обл., 89600). Та такого ж листа полковнику Бура А.А. та надіслати факсом ((0372)53-82-01) і в конверті (Чернівецький прикордонний загін, вул. Герцена, 2А, м. Чернівці, 58022).
  2. За кілька днів відзвонитися чи є повідомлення про групу

Опубліковано

Привіт. Дороги не знаю, карт не маю. Але є досвід походів по Карпатах та Криму і бажання іти знову. Віизначитеся з датами та маршрутом - пишіть :)

Опубліковано

раджу почитати тут http://travel.org.ua/forums/viewtopic.php?t=31783 і взагалі полазити по тому форуму, зареєструватися і попитати, там думаю більше знаючих :)

я щодо добирання. то якщо той потяг таки знімуть. то можна їхати на Рівне і там ввечері є потяг на Франківськ, або на Львів, якось їхав автобусом з Франківська до Луцька, то довго і не зручно і по часу не зручно. і якщо велика група буде то багажник заб"єте:)

Опубліковано

Привіт. Дороги не знаю, карт не маю. Але є досвід походів по Карпатах та Криму і бажання іти знову. Віизначитеся з датами та маршрутом - пишіть :)

Як визначимося з датами, відпишуся в цій темі :)

P.S.

У Вас є бажання приєднатися чи бажаючі?

раджу почитати тут і взагалі полазити по тому форуму, зареєструватися і попитати, там думаю більше знаючих :)

я щодо добирання. то якщо той потяг таки знімуть. то можна їхати на Рівне і там ввечері є потяг на Франківськ, або на Львів, якось їхав автобусом з Франківська до Луцька, то довго і не зручно і по часу не зручно. і якщо велика група буде то багажник заб"єте :)

Дякую за пораду про форум, походжу там і пориюся) Вже знайшов деяку інформацію. Наприклад прикріплена мапа з маршрутами, але .. як завжди в поганому масштабі post-6208-0-58938800-1336643740_thumb.jp

Що до добирання це ідея. Автобусом їздити не люблю по 2-х причинах:

1. Дорого
  2. Незручно :)

Але дослідивши рух потягів та вартість квитків з Рівного та Дубно виявилося що добиратися буде зручніше автобусами з Луцька (середня вартість до Івано-Франківська біля 120 грн.), або одним автобусом Луцьк-Буковель (98.50 грн.). Якщо ж їхати потягами на добирання до самого Франика піде день і приблизно 100 грн. на квитки (рахував плацкарту).

Одним словом маршрут вибрано. Старт буде з Шибеного на г. Стіг і т.п. Залишилося знайти нормальні мапи і описи. До Шибеного буде зручно добиратися стартуючи з Луцька о 5.20, тоді близько 20.30 реально дістатися Шибеного, а далі .. буде видно)

---

... блін, як було класно їздити за 30 грн. до Франківська...

• 2 тижня потому...
Опубліковано

Так ніби-то лишили потяг "Ковель-Чернівці"! Через Франківськ.

А просто бажаючих берете (двадцятирічної давності кримський досвід до уваги не беру)? Чи цей похід лише для досвідчених туристів?

Опубліковано

Так ніби-то лишили потяг "Ковель-Чернівці"! Через Франківськ.

А просто бажаючих берете (двадцятирічної давності кримський досвід до уваги не беру)? Чи цей похід лише для досвідчених туристів?

Так, потяг лишили і це дуже порадувало :0155:

На рахунок досвідченості я помовчу бо крім бажання і "декількох" походів в мене досвіду немає). Я думаю усі маршрути всім під силу, просто питання в часі їх проходження. Так як з нас 2-х бажаючих 1 йде вдруге то думаю на цьому питання про досвід закрито :). Ми не плануємо надриватися, але більше всього похід буде без днівок.

Ну і як я вище писав я йду туди вперше і дороги не знаю).

Опубліковано

а чого саме Мармароський хребет? без досвіду я би радив Чорногорський, краєвиди бомбезні і набагато людніше, можна перепитати дорогу, заблукати важко, хіба буде туман чи в хмарах йти прийдеться. Я починав з Чорногорського.

А ще якщо всетаки вирішете таки Мармароським йти, то не ведіться на румунських прикордонників і не йдіть на їхню сторону, читав що можуть пропонувати випити з ними "потусити" і обкрадуть :)

Якщо в когось є навігатор чи хоча б телефон з навігацією то ось хороша карта http://www.navigation.com.ua/gps-mapa-karpat/carpathian-topo-maps.html

Опубліковано

Хто може допомогти з картами міцевості (бажанно 100 метрівки; про мапи гуглив, нормальних не знайшов) та порадити маршрути, буду дуже вдячний. Якщо в когось є жпс треки і т.п. теж не соромтеся всяка інформація підійде.

100 метрових карт для Карпат у вільному доступі немає і не буде, нема сенсу робити для величезних територій таку крупну карту, крім як для випадків проектування, вирубок, тощо. Найкращий варіант кілометрові карти Генштабу, та туристичні карти 500м наприклад тут http://www.outdooruk...89/250/lang,ru/

Треки можна пошукати тут http://raduet.com/

Опубліковано

а чого саме Мармароський хребет?

ЧГ вже приївся :) Я особисто вже його облазив майже весь, не був тільки біля шпиць (якось не склалося).

А ще якщо всетаки вирішете таки Мармароським йти, то не ведіться на румунських прикордонників і не йдіть на їхню сторону, читав що можуть пропонувати випити з ними "потусити" і обкрадуть :)

Якщо в когось є навігатор чи хоча б телефон з навігацією то ось хороша карта http://www.navigatio...-topo-maps.html

За румунів я десь чув), кажуть щоб ні під якими приводами не йшли в них на поводу. За карту дякую, якщо там хоч шматочок є того що мені треба , то це буде дуже доречно)

100 метрових карт для Карпат у вільному доступі немає і не буде, нема сенсу робити для величезних територій таку крупну карту, крім як для випадків проектування, вирубок, тощо. Найкращий варіант кілометрові карти Генштабу, та туристичні карти 500м наприклад тут http://www.outdooruk...89/250/lang,ru/

Треки можна пошукати тут http://raduet.com/

Ну ... за 100 метрівки може я дійсно загнув, але 500 не завадили б. По тих посиланнях єдине діюче це на ту ж мапу що давав klikl інші не діють. А мапа чорногори в мене є, тільки от з мармаросами біда). Кілометрівка то звісно краще ніж нічого але хотілося б щось більш зручніше. Якщо я щось нарию цінне то обов'язково викладу тут (:

Опубліковано

Ну дивись, є листи кілометрової Генштабівки, також є листи генштабівки, але 500 метровки, є карта видана (напевно) в Чехії - давав вище посилання на неї, і насамкінець, карта видавництва ДНВП "Картографія", масштаб 1:75000. Найбільш точно прив"язаними (якщо планується навігація) є, звичайно перших дві, хоча картам вже майже під 60 років. Чеська, чи то пак інтернаціональна (підписи на ній українською, польською, чеською) найновіша, але назви деяких об"єктів в тому числі і вершин може відрізнятись (приклади - Близниці, Сивуля). Остання мені особисто найменш цікава, перевантажена інформацією, при цьому знехтували дрібницями, які Генштаб навіть в кілометровці показав. Потрібні? Звертайся. Вишлю на мило/скайп. Тут не можу прикріпити, чомусь помилки. Загальна маса карт 112 мб.

• 1 місяць потому...
Опубліковано

Заплановано маршрут с.Шибени – г.Роге – пол. Регеска – г.Регеска – г.Стіг – г.Корбул – г.Щаул – г.Міка-Маре – г.Межипотоки – г. Головачин – г. Піп-Іван Мармароський – пол. Лисича – р. Білий – с. Ділове

Відправка поїздом 10-го липня повернення 18-го.

Надіслали листа зі списком групи на 2 прикордонних загони (Чернівецький та Мукачівський). Мукачівський прикордонний загін має мейл [email protected]. Чернівецький теж [email protected]

Бажаючі приєднатися можете орієнтуватися на ці числа. Але листа прийдеться писати самим.

• 4 тижня потому...
  • 1 рік потому...
Опубліковано

як сходили?

Вибачте, що так "швидко" відписав. На жаль у 2012 році сходити не вдалося із-за деяких обставин. Але нарешті вдалося сходити в цьому році і плануємо на наступний :)

Краса там неймовірна! Я ще не бачив блискучих гір :) Природа не залишить туриста байдужим. А сніг, це взагалі окрема тема. Я тільки одного разу влітку (на поч. липня) попав на сніг в Карпатах. Це було на Піп-Івані Чорногірському десь 5-6 років тому. А цього року я побачив непогану купу снігу в серпні :0159:

На жаль тільки подорож не склалася так як того хотілося мені :)

Більше фото і опис подорожі можна переглянути в моєму дописі про Гуцульські Альпи

Деякі фото і посилання мапу в хорошому масштабі, яка на мою думку є найкращою мапою східних Карпат викладу тут). Хоча для того маршруту яким йшли ми, карта майже не потрібна)

post-6208-0-74104700-1388265298_thumb.jp

post-6208-0-39227500-1388265441_thumb.jp

post-6208-0-97873300-1388265567_thumb.jp

post-6208-0-51974200-1388265675_thumb.jp

post-6208-0-05286200-1388265778_thumb.jp

post-6208-0-41088900-1388265834_thumb.jp

post-6208-0-91231800-1388265964_thumb.jp

post-6208-0-43075300-1388266044_thumb.jp

post-6208-0-57555900-1388266158_thumb.jp

post-6208-0-50753200-1388266241_thumb.jp

Опубліковано

Якщо будете знову йти і буде змога взяти з собою, пишіть в темі, я б з радістю приєднався, дуже класно.

Опубліковано

Як будемо йти Мармаросами обов'язково відпишусь в цій темі за тиждень чи два до походу)

До зустрічі!

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...