kayot Опубліковано 20 Листопада, 2011 в 10:57 #1 Опубліковано 20 Листопада, 2011 в 10:57 Підскажіть, де краще придбати в Луцьку живу рибу (для власного споживання)?
lilechka Опубліковано 20 Листопада, 2011 в 11:11 #2 Опубліковано 20 Листопада, 2011 в 11:11 На Варшавці, справа від входу в "Караван"
kayot Опубліковано 20 Листопада, 2011 в 11:20 Автор #3 Опубліковано 20 Листопада, 2011 в 11:20 На Варшавці, справа від входу в "Караван"дякуюа в магазинах....бо тільки після роботи є час..а там вже нікого немає
lilechka Опубліковано 20 Листопада, 2011 в 11:26 #4 Опубліковано 20 Листопада, 2011 в 11:26 В Там-тамі можна придбати
kayot Опубліковано 20 Листопада, 2011 в 11:49 Автор #5 Опубліковано 20 Листопада, 2011 в 11:49 В Там-тамі можна придбатидякую
sweetlena Опубліковано 22 Листопада, 2011 в 13:26 #6 Опубліковано 22 Листопада, 2011 в 13:26 Якщо немає можливості придбати рибу прямо із ставків, купуємо в "Сільпо" чи навпроти в "Океані".
kayot Опубліковано 22 Листопада, 2011 в 17:56 Автор #7 Опубліковано 22 Листопада, 2011 в 17:56 Якщо немає можливості придбати рибу прямо із ставків, купуємо в "Сільпо" чи навпроти в "Океані".Купив в Слоні )сільпо) - трохи великий короп, майже по 600 грам....400 вже вважаю великим - погано прожарюється брюшко. А взагалі...можно їсти, хоча брав до цього із ставка свіжого - смачніше!!!
GalinkaS Опубліковано 30 Листопада, 2011 в 14:37 #8 Опубліковано 30 Листопада, 2011 в 14:37 В Нашому Краї, на Шевченка, короп по 22,55 з 01.12-15.12.11
kayot Опубліковано 30 Листопада, 2011 в 19:16 Автор #9 Опубліковано 30 Листопада, 2011 в 19:16 В Нашому Краї, на Шевченка, короп по 22,55 з 01.12-15.12.11дякую за інфу!!!
Lisovic Опубліковано 30 Листопада, 2011 в 20:08 #10 Опубліковано 30 Листопада, 2011 в 20:08 В Там-Тамі можна купити живого коропа.
INVICTUS Опубліковано 30 Листопада, 2011 в 20:14 #11 Опубліковано 30 Листопада, 2011 в 20:14 Якщо немає можливості придбати рибу прямо із ставків, купуємо в "Сільпо" чи навпроти в "Океані".Купив в Слоні )сільпо) - трохи великий короп, майже по 600 грам....400 вже вважаю великим - погано прожарюється брюшко. А взагалі...можно їсти, хоча брав до цього із ставка свіжого - смачніше!!!щоб краще прожарилось - розріжте пополам вздовж хребта))) ну і вогонь не надто великий)
Olesya Опубліковано 30 Листопада, 2011 в 20:19 #12 Опубліковано 30 Листопада, 2011 в 20:19 В Нашому Краї, на Шевченка, короп по 22,55 з 01.12-15.12.11А рибу чистять, якщо попросити?
GalinkaS Опубліковано 1 Грудня, 2011 в 11:47 #13 Опубліковано 1 Грудня, 2011 в 11:47 В Нашому Краї, на Шевченка, короп по 22,55 з 01.12-15.12.11А рибу чистять, якщо попросити?Думаю так, якщо попросити
kayot Опубліковано 2 Грудня, 2011 в 05:59 Автор #14 Опубліковано 2 Грудня, 2011 в 05:59 Якщо немає можливості придбати рибу прямо із ставків, купуємо в "Сільпо" чи навпроти в "Океані".Купив в Слоні )сільпо) - трохи великий короп, майже по 600 грам....400 вже вважаю великим - погано прожарюється брюшко. А взагалі...можно їсти, хоча брав до цього із ставка свіжого - смачніше!!!щоб краще прожарилось - розріжте пополам вздовж хребта))) ну і вогонь не надто великий)справа в тому...що коли я жарю рибу..то надрізаю поперк до хребра, з шагом 3-5мм, якщо пополам розрізати рибу - вона розвалиться...
INVICTUS Опубліковано 2 Грудня, 2011 в 07:43 #15 Опубліковано 2 Грудня, 2011 в 07:43 Якщо немає можливості придбати рибу прямо із ставків, купуємо в "Сільпо" чи навпроти в "Океані".Купив в Слоні )сільпо) - трохи великий короп, майже по 600 грам....400 вже вважаю великим - погано прожарюється брюшко. А взагалі...можно їсти, хоча брав до цього із ставка свіжого - смачніше!!!щоб краще прожарилось - розріжте пополам вздовж хребта))) ну і вогонь не надто великий)справа в тому...що коли я жарю рибу..то надрізаю поперк до хребра, з шагом 3-5мм, якщо пополам розрізати рибу - вона розвалиться...дивно, в мене чомусь не розвалюється)
Geus Опубліковано 27 Вересня, 2012 в 11:18 #16 Опубліковано 27 Вересня, 2012 в 11:18 Поділіться рецептом, як краже приготувати коропа.Він зараз якраз нагуляв жирку назиму, треба зготувати.
ostapus Опубліковано 27 Вересня, 2012 в 11:29 #17 Опубліковано 27 Вересня, 2012 в 11:29 Поділіться рецептом, як краже приготувати коропа.Він зараз якраз нагуляв жирку назиму, треба зготувати.чищеного коропа натерти сіллю і часником, промаринувати - 1-2 год. Промазати з усіх боків майонезом зі спеціями і запікати в духовці. Не давати ні цибулі, ні моркви.
kayot Опубліковано 27 Вересня, 2012 в 13:16 Автор #18 Опубліковано 27 Вересня, 2012 в 13:16 Берем чищенного карпа, и поперёк рыбы начинаем делать надрезы (очень острым ножом) до позвонковой кости, в хвостовой части полностью, от верха до низа, а над животом только спинную часть, и так с двух сторон.Ложим в кастрюлю, вввыжимаем лимон ( в зависимоти от количестав рыбы - количество лимона), отдельно прыскиваем соком внутри живота - запах пропадает совсем, солим обильно(рыба больше чем надо соли не возьмёт), перчим, можно чесночка надавить...и так оставляем в холодильнике часа на 1,5-2,5.Достаём, промакивает бумажным полотенцем, обмакиваем в муку и на сильно разогретую сковородку, чтоб много было масла (олии), можно жарить одновременно и пару головок чеснока - аромат придаёт незабываемый.Жарим до коричневой корочки, и смотрим чтоб в животе мясо приготовилось, если карп большой (больше 300-400гр), то рыбу надо разрезать на куски. Прожаренную собеих сторон рыбку ложим на бумажные полотенца и накрываем ими же - убирает лишнее масло.Кушать можно не передживая за кости - я даю детям уелую спинку, остаётся только плавниковые кости и хребет.Всем приятного аппетита!
Slavco Опубліковано 27 Вересня, 2012 в 13:26 #19 Опубліковано 27 Вересня, 2012 в 13:26 Я натираю спеціями, поливаю соком лимону, змащую олією (для підрумянення) роблю з обох боків поперечні надрізи від хребта до пуза ~2-3 см, в надрізи можна вставити тоненькі дольки лимона. Можна фарширувати овочами (цибуля-часник-морква і т.д.). Викладаю на протвинь (без мішків та фольги). Живіт розпираю у 2-3 місцях зубочистками, поламаними навпіл (тоді брюшко відкрите, пропікається краще), ну і печемо. За хв 5-10 до готовності можна трошки полити ДОМАШНЬОЮ сметаною, майонезом, або посипати тертим сиром. Ну от якось так. Ще можна відварити картоплі, нарізати скибками і пекти коропа на картоплі, сік буде стікати в неї - нямочка. Одним словом, фантазія, час і натхнення вам в поміч. Смачного!
GOODMAN Опубліковано 27 Вересня, 2012 в 14:02 #20 Опубліковано 27 Вересня, 2012 в 14:02 Почистіть рибу, але випатрошити її треба через розріз по хребту (трохи більше мороки, але воно того варте!). Зробити фарш (тут на власний вибір: можна обсмажені печериці з цибулею, можна болгарським перцем, або підсмаженим овочевим асорті). Фаршируєте, викладаєте на бляху або деко і на високу температуру. Жодної кислоти не добавляю, бо риба стає твердішою, а запах можна перекрити гілочкою розмарина або сумішю спецій.П.С. риба має бути не менше кілограма.
sweetlena Опубліковано 27 Вересня, 2012 в 14:40 #21 Опубліковано 27 Вересня, 2012 в 14:40 А для мене смажений короп з цибулькою-найсмачніше. Ріжемо на шматочки, солимо-перчимо-смажимо-поверх викладаємо смажену кільцями цибульку. Смакота.
S-driver Опубліковано 28 Вересня, 2012 в 19:34 #22 Опубліковано 28 Вересня, 2012 в 19:34 . Жодної кислоти не добавляю, бо риба стає твердішою, а запах можна перекрити гілочкою розмарина або сумішю спецій.Взагалі-то кислота (сік лимона) додається до риби не тільки для запаху. Кислота розчиняє дрібні кісточки, яких дуже багато у карпових. Якщо замаринувати рибу перед смаженням чи запіканням у лимонному соку щонайменше на пів-години, то таку рибу набагато приємніше їсти. І щоб твердішою риба ставала, я також не помічав...
GOODMAN Опубліковано 28 Вересня, 2012 в 22:44 #23 Опубліковано 28 Вересня, 2012 в 22:44 Кислота розчиняє дрібні кісточки, яких дуже багато у карповихНа мою думку, рибу для того і надрізають по хребту, щоб краще просмажилась, паралельно висока температура олії чи масла перепалить дрібні кісточки.Зазвичай лимонним соком поливають філе, щоб м'ясо стало твердішим і його можна було перевернути при смаженні не розламавши.
S-driver Опубліковано 29 Вересня, 2012 в 16:14 #24 Опубліковано 29 Вересня, 2012 в 16:14 На мою думку, рибу для того і надрізають по хребту, щоб краще просмажилась, паралельно висока температура олії чи масла перепалить дрібні кісточки.Зазвичай лимонним соком поливають філе, щоб м'ясо стало твердішим і його можна було перевернути при смаженні не розламавши.Спробуйте задля експерименту посмажити (чи запекти) рибу (неважливо, філе чи свіжого карпа) з лимонним соком і без нього - і тоді побачите різницю.Я взагалі не можу їсти карпа, не обробленого лимонним соком (надрізаний чи ні - все одно) - там же кісток більше, ніж м"яса.Карпа готую так - для смаження нарізаю на невеликі шматочки (наприклад, рибу вагою 1 кг на 6 - 8 кусків), солю, додаю сік лимона (1 лимон приблизно на 1,5 кг риби), і залишаю маринуватись приблизно на 1 годину. Після цього обвалюю в муці і на розігріту сковороду.Для запікання так само, тільки рибу не розрізаю, а лише роблю надрізи, в які перед запіканням вкладаю по скибочці лимона.Риба твердішою не стає! Навпаки, м"ясо ніжне і соковите, без дрібних кісточок, яке можна давати навіть маленьким дітям (але в даному випадку все ж потрібно відділити м"ясо від великих кісток).
Натало4ка Опубліковано 25 Травня, 2013 в 05:53 #25 Опубліковано 25 Травня, 2013 в 05:53 Де зараз можна придбати карасиків? Старий ринок?
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.