Перейти до змісту

Потрібна порада по скваженним насосам

flashmax

Рекомендовані повідомлення

Потрібно придбати відцентровий насос для скважени.

Питання полягає тільки в тому, який виробник краще, и де у Луцьку найдешевше.

Можливо є якісь нюанси, на які слід звернути увагу, при купівлі.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Питання полягає тільки в тому, який виробник краще, и де у Луцьку найдешевше

А хіба буває кращий виробник за найдешевшу ціну?

Якщо цікавлять бюджетні то не погано себе зарекомендували українські Sprut.

Хоча я б радив віджаліти трошки більше й запустити у скважину Грюндфос.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Питання полягає тільки в тому, який виробник краще, и де у Луцьку найдешевше

А хіба буває кращий виробник за найдешевшу ціну?

Якщо цікавлять бюджетні то не погано себе зарекомендували українські Sprut.

Хоча я б радив віджаліти трошки більше й запустити у скважину Грюндфос.

Я мав на увазі, де у Луцьку найдешевше, можна придбати насос.

Доречі Спрут - Китай. Хоча на деяких сайтах, пишут що Італія.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Доречі Спрут - Китай

Мені взагалі розповідали, що Україна))

В будь-якому випадку у мене спрути стоять на декількох обєктах й доволі непогано справляються.

Де в Луцьку найдешевше не знаю...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

У мене труба 100мм,стоїть наш "Водолій" вже років зо п"ять,чудово справляється.Брав в магазинчику на "Старому базарі"-тоді там було найдешевше

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

У мене труба 100мм,стоїть наш "Водолій" вже років зо п"ять,чудово справляється.Брав в магазинчику на "Старому базарі"-тоді там було найдешевше

Детальніше можна, де саме знаходится цей магазин?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Детальніше можна, де саме знаходится цей магазин?

Ряд на ринку,по одній стороні цього ряду старі "радянські" металеві магазини,а навпроти-інструменти і всяка всячина.Так ось,в одному з цих магазинчиків,де торгують всілякою технікою і купляв.Зберігся номер продавчині-О95 347 13 О8 Наташа.Можливо номер ще дійсний,спробуйте

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Аналогічно вже зо п'ять років користуємось "Погружной насос Водолей БЦПЭ -0,5-63У* (60/90)" і жодних нарікань, купувався на "Варшавці.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ряд на ринку,по одній стороні цього ряду старі "радянські" металеві магазини,а навпроти-інструменти і всяка всячина.Так ось,в одному з цих магазинчиків,де торгують всілякою технікою і купляв.Зберігся номер продавчині-О95 347 13 О8 Наташа.Можливо номер ще дійсний,спробуйте

Дійсний. Вона мені вчора дала сама його(номер). Зараз насосів немає в наявності. Коли привезуть - хз.

По ціні, казала, насос на 40м водолій (для підйому води з 20м скважини) коштує 1660грн.

+ У водоліях кабель іде в комплекті такої довжини як витяне (в даному випадку 40м). У спрутів треба допаювати (80грн термоскрутка, 50грн спайка + сам кабель). Спрути складають в Україні італійською конторою, а деталі можуть робити і в Китаї і будь де. (якщо не так - поправтемене)

Сам хочу зараз купити - так що підказуйте де:)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Аналогічно вже зо п'ять років користуємось "Погружной насос Водолей БЦПЭ -0,5-63У* (60/90)" і жодних нарікань, купувався на "Варшавці.

І у мене аналогічно проблем немає !

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

.... У спрутів треба допаювати (80грн термоскрутка, 50грн спайка + сам кабель). Спрути складають в Україні італійською конторою, а деталі можуть робити і в Китаї і будь де. (якщо не так - поправтемене)

...

Нічого собі ціни!

Купуется термо усадка, яка стоїть копійкі.

Спаяти можна знайти і по дешевше.

Ну і враховуючи, що насос заглиблюється під воду до 2м. то провід, в воді не буде.

Щодо спрутів, мені казали, що продаются на варшавці, в контейнерах, по над вул. К. Карого.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ще біля Нашого краю на шевченка проджають спрути 700Вт за 1750грн

Підкажіть де водолія купити?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Варшавський ринок , недалеко від автостанції !

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

700вт - поняття "растяжимое". Але продивившись ха-стики насоcів/ціни, ціна досить приваблива.

Можна детальніше, місце знаходження?

Водолій мені не підійде, вони тільки для скважин, діаметром від 110мм. (в мене 98мм)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

700вт - поняття "растяжимое". Але продивившись ха-стики насоcів/ціни, ціна досить приваблива.

Можна детальніше, місце знаходження?

Водолій мені не підійде, вони тільки для скважин, діаметром від 110мм. (в мене 98мм)

На шевчанка, там де Наш край (далі нова лінія), як дивитись на вхід до нашого краю - зліва. Синя вивіска щось там аналіз води, фільтри.. Заходиш там запитуєш.

А чому від 110мм? мені казали що в десятку трубу влізе! Яка труба?

Варшавський ринок , недалеко від автостанції !

У яку сторону?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В мене труба типу 100мм. Але насправді там тільки 98мм.

Насоси идуть 70 90 100 110 мм.

Переміряйте свою трубу, може і у вас так само.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

У мене оцинкована.. переміряю, але казали що має туговато, але насос влізе...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

У мене оцинкована.. переміряю, але казали що має туговато, але насос влізе...

між трубою і насосом має бути кілька сантиметрів зазор:

1. щоб можна було спокійно виймати і опускати. З часом під тиском грунту та грунтових вод, обсадні труби деформуються і в перерізі стають еліпсом а не колом.

2. захват води в насосах іде з боків.

3. Чим менший зазор - тим більша нагрузка на насос, швидший знос і перегрів.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Сьогодні був на варш. ринку. Там понад вул. К. Карого, є два контейнери, в одному торгують спрутами, в другому водоліями. Ціни на водолії - досить низькі, гарантія рік. Але провід тільки на 10м. тобто треба доточувати. Термотрубка для зєднання кабелю коштує 40грн. (гадаю, термоусадка, нічим не гірша)

Також дізнався, що якщо насос буде використовуватись разом з гідроакумулятором, то він повинен бути досить потужний, щоб набрати достатьній тиск.

Як правильно все вирахувати, читаєм тут http://www.vodoley-pump.ru/articles.html

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

flashmax,

Сьогодні був на варш. ринку. Там понад вул. К. Карого, є два контейнери, в одному торгують спрутами, в другому водоліями. Ціни на водолії - досить низькі, гарантія рік. Але провід тільки на 10м. тобто треба доточувати. Термотрубка для зєднання кабелю коштує 40грн. (гадаю, термоусадка, нічим не гірша) Також дізнався, що якщо насос буде використовуватись разом з гідроакумулятором, то він повинен бути досить потужний, щоб набрати достатьній тиск. Хтось знає, як це вирахувати?

У мене до дзеркала 16м. Опускати у воду кажуть з 5м. Тобто насос підніматиме воду на висоту 21м. Мені порадили ставити насос на 40м, якщо хочу щоб нормально накачувався гідроакумулятор.

А які там ціни, на варшавці?

Те, що водолій з кабелем 10м, то значить що він розрахований на підйом води 10м.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ні, вони всі з таким кабелем, принаймі ті що мені радили, на мою 15м свердловину.

Щодо цін, дешевше чим спрути, чи то 1.1кв чи чуть менше - 1350грн. (марку продавець, не казав))

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ні, вони всі з таким кабелем, принаймі ті що мені радили,

Значить це якісь браковані! або радили просто 10-метрові

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

У мене до дзеркала 16м. Опускати у воду кажуть з 5м. Тобто насос підніматиме воду на висоту 21м. Мені порадили ставити насос на 40м, якщо хочу щоб нормально накачувався гідроакумулятор.

Вичтав: якщо буде використовуватись гідроакумулятор, потрібно перемножити максимальний тиск (бар) в гідроакумуляторі на 10 и додати до потрібної висоти напору.

Тобто, якщо в ГА буде найвищий тиск 4 бар х 10=40метрів. (4 бар - з урахунком тертя и підьому на висоту 3м від ГА до споживача)

В вашому випадку, припустім 21 + 40 + 5 (втрати) = 66м.

Також водолії, діаметрі від 95мм. Тобто, для труби не менше 100мм!

В водоліях немає зворотньго клапана.

Спрути бувають 70 90 110мм.

В порівнянні з водоліями, при тій самій потужності двигуна насоса - качають з більшої глибини.

Все таки, буду брати спрут. Для моєї 98мм труби, водолій не підійде.

Тепер питання де найдешевше.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

пропоную скласти і обновляти список місць продажу з цінами. Почну:

1.Магазин на Шевчнка(біля входу і Наш край): спрут 0.7кВт = 1750грн

2.Старий ринок(прод.Наташа): Водолій (40м) = 1660грн.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Варш. ринок понад дорогою К. Карого

Спрут:

90QJD 112-0.55 (до 67м, 0.55Квт) ~ 1550грн

90QJD 118-0.75 (до 100м, 0.75Квт) ~ 1650грн

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...