Перейти до змісту

Допоможіть розв'язати кілька задач з фізики.

Vadimm

Рекомендовані повідомлення

Подруга попросила мене як фізика розв"язати кілька задачок... Та я за 5 років після випуску все забув...

1. Камінь кинули вертикально вверх на висоту h0=10 м. Через який час t вн впаде на землю? На яку висоту h підніметься камінь, якщо початкову швидкість каменя збільшити вдвоє.

2. Маса m=1кг двохатомного газу знаходиться під тиском 80 кПа і має густину 4кг\м3. Знайти енергію теплового руху молекул газу при цих умовах.

3. Два точкових заряди 7,5нКл і 14,7нКл розміщені на відстані 5 см. Знайти напруженість електричного поля в точці, яка знаходиться на відстані 3см від позитивного заряду і 4см від негативного заряду.

4. Через який час від початку руху точка, яка здійснює гармонічні коливання, зміститься від положення рівноваги на половину амплітуди? Період коливань 24с. початкова фаза ф(фі)=0 .

5. Монохроматичний промінь падає нормально на бічну поверхню призми, заломлюючий кут якої 400 . Показник заломлення матеріалу призми для цього променя 1,5. Знайти кут відхилення променя, що виходить з призми, від першопочаткового напрямку.

6. Довжина світла що відповідає червоній межі фотоефекту, для деякого металу рівна 275нм. Знайти роботу виходу електрона з металу, максимальну швидкість електронів, які вириваються з металу світлом з довжиною хвилі 180нм, і максимальну кінетичну енергію електронів.

Зарання сенк"ю вері мач.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Можна навіть нєбєзвозмездно, аби на понеділок-вівторок!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Подруга попросила мене як фізика розв"язати кілька задачок... Та я за 5 років після випуску все забув...

.......

аби на понеділок-вівторок!

Или криво учили, или хорошая подруга. :)

Сделай сам.

Задачи / Решения из Волькенштейна, находятся элементарно.

1 = 1.9

2 = 5.64

3 = 9.13

4 = 12.6

5 = 15.23

6 = 19.14

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Учили норм, знаниями не пользовался вот и забыл все.

А подруга действительно хорошая, только дальняя родственница :(

С Волькенштейном она и сама дружит, а вот решения... Не потяну я.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

То тобі не на молекулярному рівні розясняти людям... :D

Задачки елементарні для школи... ех як це було давно... я б теж неасилив...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

На коли потрібні розв'язки?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ой, вже побачила, що на понеділок-віторок. Якщо ніхто ще не взявся розвязувати, то повідомте.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ніби ніхто :(

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

murabura

Off. Просто цікаво.

Ви надасте свої оригінальні версії розв'язки,

чи беретесь перекласти українською рішення від Ізергіної & Петрова,

що повішені на кожному ліхтарному стовпі з 1999 року?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

murabura

Off. Просто цікаво.

Ви надасте свої оригінальні версії розв'язки,

чи беретесь перекласти українською рішення від Ізергіної & Петрова,

що повішені на кожному ліхтарному стовпі з 1999 року?

Я теж закінчила фізичний факультет, і якщо не полінуватись обкластись книжками з потрібними формулами, то справлюсь думаю за 2 години. А чоловік викладає фізику в універі, то думаю допоможе, щоб було швидше. А про такі розв"язки, які ви кажете, я вперше чую. Тому не зрозуміла жарту :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 4 тижня потому...

Розчин сірчанокислої міді CuSO4 в процесі кристалізації охолоджується від 100 до 20 °С. Визначити кількість отриманого при цьому мідного купоросу CuSO4×5Н2О з 1 т початкового розчину CuSO4, якщо розчинність сірчанокислої міді при 100 °С дорівнює 75 г, а при 20 °С дорівнює 20,7 г на 100 г води.

Шукав де завгодно, по всіх книжках. МОже хтось скаже формулу?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Розчин сірчанокислої міді CuSO4 в процесі кристалізації охолоджується від 100 до 20 °С. Визначити кількість отриманого при цьому мідного купоросу CuSO4×5Н2О з 1 т початкового розчину CuSO4, якщо розчинність сірчанокислої міді при 100 °С дорівнює 75 г, а при 20 °С дорівнює 20,7 г на 100 г води.

Шукав де завгодно, по всіх книжках. МОже хтось скаже формулу?

я попробывал:

у нас есть раствор серной кислоты с водой, на 100 гр. воды у нас 75 грам кислоты(175 грамм), когда охладили до 20 градусов серной кислоты осталось 20.7 грамм на 100 г. воды(120.7) - то есть 54.3 грамма уже не в растворе,

получаеться что после охлаждения часть кислоты превратилась в "лед"(кристализировалась)...

нужно узнать сколько грамм серной кислоты у нас получеться если охладиться 1т. раствора...

думал что на этом этапе уже все решил, потом обратил внемание на CuSO4×5Н2О - наверное в кристаллах еще присутствуют 5 молекул воды, поэтому как дальше решать не уверен, наверное нужно еще вычеслить массу воды которая кристализировалась вместе с CuSO4... для этого нужно найти на вики массу одной CuSO4(159,61 г/) и массу 5Н2О (5 * 18,01528 = 90.0764)...

теперь математика:

1000000/175 = 5714.28 (частей по 175 грамм в одной тонне)

1000000/175*54.3 = 310285.71 (кристализировалось CuSO4)

теперь сколько CuSO4 забрала с собой воды:

90.0764/159.61=0.564 (простая пропорция масс молекул)

310285.71*(90.0764/159.61)=175110.708

175110.70+310285.71=485396.42 грамм

ответ: 485396.42 грамм CuSO4×5Н2О получено с 1 т начального раствора...

интерестно, а правильно?!)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...