Перейти до змісту

Carcass


SoulBurn

Рекомендовані повідомлення

640.jpg

Carcass

Ця екстремальна команда з Ліверпуля була сформована в 1985 році. Заснували її гітарист Біл Стір, ударник Кен Оуен і вокаліст з Індії з дивним ім'ям Санджів. Стір крім того трудився також в "Napalm death", і ще там він познайомився із студентом-медиком Джефом Уолкером, за сумісництвом терзаючим басуху в "Electro Hippies". В 1987-у Уолкер приєднався до "Carcass" в якості не тільки басиста, але і лідер-вокаліста. Стір на той час втомився кидатися між двома групами і розлучився з "Napalm death". В 1988 банда сколихнула метал-андеграунд випуском своєї першої пластинки, на конверті якій були зображені деякі анатомічні подробиці. Відповідно брутальній музиці були і тексти, в яких позначалися медичні пізнання Уолкера. Але загалом "Reek Putrefaction" був досить поганої якості.

Проте знайшлися зацікавлені люди в особі Джона Піла, які допомогли банді трохи розкрутитися. У Піла "Carcass" записали міньон "BBC sessions", який той потім ганяв у себе в програмі.

Другий лонгплей, "Symphonies Sickness", продовжив тематику свого попередника, і на ньому поєднання медичного жаргону і чорного гумору було доведено до межі. Для посилення звучання, особливо на живих концертах, в 1990 році в групу був запрошений другий гітарист, Майк Емотт (экс-"Carnage"). Якраз після його приходу компанія "Earache records" організувала тур "Gods Grind", куди окрім "Carcass" запрягли такі команди як "Cathedral", "Entombed" і "Confessor". Тим часом продажі диска "Necrotism" склали 100000 копій, що загалом було непогане для колективу подібної спрямованості. Ну дійсно, не так вже багато повинно було знайтися людей, яким хотілося б вислуховувати звіти паталогоанатомій, що заповнювали паузи між треками.

Зате на альбомі "Heartwork" вже з'явилися ознаки мелодійності, і він вже був ближче до хеві, ніж до дету. Зміні стилю відповідала і обкладинка диска, де замість очікуваного м'яса красувалася залізяка.

Після цього релізу Майк Емотт відбув до своєї рідної Швеції, де організував пару проектів – "Arch enemy" і "Spiritual beggars". На заміну йому запросили колишнього гітариста "Venom" Майка Хікі, з яким "Carcass" вчинили глобальне європейсько-американське турне. Виступи за океаном пройшли успішно, і в результаті там було продано 50000 екземплярів "Heartwork", а сама група одержала контракт від "Columbia records". Після закінчення гастролів Хікі залишився в своїй Америці, а його місце зайняв Карло Регедас (экс-"Devoid"). В 1996-м вийшла остання робота колективу, "Swansong", що виявилася дійсно його лебединою піснею. Річ у тому, що на ній звучав практично чистий хеві-метал, а від раннього саунда практично нічого не залишилося.

Багато фанів звинуватили команду в зраді своїх ідеалів, і до цієї думки приєднався Біл Стір. Незабаром він пішов з групи, і "Carcass" припинив своє існування. Члени команди не стали використовувати цю вивіску, а продовжили роботу під новою назвою, "Blackstar".

1988 Reek of Putrefaction

1989 Symphonies of Sickness

1991 Necroticism: Descanting the Insalubrious

1992 Tools of the Trade

1993 Heartwork

1996 Wake up and Smell the Carcass...

1996 Swansong

три останніх альбома - маст хев для любителів деза....

викладати?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Звичайно, викладати! :blush: Вот, блин, Carcass, наверное, входит в мою топ 20 групп, а записи есть только на кассетах; а ведь 21 век за окном... :blush:

Кстати, в дискографии не может быть ошибки? Я всегда думал, что Swansong 95-го года рождения, а "Wake Up And Smell The..." -- 97-го :unsure:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Кстати, в дискографии не может быть ошибки?

може бути й таке.... подивимось.... завтра виставлю....

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Кстати, в дискографии не может быть ошибки? Я всегда думал, что Swansong 95-го года рождения, а "Wake Up And Smell The..." -- 97-го :dont:

Я вже відношуся до поколіня не врубающихся предків і дійсно така музика мені не сильно подобається ,но як говорять врага нужно знать в ліцо. ;)

Carcass: повна дискографія.

"Reek Of Putrefaction" – 1988

"Peel Sessions" – 1989

"Symphonies Of Sickness" – 1990

"Necroticism – Descanting The Insalubrious" – 1991

"Tools Of The Trade" – 1992

"Heartwork" – 1993

"The Heartwork" – 1994

"Swansong" – 1996

"Wake Up And Smell The... Carcass" – 1996

"Choice Cuts" – 2004

Carcass из оставшегося от последней студийной сессии Swansong(5 песен), b-sides и другого редкого материала собирают компиляцию под программной вывеской “Wake Up And Smell The Carcass”(96).

В 1999 году с барабанщиком Кеном случается несчастье. Он перенёс сильное кровоизлияние в мозг и на 10 месяцев впал в кому. Лейблу Earache Records в этот момент на волне неспадающего интереса понадобилось выпустить ещё одну компиляцию Carcass “Choice Cuts”;

"Swansong" – 1996-назва знакова -останя студійна робота.(лебедина пісня)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я вже відношуся до поколіня не врубающихся предків і дійсно така музика мені не сильно подобається ,но як говорять врага нужно знать в ліцо. :)

три останніх альбома ВАРТО прослухати (це далееееко не Канібали і Ко)...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я вже відношуся до поколіня не врубающихся предків і дійсно така музика мені не сильно подобається ,но як говорять врага нужно знать в ліцо. :P

три останніх альбома ВАРТО прослухати (це далееееко не Канібали і Ко)...

з того всього ще якось можна слухати "Swansong"

а прослухав я всі альбоми.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.


Hosting Ukraine
AliExpress WW


×
×
  • Створити...