Перейти до змісту

vasya83

Учасники
  • Постів

    194
  • Зареєстровано

  • Відвідування

Репутація

23 Байдужий

1 Підпищик

Відвідувачі профілю

2 538 переглядів профілю
  1. Народ вчора взнав спосіб як на телекомі собі знижки вибити. Почну з початку. Частина 1. В пошту кинули флаєр Київстара з акційним тарифом "Студент" на домашній інтернет за 70 грн. в місяць. Подзвонили з дружиною на гарячу лінію в Укртелеком щоб взанати за скільки часу нас відключать від інтернету і від стаціонарника. Після розпитувань оператора про причину відключення і т.д. запропонвули зі знижкою нет на 20 мегабіт, нашим аргументом було те що за ті самі гроші можна отримати в рази швидший інтернет і без непотрібного хвоста (стаціонарного телефона, який більше року тупо відключений щоб радіосигналом не перебивати глючний вайфай китайського роутера від телекому, ну не потрібний, раз в 2-3 місяці в довідку чи на вокзал і від сусідки можна подзвонити.), а інтернет хоч і показує в базі як Легкий реально працює як вільний (переключали в ручному режимі по заявці бо через кабінет не давало це зробити) видає 10-12 Мбіт між перезагрузками роутера по декілька разів на день , моя стара телефонна лінія на колишню 5ку на 33му блільше не видає . Отже сказали написати заяву на перемоги в центральному відділені і напротязі 7 днів нас відключать. Частина 2 Через деякий час дзвонить інший менеджер з телекому на номер жінки бо вона є власником номеру. І починає ще з більшим натиском пропонувати інтернет зі знижкою, і зменшити оплату не непотрібний стаціонарник аж на 20%, і додала що можливу зможе іще кращу знижку вибити. Висновки: з цього всього я зрозумів одне або зараз масове відключення від телекому іде, або під кінець місяця не хочуть статистику псувати.
  2. Більше не хочу дискутувати в темі, хто хоче пишіть в скриньку, щоб тему не засмічувати.
  3. Москальскі бо просили з реальними числами по емісіі, Вище є украінский сертифікат Та фінський М1-дає дозвіл на використання в спорудах з підвищеними вимогами до екобезпеки - в них конкретних чисел не наведено, на скільки я розумію результати окремим документом ідуть.
  4. На рахунок тюхати ви даремно, я з самого початку сказав хтою і де працюю на відміну від Вас, я сказав що НЕ закликаю іти до мене купувати. А перетим як стверджувати про використання високотоксичнихречовин в процесі виробництва пошукайте інфу про тирсоплити чи фанеру, і вміст в них шкідливих речовин і які не проходять процесу полімеризаціі на відміну від мінвати. Дискусію завершено.
  5. Ось для зручності в JPG форматі Ізовер Кнауф Урса PureONE - найбільш екологічний в їх лінійці
  6. Ось сертифікати УкраЇнський sanitarno-epidemiologichnyy_vysnovok_isover_isotec_0.pdf Фінський М1 M1 eng KL 32,KL 33,KL 34,KL 35,KL 37,KL 40,KL AKU,KT 37,KT 40,KT 40 twin,KT AKU.pdf (визнаний одним з найбільш вимогливий, ли з ним дозволяють використання утеплювача в медичних та дитячих установах в Євросоюзі) А ось російський для Ізовера ekspertnoe_zaklyuchenie_klassik_plita.pdf і Кнауфа Knauf sanitarnoye-ekspertnoye-zaklyucheniye-2.pdf подивись уважно на показник емісії в обох Санітарні норми Фенол - 0,003 Формальдегід - 0,01 Ізовер Фенол - 0,001* Формальдегід - 0,001* Кнауф Формальдегід - 0,002 * - менше порогу який може визначити прилад Ще є питання?
  7. Фінський сертифікат М1 підійде він якрас по емісіі шкідливих речовин чи може голубий ангел німців, чи може ще якийсь. А на рахунок крохмалю почитайте про екос технологію кнауфа, а полісахариди не тільки в жуках використовують, напртклад як патоку на пекарнях, багато різновидів промислових клеів роблять. А феноли і формальдегіди окрема тема, відкрийте хочаб вікіпедію. Феноли навіть бактеріі в кишечнику людей виробляють. Формальдегіди також є кругом навколо нас і з концентрацією більшою ніж в утеплювачах. Взяти хоча б розпечений на сонці асфальт в літку, Фанера, ОСВ та інші пилостружні матеріали. Може ще про полістирол поговоримо який при горінні виділяє нервовопаралітичний газ по типу як військовий фосген, але в той же час в нього пакують і надалі будуть пакувати продукти харчування в усьому світі.
  8. Ось ДБН 2006 року з правками від 2013 DBN-V.2.6-31-2006.pdf Зробим елементарні розрахунки: Візмем два утеплювача Ізовер КL33 (0,033 ВТ/мК) і КТ40 (0,04 ВТ/мК) КL33 - 5 см утаплювача дає нам R=0,05/0,033=1,52 звідчи для дотримання ДБН потрібно 4,95/1,52*5 см = 16,1 см утеплювача КТ40 - 5 см утаплювача дає нам R=0,05/0,04=1,25 звідчи для дотримання ДБН потрібно 4,95/1,25*5 см = 19,8 см утеплювача Різниця в товщині шару 4 сантиметри тобто 25% від 16 см товщини першого матеріалу. І це лише сухий розрахунок на основі лабораторних показників по мінімально допустимому показнику R. В реальних умовах завжди дається додатковий запас, тобто R не 4,95 беруть а 5,5-6 . Дотого ж споруди діляться на класи A+, A, B і так далі і чим вищий клас тим планка вища.
  9. може, а ще є якість самої вати, одна 50 років відслужить майже не змінивши своєї товщини, а інша вже 5 покаже свою якість, є такий неофіційний термін в будівельників як злежування вати, він дуже підходить до дешевих ват з ціною квадрата, з не малими націнками дистрибюторів, в районі 30 грн. А теплопрвідність це ще не все, є певні характеристики наприклад: - додавання силікону зменшує вплив вологи на волокна вати цим самим покращує гідрофобність утеплювача - дуже низька щільність зменшує обєм статичного повітря в утеплювачі, тобто ефективність 10 см. утеплювача насправді як в 8-и см, з часом ці десять самі до 8- доходять (так зване злежування). - не достатня жорсткість волокон - не дає утеплювачу правильно в конструкції стояти, з часом він просідає і утворюються містки холоду - мало хто задумується але саме зкріплююче для волокон велику роль грає і не так відносно екології як по відношенню до самих несучих елементів, Наприклад крохмал який Кнауф використовують - волокна склеюють не крохмалом а дестриновим клеєм (дестрин - полісахарид який утворюється при розкладанні крохмалю на полі та моно сахариди підчас термічної обробки) Хоч самі дестрини не шкідливі для людини, їх навіть в харчовій промисловості використовують, але вони легко розчиняються в рідині (на 85-95% в залежності від виду). Плюс їх комашки люблять такі як мурахи, і грибок на дереві викликати можуть при певних поганих умовах. І як результат більш швидке старіння несучою конструкції. Деякі виробники використовують сечовину (отримують поєднанням аміаку з вуглекислим газом, чи з сечі ттарин), добре розчинна в воді і приваблива для тварин, її навіть в кормових добавках для тварин використовують, щурам і мишам теж мабуть сподобається ))). Є ще інші варіанти про них багато писати можна - і на кінець якість самого монтажу може зменшити ефект утеплювичи майже в два рази а що стосується теплопровідності в лабораторних умовах між 0,03 і 0,04 дійсно 30-33% але з врахуванням додаткових характеристик (силіконове просочення, якість волокон та ін.) в експлуатаційних умовах скловата наприклад показує трохи вищу теплопровідність ніж на упаковці, 0,040 перетвориться в 0,046-0,048 а от 0,03 може не більше ніж до 0,032-0,034 збільшитись відповідно різниця стає вже 40-45% а при умові що скловата приміром 0,04 з щільність не більше 12 Кг на куб злежиться (тобто втратить 10-15% обєму з часом а чим далі ще більше) а 0,030 з щільністю в районі 25-30 кг на куб за 4-5 десятка років не змінить свого обєму. Тут і вилізає різниця в 60 і більше відсотків.
  10. я говорив про мін вату, є мінвати з теплопровідністю 0,03-0,032 ними товщину меншу робити можна але і ціна на них не маленька в чому я не правий ? чи на твою думку 10 см вати з теплопровідністю 0,04-0,042 дадуть нормальне утеплення?
  11. Краще б обєднали маршрути тролейбусів і маршруток щоб маршрутка №2 відповідала тролейбусу №2 і так далі, маршрутки повинні не заміняти державний громадський транспорт а доповнювати нестачу рухомого складу, тоді не місцевим легше буде зорієнтуватись і не чекати наприклад біля автостанції на конякіна тролейбуса №2, бо логічно якщо проїхала маршрутка №2 то і тролейбус цим же шляхом їде...
  12. я перейшов ще минулого року з 5 на 10 по тестам видає 11-11,5 максимум, в кабінеті правда показує що я на старому тарифі, бо коли перемикався там здається було не 2 а ще 3 тарифа, консультувався з підтримкою, сказали що при переході поставили на максимально можливу в комутаторі 12-13Мбіт не памятаю. Виходить маю на халяву лишній гіг на втрату по ліні, а дроти на ліні не ахті особливо по моєму коридору + глючний роутер від телекому, + втрати сигналу через шафу яка на прямій лінії між компом і модемом = реальних 8-9 Мбіт, з мобільними пристроями віддача краща, деколи навіть в наглу перебирають в компа більшу частину трафіку. Торенти та інші качалки в середньому 1 Мбайт в секунду видають, і хоч це приємно в порівнянні з старим тарифом торент більше 6 сотень не піднімався. Можливо хтось має лишнього роутера на 1-2 дні протестити швидкість бо не знаю беди від самої лінії чи глючного телекомівського роутера.
  13. Дам пораду форумчанам не ведіться на утеплені дахи в новобудовах, якщо є можливість перевірте якість цього утеплення (товщину утеплювача і при можливості конкретно який саме утеплювач, тобто виробник і характеристики утеплювача) згідно ДБН мінімальна товщина утеплювача на даху повинна бути 20-25 см. в нашій області. Працюю промоутером мінвати в Епіцентрі, і за 2 роки багато місцевих "Спеціалістів" зустрічалось, які брали найдешевший утеплювач ще й з розрахунком утеплення в 10 см даху. Пряма мова одного з них: "Головне обєкт здати...", або про похилі покрівлі: "Підвяжемо шнурками і буде триматись..." і такі постійно трапляються для них головне не характеристики виробу а ціна, а при різниці в ціні на 15-20% різниця в теплі може сягати 50-60%. Не агітую іти до мене за мінватою. Звертайтесь при необхідності до дестрибюторів з кращими цінами ніж в Епіцентрі чи Новій Лінії і які на пряму з виробниками співпрацюють, кому цікаво знаю декілька писати не буду тут щоб не рекламувати. Відповім через скриньку.
  14. Так як раз я з цим теж не можу розібратися, це що провайдер буде вирішувати коли з тарифу Легкий буде перекидати чи на тариф П'ятірка чи Десятку поясню доступно, поки ти не зміниш тарифний план сервенри телекому будуть надавати тобі інтернет на тих умовах які передбаченів твоєму договорі, тобто які тобі надали при підключенічи останній зміні тарифу, якщо ціна і швидкість однакові з твоїми можеш сильно не паритись, раніше був нюанс коли нові тарифи за туж ціну давали швидкість вищу, сам не одразу помітив і деякий час сидів не на 5 Мб а на меншій.
  15. Народ користуйтесь інтернет банкінгом і не матимете проблем. В мене особисто для всіх розрахунків в Приватбанку відкритий інтернет рахунок , через який ідуть всі операції, відповідно тільки він і світиться на аукціонах, грошей на ньому ніколи не має, перекидаю при потребі з іншого рахунко і відповідно виводжу після розрахунку. Великий плюс в тому що фізично картки немає а тому її згубити не можливо навіть
×
×
  • Створити...