Перейти до змісту

Чехія. Хто був? Поділіться досвідом! :)

Bee

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Розкажіть, чи організовували ви поїздку самостійно чи через турфірму (яку?).

Що варто відвідати, на що не слід витрачати часу?

У яких готелях/мотелях хороший сервіс і ціни не надто кусаються, які краще оминути?

Чим добиралися? Що варто спробувати, що придбати у Чехії?

На скільки днів туди оптимально їхати?

Буду вдячна :)

Опубліковано

Для огляду Праги потрібно не менше 2 днів (що б спокійно, без поспіху роздивитися усе - оригінальний годинник, Карлів міст, Шварценбергскій палац). Нам пощастило з погодою у Празі. Маса класних фоток.

Крони краще купувати в Україні. Правда в центрі Праги є кілька обмінників, які тримають араби. У них ніби непоганий курс обміну євро на крони.

За основу програми подорожі можете взяти програму турфірми.

Важливий момент - у Празі один квиток на всі види транспорту, який коштує приблизно 1 євро і діє наскільки пам"ятаю 1 годину чи трішки довше. Є і квитки на триваліший час.

Ще - на околоці Праги багато величезних торгових комплексів (одяг, взуття). Раджу звернути увагу на взуття фірми Batta. Співвідношення ціна/якість - чудове.

Що купувати - звісно пиво. Шоколад... хороший - дорогий. Дешевий - барахло.

Ще один момент - старші за віком пражани непогано розуміють російську мову. Дуже привітні і з радістю допоможуть зорієнтуватися у місті.

Опубліковано

Взгляните на Собор Святого Витта, Старый Королевский дворец, церковь Святого Георга и "золотую улочку", также завораживающую панораму города с его знаменитыми архитектурными памятниками Старой площади и Малого града. Статуи Карлова моста, часов Городской башни, великолепия Вацлавской площади. По городу можно гулять бесконечно - всегда наткнешься на что-нибудь интересное. Как по мне то за три дня увидеть можно все необходимое.

Покупки - да все что понравиться, сьездите в Карловы Вары (искупайтесь).

Питание:

Разброс цен достаточно велик. Если поесть в центре Праги можно за 500 крон, то объесться в ресторанчике, на малозаметной улочке можно за 150-200 крон. Если уехать несколько остановок от центра на трамвае, то там уже можно наткнуться на что то вроде бизнес-ланча за 150 крон или просто на достаточно низкие цены. Дешево поесть в Праге можно в заведениях под названием Pivnice, hostinec или hospoda. Обязательно попробуйте выпечку а также rakvicku и чешский кнедлик..

Прокатитесь на 91 трамвае (историчесский)

короче езжайте и не пожалеете :)

Опубліковано

У яких готелях/мотелях хороший сервіс і ціни не надто кусаються, які краще оминути?

Я також хотів би поїхати туди

Опубліковано

Я також хотів би поїхати туди

класно в Празі на Новорічні свята:)

Опубліковано

Спасибі за інформацію, а розкажіть ще, як ви добиралися до Чехії? Потягом? Автобусом? З пересадками? Як зручніше? Чи є якесь значення, наскільки завчасно бронювати квитки?

І ще щодо проживання - мотель, готель ще якийсь варіант? Щоб умови були хороші та помірна ціна? Краще ночувати в Празі чи в іншому місті, а до Праги добратись?

Опубліковано

Був в Чехії , зокрема - це Прага та Оломоуц.

Також брали екскурсію ( євротур ) на 7 днів ( Краків-Прага-Карлові Вари-Прага-Дрезден-Оломоуц )

Брали через " Аккорд тур " скажу відверто " ДУЖЕ " сподобалось , ось силка тут можна подивитись , які міста будете відвідувати ( http://www.akkord-to...d/106/land_id/1 )

Ще є такий нюанс , якщо Ви їдете з метою " бути не привязаним і не налаштовувати свій час під когось " , то звичайно краще їхати власними силами , а якщо ви хочете відвідати ще якісь країни , можливо , такі як Франція ( Париж ) , Польща ( Краків ), Німеччина ( Берлін, Дрезден ), то думаю краще всетаки взяти євротур автобусом.

Опубліковано

можу організувати подорож до Праги. Є багато варіантів. Наприклад автобусом з групою з заїздом в інші столиці чи визначні місця по маршруту, можу завезти і легковим авто якщо є віза. Може бути і авіа преліт на вихідні. Пишіть в ПМ або заходьте в офіс Туристичний салон "Я люблю світ" пр. Перемоги 14 - організую.

Опубліковано

Чорний театр. У Празі є кілька Чорних театрів. Вражаюча гра світла та темряви. А ще - музика. Все зрозуміло без слів. Емоції переповнюють. Вартість квитка близько 20 євро. Ось тут можна трішки побачити: www.imagetheatre.cz/galerie

Автобусний тур купувала у "Малібу-тур" на Винниченка, 2. Сподобалось обслуговування, то і у Відень їхала від них. Саму поїздку організовував львівський тур-оператор "Алголь" - нарікань немає.

post-13051-0-88603200-1328472409_thumb.j

post-13051-0-78662300-1328472420_thumb.j

post-13051-0-38558000-1328472432_thumb.j

Опубліковано

До всього ще хочу додати - не забудьте загадати бажання на Карловому мосту біля Яна Непомуцького! Ви його не пропустите, бо там завжди труться туристи. Доторкніться до нього рукою і мовчки пройдіть до кінця мосту)Доречі, моє бажання справдилось! Дууууууже рекомендую спробувати пиво "козел" чорний, просто божественне!!! Не гірке, з карамельним присмаком..... мммм..... зовсім не те що в нас продається. На скільки я пам'ятаю, то там кожна кафешка варить своє пиво. І то дійсно пиво, до нашого потім довго звикати((( На рахунок Карлових Вар то я би не радила, була там раз і того достатньо... богема і наш "радянський" спосіб існування не найкраще поєднання. Там 90% росіян, і від того вся проблема... асфальт в багатьох місцях щось типу наших дворів, туалет той що типу для всіх взагалі мене "покорив" - на вході сидить дядя який бере дєнєжку за попіс, потім ти йдеш до кабінки що не закривається і де на гвоздіку висить проволочка а на ній бумажка матиляється, умивальнік в коридорі, а кран на ньому тільки притуляний. Карочє цей туалєт був першим розчаруванням... але мова не про те)))) там є і гарні місця, просто всі думають що Карлови Вари то оооооооо!!! але ж наші можуть все зіпсувати((( Ще про гарне - відвідали місто Чеський Крумлов... Теж дуууууже рекомендую..... місто просто казкове, старовинне, з безліччю легенд, дуже затишне. Кожен будинок там охороняється ЮНЕСКО. В нас була там ще й вечірня екскурсія, екскурсовод перевдягнута в старовинне плаття і з смолоскипом водила нас містом і розповідала всякі страшилки))) було прикольно) Доречі можете привезти справжнього абсенту і Бехровку. На рахунок туроператора - теж користувались послугами "Алголь". З луцька їхали до львова своїм ходом, а там нас вже зустрічав туристичний автобус. Тур "Прага 2 дні-Карлови Вари-Чеський Крумлов-Віднь-Будапешт". Ну і бажаю вам казкової мандрівки і гарних вражень))))

Опубліковано

На Карловому мосту загадуйте бажання, тріть того Яна, але уникайте скупчень людей і ... стережіть гаманці (нас попередили, що це одне з улюблених місць "роботи" празьських і заїзджих кишенькових злодіїів).

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...