Перейти до змісту

Какова юридическая сила договора при покупке или продаже недвижимости с АН

kuchvas

Рекомендовані повідомлення

Уважаемые форумчане .Очень интерестно узнать какова юридическая сила договоров с агентством недвижимости при покупке или продаже недвижимости.Для меня интересны отзывы луччан которые на собственном примере знают о этом либо юристов Луцка.И понятно что риэлторы ответят - заключение договора с АН - это практически подпись признания о убийстве ДЖ.Ф.Кеннеди.Шутка.Интересны комментарии бывалых.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Це теж саме, що і добровільно посадити себе на ланцюг.

Вам підсунуть договір, підготовлений АН. Там буде мінімум їх зобов"язань і максимум вашин обов"язків. Їх відповідальності "0,0", а ваша - навіть, якщо угоди купівлі/продажу не буде - заплатити за послуги доведеться чимало.

Не факт, що вам дадуть змогу винести договір для ознайомлення (до підписання) за межі їх контори. Ви ж навряд чи матимете можливість привести з собою юриста. Але навіть якщо юрист і почитає, не вірю що АН погодиться переглянути умови, які закладені у договорі.

У АН Вас будуть різними способами вговорювати укласти договір, але не варто самому себе обмежувати у діях і рішеннях.

Уклали договір - міцно "попали" на "гачок" АН. "Подоять" пристойно.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Skorpio76СКОРПИО СПАСИБО . ИНТЕРЕСТНО УЗНАТЬ ПРИ ПОИСКЕ И ПОКУПКЕ КВАРТИРЫ МОГУ Я ЗАКЛЮЧИТЬ ДОГОВОРА С 3МЯ ИЛИ НАПРИМЕР С 5-6Ю АГЕНТСТВАМИ ИЛИ ДОГОВОР Я МОГУ ПОДПИСАТЬ ТОЛЬКО С ОДНИМИ РИЭЛТОРАМИ.ЗАРАНЕЕ СПАСИБО.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Цікаві люди. Їм говорять що підписати договір з АН - то фактично посадити себе на ланцюг і дати подоїти, а вони такі щедрі хочуть проплатити ще й не 1 конторі. Ви хочете придбати якусь особливу квартиру що вам 1 АН не догодить, чи що?

...В них усіх майже однакові бази і умови, підпишете договір з першою, почитаєте чи не забороняється в ньому користуватися послугами інших АН, та й по всьому.

Не забувайте що ще можна пошукати квартиру на різх дошках об"яв в неті.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Vadimm,Так вот как раз по этим доскам обьявлений 98 процентов - это продажа через агентство.если находишь продажу через хозяина - или хата не стоит внимания, или цену ей не сложат, а если сложат проще в Киеве купить.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Skorpio76СКОРПИО СПАСИБО . ИНТЕРЕСТНО УЗНАТЬ ПРИ ПОИСКЕ И ПОКУПКЕ КВАРТИРЫ МОГУ Я ЗАКЛЮЧИТЬ ДОГОВОРА С 3МЯ ИЛИ НАПРИМЕР С 5-6Ю АГЕНТСТВАМИ ИЛИ ДОГОВОР Я МОГУ ПОДПИСАТЬ ТОЛЬКО С ОДНИМИ РИЭЛТОРАМИ.ЗАРАНЕЕ СПАСИБО.

Хоч 20 договорів можете заключити, аби у вас вистачило грошей і потім не довелося змінювати плани покупки з скажімо трикімнатної квартири на однокімнатну без ремонту десь у районі МКС.

Деякі думки та пропозиції щодо купівлі нерухомості без посередників можна почитати тут.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Skorpio76,Согасен с Вами в среднем договор за ..посмотреть.. требуют 600-800 гривасей так на такие" вытрищаки" и планы по метражу квартиры могут поменятся как Вы и описали ранее.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

З досвіду знайомих,які напередодні НР придбали квартиру:

- затрати часу -2-3 години на день (переглянути сайти, розклеїти оголошення в якомусь районі міста, переглянути одну квартиру). Загалом квартиру купили приблизно через три тижні;

- затрати грошей - навіть не знаю, що рахувати - хіба що бензин (поїздки по квартирах переважно ввечері, коли власники повертаються додому)

- з агенством ви затратите не менше часу (а можливо і більше), а грошей - точно багато (і наголошую, не витратите з користю, а просто втратите з немалими нервами). Припускаю кілька тисяч гривень. Якщо ще вимагатимуть комісію від вартості нерухомості - то всі 5-7 тисяч набіжать. Для багатьох це омріяний розмір заробітної плати. То можливо краще їх зекономити і пошук здійснити самостійно? Краще за вас ніхто вам квартиру не підбере. Якщо Ви думаєте, що в АН все кинуть і будуть займатися ЛИШЕ ВАМИ - маю Вас розчарувати.

Будуть Вам тулити всяке, що в них є. І в першу чергу ті варіанти, де вони мають додатковий заробіток (на багатьої квартирах, власники яких "лапухи" вони накидають 1-2, а інколи і бліьше тисячі американських гривень). А ще будуть приказувати "Вам страшно повезло. Така квартира... Власнику терміново потрібні гроші закрити кредит і тому він продає її майже даремно".

Не спорю, серед рієлторів напевно є порядні, але на таких натрапити - треба мати щастя.

Тому Вам обирати спосіб купівлі. Я допомагав знайомим шукати квартиру. Побачив цю кухню з боку. Жодних переваг купівлі через посередників не виділив. Так, вони мають деякі контакти власників квартир. Але, в них переважно пропозиції, які давно виставлені на продаж. І якщо вони довго не продаються, то навряд чи там щось цікаве. А шанси знайти "свіжий" варіант у вас з АН однакові.Вони і ви будете "шуршати" оголошенні на е-маркеті, на дом.ріа.юа та ще на кількох ресурсах. Доречі багато продавців теж уникають продавати через посередників. Крім "гіморою" толку з посередників для продавців теж немає. Розпитують як прокурори, для своє бази даних. Ще вимагають надати їм фото. Щоб реально оглянути об"єкт, який будуть продавати - навряд, лише у випадку ВІП будинку чи СУПЕР-квартири.

Двічі я передавав знайомим номери щойно виставлених на продаж квартир. Як з полегшенням говорили власники, коли дізнавалися, що до них телефонує реальний покупець!

Можливо колись ріелтор і буде затребуваним, але справжній ріелтор, який виконує роботу, несе відповідальність. А зараз - це просто здирники, які торгують якимись номерами телефонів. Про одну таку контору тут на форумі є кілька гнівних відгуків.

Вдалої покупки. З якою, я доречі, раджу не поспішати. Якщо кошти акумульовані у валюті, хорошій валюті, то незабаром покупку можна буде здійснити вигідніше. Зниженню цін (зокрема у доларовому еквіваленті) сприятиме - падіння ділової активності на ринку нерухомості (пік активності припадає на осінь, влітку ринок затухає. Тому навесні продавці будуть зговірливішими), відсутність кредитування, зростання вартості комунальних послуг і ризик запровадження податку на другу, третю нерухомість (люди, які мають більше однієї квартири, а таких досить багато, будуть їх продавати).

Ось така моя думка! Удачі!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Skorpio76,спасибо большое за месседж согласен с Вами на сто процентов.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Skorpio76,Согасен с Вами в среднем договор за ..посмотреть.. требуют 600-800 гривасей так на такие" вытрищаки" и планы по метражу квартиры могут поменятся как Вы и описали ранее.

Таких сум за ..посмотреть.. в агенствах Луцька нема, окрім одного

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...