Перейти до змісту

Проблема за нетбуков

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Нетбук Asus 1001p. абсолютно весь функціонал влаштовує. Куплений у 2010 році.

Проблема з акумулятором: рідна батарея вмерла за 7 місяців ( не гарантійний випадок (гарантія іде на 6)) вмирала батарея якось різко. Спочатку заряда 100% через 2 години 60% ще через 2 40% а коли було біля 20% різко з хрускотом (паркувалися головки вінта) вирубався ноут, без ніяких ознак життя. Постояв так хвилин 5, і запускався аж до екрану входу до системи, після чого, та ж історія(різко глохнув). Почалася ця катавасія з 10% а згодом ледве до 50% спускаось, і вирубався( з 10 до 50% дійшло за циклів 8 перезарядок). Ноут ( тоді ще гарантійний) відправився в сервісний центр, де з ним возились місяць, і кормили завтраками. Спочатку буцім то знайшли проблему, і був винен ноут, але в заключені яке було видано, написали, що винна батарея, і це не гарантійний випадок мовляв: " хочете поремонтувати - купляйте батарею" . Тоді я ще не працював(бідоття, студент) і не міг собі дозволити купити нову батарею. Тобі комп з нетбука перейшов у стаціонарний, і простояв на столі, майже до цього часу(ним активно користувався батько). Нещодавно, замовив батарею, яка успішно приїхала... новенька(пофіг що китай). І... Проблема знову та ж сама! Ноут працює і дохне на 20%. Без ніяких навіть заїкань на те що кінчився заряд акумулятора. І з кожним наступним циклом все швидше. Поставив програми, що замірюють вміст акумулятора, і побачив, що він впав з 97 000 mAh до 87 000 mAh за декілька днів(за даними програми). Питання , в чому може бути проблема, і чи є їоч якась можливість, "реанімувати" нетбук, від "настольного" життя?

З.Ы. вибачте за граматику, не моя клавіатура.

Опубліковано

вибачайте за офтоп, але це -

просто порвало :)

Опубліковано

вибачайте за офтоп, але це -

просто порвало :)

Друкую, не дивлячись на клавіатуру) тому так. А по сабжу?

Чи може хтось знає файних людей що зможуть продіагностувати?

Опубліковано

я мав досвід з луцькими ремонтниками, досвід не дуже гарний.

після цих пригод 2 рази звертався на Подол-Сервіс в Київі.

нарікань не було. оперативно ремонтували та давали гарантію.

Опубліковано

Схоже на проблеми по живленню, проблемний БЖ або материнка, котрі в свою чергу "зводять з розуму" контроллер батареї, або невірно читаються показники того таки контроллера

Опубліковано

Спробую поновити БИОС. може реанімує... про результати відпишу

Які результати?

Опубліковано

акум скоріше за все садить щось на материнці це може бути мікруха або транзистор в принципі оглянути і можливо зроблять це волинь маркет 3 поверх олександр

Опубліковано

Результати такі... Переставив біос, все пройшло гладко, акумулятор заряжається до 100% потім мегаповільно розряжається(45 % за 8-9 годин)... витерпів десь до 65%, потім сзроби рестарт вінди, стало показувати 51%, ще 1 рестарт, 51 відсоток... через хвилин 15 просто виключився... і включається на секунд 10...

Думаю провести калібровку батареї... правда без пунятія як це робити, повні заряд-розряд не допомагають...

Опубліковано

Думаю провести калібровку батареї... правда без пунятія як це робити, повні заряд-розряд не допомагають...

Разряжаешь батарею, заряжаешь до 100%, отрубаешь сеть. Перезагружаешь и входишь в биос (f2, del у кого что), там по менюшками (обычно в меню boot) ищешь что-то вроде Smart Battery Calibration\Battery Calibration\Power Calibration. Далее жмешь Yes, ждешь завершения. Выходишь с биоса. Калибровка завершена.

Опубліковано

Разряжаешь батарею, заряжаешь до 100%, отрубаешь сеть. Перезагружаешь и входишь в биос (f2, del у кого что), там по менюшками (обычно в меню boot) ищешь что-то вроде Smart Battery Calibration\Battery Calibration\Power Calibration. Далее жмешь Yes, ждешь завершения. Выходишь с биоса. Калибровка завершена.

в Биосе ничего такого нету, там всего доступно только пару, менюшек. Реально ли сделать с флешки, при помощи сторонних утилит калибровку? Имеется ввиду из под бута?

Опубліковано

вввв принципі є утіліти для калібровки походу в асуса тож мають бути окремі тогбто якщо в біосі нема то окремо мусять бути поггули в неті

Battery Doubler

Опубліковано

Nenitel 24 січня 2012 - 16:59 Поставив програми, що замірюють вміст акумулятора, і побачив, що він впав з 97 000 mAh до 87 000 mAh за декілька днів(за даними програми

Ти що, автомобільний акумулятор втулив у ноут? Вперше чую, щоб ноутбучний акум мав ємність 97 Ампер! Та й для авто беруть найчастіше 60 -ти амперні.))

Наприклад, рідний має 4400 мАч при 10.8 В. Дивитися тут: http://retera.ru/reviews/asus-eee-pc-1001p.html

Опубліковано

ну по-перше - раз в біосі немає можливості калібрувати акумулятор - то калібрувати його не потрібно. Нові акумулятори настільки напхані електроникою що самі з цією задачею непогано справляються.

По-друге - це не кислотний акумулятор, який бажано розкачати перед роботою. Якщо акум ноутбука посадити "в ноль" ігноруючи попередження софта - то він швидше за все почне втрачати ємність. Це вже не раз проходили, бо народ у нас інструкції не читає а використовує на новому залізі старі дідівські методи.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...