Перейти до змісту

Нюанси покупки через інтернет

Vadimm

Рекомендовані повідомлення

Хочу придбати меблі через інтернет. Сабж знайшов, ціна сподобалася, умови ніби також, але з нюансами. Виникають питання:

1. Мені пропонують кинути гроші на картку, тобто маю лише її номер і ПІБ власника. Яка імовірність "кидка"? Наприклад, якщо гроші кину а товар не приїде. Які мої шанси отримати назад гроші або добитися отримання товару?

2. Якщо товар приїде не такий як замовлено, хто повинен оплачувати доставку назад і доставку мені нового? Бо я готовий оплачувати доставку лише 1 раз звідти сюди.

3. Якщо з ними заключити договір, які тоді можуть бути ризики?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

1. Утром деньги - вечером стулья. Перевод грошиків вперед на "чесне слово пришлем" = подарував. Ризик максимальний, гарантій - 0.

2. Варіант оплати по факту, на тій же Новій Пошті. Не подобається колір, не прямокутні, а овальні дверці, етц - повертається назад, стукнули\подряпали при доставці - компенсація вартості на яку застрахований вантаж перевізником. ризики від від 50/50 до 0.

3. В нормальному договорі всі умови і ньюанси та відповідальність сторін якраз такі обумовлені

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Тобто в ідеалі - договір. Це добре, бо щойно запропонували як варіант. Знову ж таки, виникає питання:

Його пропонують відсканувати і відправити на електронку, потім я підписую і скан відправляю назад. Цей скан без оригінала - "Фількіна грамота"? Чи за допомогою нього вже можна буде щось довести?

Якщо на картку - мені пропонували 50% передоплати, 50% по факту, зрозуміло, ризик повністю не зникає.

Ще 1 питання: при отриманні (під під"їзд, Новою Поштою), щоб мати можливість довести що оця подряпина чи скол то їхня вина, мені доведеться тут же все розпаковувати і перевіряти комплектність? До занесення моїми силами на поверх? Виходить так.

Взагалі, маючи квитанцію термінала що я кинув гроші на картку є шанс при несприятливих розкладах отримати їх назад?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В договорі може бути вказано в скількох примірниках складено, ну і звісно, печатка та підпис - посвідчують його валідність. Можна й скористатися традиційною Укрпоштою, (яка дарує кращі традиції спілкування ги)), рекомендований лист звідти - підпис і назад їм, займе кілька днів.

50% передоплати, нічого не гарантують для потенційного покупця, вони лиш підстраховують продавця, але знову ж на половину, писалось вище, переказ на карту=подарував. Тут або треба дуже довіряти, або бути фартовим.

на НП оглядини точно проводяться на території складу де отримується вантаж, лише тоді можна пред"являти претензії. Як це відбувається при послузі "Склад-Двері" "Двері-Двері" - сказати затрудняюсь, краще уточнити безпосередньо у перевізника.

Термінал і чек - дуже навряд, він лиш засвідчує, що Пупкін В.В. дійсно переказав Іванову П.П. ХХХ грн за такіми-то реквізитами, все

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Если частник — 99% лучше думать про кидок

Если магазин, нужно читать про отзывы и т.д.

ps из опыта. покупал на мебелини диван, привезли в офис под двери

совет: лучше переплатить, лучше иметь то что продается — чем не иметь ни денег ни то что хочется

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Если частник — 99% лучше думать про кидок

Если магазин, нужно читать про отзывы и т.д.

ps из опыта. покупал на мебелини диван, привезли в офис под двери

совет: лучше переплатить, лучше иметь то что продается — чем не иметь ни денег ни то что хочется

не розумыю я вас. хто заважає замовити товар наложеним платежем? Тим більше телефон. В офісі НП включив, потестив, розплатився і щасливий пішов. Постійно так купую\продаю, якщо є якісь сумніви.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

коробочка з мобілою - 0.5 кг

і меблі типу

комплект 2 крісла+диван, стінка "Волинь,Марго,Тамара" в розібраному вигляді.

дещо різняться

:)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Deemon, уточню - дитяче двоярусне ліжко з шафою та письмовим столиком на першому ярусі :).

mix_forever, цю контору складно назвати інтернет-магазином, хоча б на кшталт "Розетки" - швидше інтернет-каталог з цінами, звідси і нюанси з оплатою. Немає в них наложеного платежу в умовах. Тільки із завдатком 50% (напевно через те що група товарів дещо інша, в себе на складі все не будеш тримати, в моєму випадку вони спеціально замовляють у виробника).

Не хочу бути потім як оці покупці-невдахи з "книги скарг".

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А в якому магазині замовляєте? Киньте ссилку.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Deemon, так я ж не про меблі ) я про дрібний товар типу нубук\фрешка\ві-фі\блюпуп\мабіла :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Невже там ціна така смачна?Дійсно,дайте посилання і вкажіть ціну.Займаюся меблями,тому спробую визначити собівартість того добра.Можна в ПМ,якщо Вам цікаво.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Tomagawk, zigorko, гляньте ПП.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Глянув, побачив ціну, як на мене трохи дорогувато, можливо дійсно зверніться до людей які виготовляють меблі на замовлення.

ІМХО вийде дешевше і менше головного болю!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Виходить суттєво дорожче, перевіряв. Але то вже офтоп. Припиняємо.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Дякую, але інет-магазин знаходиться в Україні. Хоча стаття цікава і корисна.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В меблів багато нюансів як на мене, може приїхати все що ви замовили, тільки десь буде скол, чи пошкрябані, і так далі... куди писати листи і як доводити що ви не осел, це вже справа друга :)

І так далі... а що робити, коли все приїде в ідеальному стані, тільки колір вам не в "тєму" там скажуть вибачте напутали, відправляйте назад, ми вам іншу прийшлем, що тоді?

Договір, да як свідчить практика їм можна просто скористатись, наприклад рибу замотати :) і як тут доведеш що це не ти розбив тумбочку коли ставив її вдома, чи не так зібрав ліжко (бо криві рукі не в тебе, а в того хто його готував до зборки)... і так далі... це все тягамотіна.

Краще вже переплатити тут, зато все на місці можна рішати, буває і в Луцьку проблеми не можна вирішити ні полюбовно, ні судово.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Цілком підтримую попередній пост, ІМХО меблі через інтернет це забагато мороки.

П. С. Схожі комплекти ніби були в Герборі.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

не полінуйтеся, найдіть приватників у Луцьку.

За "прикинути у скільки обійдеться" ніби грошей не беруть

Зроблять, та ще й змонтують.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В Герборі не було. У нормальних приватників - черга, а половина з них гне таку ціну, яку я не готовий заплатити. Буду далі думати.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

осилив всі пости. Помоєму ТС сам себе відговорює від покупки, але видно недостатньо наполегливо - тому попросив допомоги ще і в нас.

при купівлі чогось що дорожче за "не шкода" - оплата лише при доставці або банківський переказ, щоб мати платіжку з чітким призначенням платежу і потім можна було гроші хоча б повернути. Переказ на картку купи грошей - то маразм, бо гарантій НУЛЬ.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Майже асіліл. От що мене відштовхує від інет покупок (Не інет замовлень, на кшталт "Медіамаркета" Чи "kpi.com.ua") - так це неможливість пащупать/пасматреть.

Я уже казав. 3 ОДНАКОВИХ телевізора будуть мати ЗОВСІМ РІЗНУ картинку. І одного з них я таки собі зможу обрати. А тут же - кіт у мішку.

На рахунок меблів - навіть не знаю. Стрьомно якось це. 50% передоплата комусь, невідомо за що. А якщо щось неналежної якості ? Як міняти? Чиїм коштом? Це ж скільки геморою!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Покупал очень много товара в интернет-магазинах, стоимостью от пару баксов до 5к грн, почти всё кроме продуктов питания покупаю в интернете, нашел, заказал, приехал, забрал, усьо.

Самая главная гарантия это репутация интернет-магазина (ну или селлера на ebay), запомните никто не будет Вас кидать на пару сотен, тысяч грн. чтобы испортить себе репутацию. В современном интернете конкуренция среди интернет-магазинов достигла больших высот и каждый из них дорожит репутацией.

Насчёт кота в мешке: конечно же такое встречается, но крайне редко. Насчёт телеков, акустики и т.д. согласен хочется послушать посмотреть, но ничего не мешает отправить обратно или поменять если не понравится (14 дней никто не отменял). И да, если есть возможность купить в магазине наложенным платежом покупайте, будет +1% к цене, но зато рисков минимум, например за блок питания ценой 850 грн. вышло с доставкой +45 грн, думаю это адекватно.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 4 тижня потому...

Підписав договір, все прислали як треба, в термін вклались. Покупкою задоволений. Хто захоче купувати меблі через інет-магазин - можу порадити сайт (в ПП).

Усім дякую за поради, особливо Deemon.

Може комусь знадобиться ще, тому тему не закриваю.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...