Перейти до змісту

Прем’єр-міністр Туреччини: Франція повинна займатися своїм кривавим минулим, а не вірменами


Korting

Рекомендовані повідомлення

Прем’єр-міністр Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган різко засудив плани французького парламенту зробити кримінальним злочином заперечення геноциду вірменського народу в Османській імперії в роки Першої світової війни.

Сенат Франції має намір розглянути законопроект, що встановлює покарання за заперечення геноциду вірмен у вигляді тюремного ув’язнення до року або штрафу в розмірі до 45.000 євро.

Реджеп Тайіп Ердоган рекомендував французькому уряду зосередитися на "своїй брудній і кривавій" історії, а не копатися в минулому інших країн. Ердоган сказав, що на французів, зокрема, лежить відповідальність за загибель 45.000 алжирців в 1945 році, до того ж, вони причетні до загибелі 800.000 людей в Руанді в 1994 році, повідомляє Today’s Zaman. Прем’єр-міністр додав, що питання про геноцид вірмен лежить в області історичної науки і не повинен бути політизованим.

Голова уряду також закликав президента Франції Ніколя Саркозі виконати обіцянку і зупинити цей законопроект, передає газета Хурріет.

Минулої суботи турецький міністр у справах Євросоюзу Егемен Баджіш сказав, що французьким компаніям, які ведуть бізнес у Туреччині, доведеться відчути на собі наслідки прийняття закону про заперечення геноциду вірмен. Ердоган, зі свого боку, додав, що закон завадить нормалізації турецько-вірменських відносин. Голосування по законопроекту заплановане на 22 грудня.

Нагадаємо, у квітні президент Вірменії Серж Саргсян заявив, що його країна боротиметься в міжнародних інстанціях як за визнання Геноциду вірмен, так і за запобігання і покарання злочинів геноциду.

А є на форумі вірмени?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Думаю Франція всеодно проголосує за визнання геноциду і поставить турків на місце.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Там так не про визнання вже мова, а про

зробити кримінальним злочином заперечення геноциду вірменського народу в Османській імперії в роки Першої світової війни

Так що Франція давно все визнала.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ги) скоро окремий форум створять)) Кортінгом назвуть)

біля форуму "Новини" бачитимемо форум "Кортінг")

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.


Hosting Ukraine
AliExpress WW


×
×
  • Створити...