Перейти до змісту

як правильно чистити об'єктив фотоапарата ?


Рекомендовані повідомлення

Вибачаюсь, якщо повтор, подібної теми не знайшов. Суть питання сама звичайно, об'єктив фотіка "залапаний" пальчиками. Як правильно очистити його, щоб не пошкодити? Може десь є фотомагазини, з подібним сервісом. Розкажіть, хто що знає, думаю всім буде цікаво.

П.С. з гуглі є різні методи, один одному суперечні, проте здування пилюки грушкою і витирання ганчіркою для окулярів, ніби ніхто не заперечує.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

де купити?

Чищу за допомогою свічки, доступно, ефективно, дешево і сердито.

мона детальніше?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

мона детальніше?
Якось так.

Правда я копчу внутрішню сторону, да і це не принципово. Цей спосіб випробував на своєму об'єктиві.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

де купити?

Є майже в кожному фотомагазині. Я купляв у тому що біля собору.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • 2 місяця потому...
Deemon - підтримую. Lenspen Original LP-1 - такий і у мене. Зарекомендував себе добре, вартує недорого(близько 70-75 грн.), і на всі випадки життя. Фотоап. маю недешевий, а отже, сажою чистити оптичну лінзу по меншій мірі, якщо є можливість придбати нормальний олівець. просто неетично по відношенню до апарата.
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Фотоап. маю недешевий, а отже, сажою чистити оптичну лінзу по меншій мірі, якщо є можливість придбати нормальний олівець. просто неетично по відношенню до апарата.
А тепер уважно прочитай склад свого олівця, подумай і напиши заперечення свого посту.
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

SysR Сьогодні, 09:16 сказал:

А тепер уважно прочитай склад свого олівця, подумай і напиши заперечення свого посту.

Як написала одна людина на борді - "не ходіть в адреналін, не їжте смаженого мяса, не пийте пиво, не цілуйте жіночі груди, і взагалі ніякого сексу, не купайтеся голими, не стрибайте через багаття, білого не носіть, обтягуючого не надівайте, в баню з дівчатами не ходіть, рок-н-рол не слухайте!!!!"

Якщо хочеш жити в екологічно-чистій зоні, споживати екологічно чисті продукти, дбати про своє здоров"я як це потрібно - тобі потрібно жити не в Україні. а десь в Африці. Далі домислюй сам. Ми користуємось тим, що є. А сажа, як тобі відомо - не найкращий засіб для чистки лінз. Так що будь ласкавий, подумай ТИ і напиши заперечення свого посту.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якщо хочеш жити в екологічно-чистій зоні, споживати екологічно чисті продукти, дбати про своє здоров"я як це потрібно - тобі потрібно жити не в Україні. а десь в Африці. Далі домислюй сам. Ми користуємось тим, що є. А сажа, як тобі відомо - не найкращий засіб для чистки лінз. Так що будь ласкавий,
Не путати сажу (з димоходу твоєї хати у селі) і кіпоть (ароматичні вуглеводні) який утворюються при католітичній дегідроциклізації алканів (читати парафін). А тепер по суті: основним складником і чистящим компонентом твого олівця є ароматичні вуглеводні найбільшим джерелом якого в побуті є парафін як продукт перегонки нафти. Їх можна отримати самому закоптивши ложку над свічкою і у вигляді олівця у магазині. Кому яка форма подобається і скільки за це заплатити це справа смаку, але форма на спосіб отримання ніяк не впливає. Кіпотю і ватною паличкою чистять оптику вже не один десяток років, якби це було неприйнятно то я вважаю не чистилиб, а знайшли щось інше, а олівці це відносно молодий винахід цивілізації, накоптили і запхнули в трубочку для зручності і для заробляння грошей.
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

SysR Сьогодні, 09:55 Не путати сажу (з димоходу твоєї хати у селі) і кіпоть (ароматичні вуглеводні) який утворюються при католітичній дегідроциклізації алканів (читати парафін).

Я не збираюся вправлятися в лінгвістичних оборотах у тому місті, де попросили допомогу.

Їх можна отримати самому закоптивши ложку над свічкою і у вигляді олівця у магазині. Кому яка форма подобається і скільки за це заплатити це справа смаку, але форма на спосіб отримання ніяк не впливає. Кіпотю і ватною паличкою чистять оптику вже не один десяток років, якби це було неприйнятно то я вважаю не чистилиб

От якщо ти уважно читав, то автор статті говорить: "Как чистить оптику (объектив, линзу, очки) в походных условиях? Может случиться так, что при Вас не окажется "заводского набора для чистки", а "пальцы" на объективе в самый неподходящий момент появляются часто (из личного опыта). ". Автор сам говорить, що це КРАЙНІЙ засіб. Подобається це комусь чи ні, але олівцями користуються давно, і успішно. І фотохудожники у тому ж Києві успішно користуються цими олівцями(моя дівчина зверталась до одного за допомогою. давно товаришують, так що про гроші мове не йде). Об"єктив в порядку, лінза не потерта, всі задоволені. А у фотохудожників, які тільки цим і заробляють собі на хліб(і до речі, непогано заробляють, скажу я вам!!) відбитки пальців - це складова будь-яких фотосесій, як не намагайся. І були б олівці погані, вони б постійно міняли об"єктиви, які навіть дуже недешеві. Так що сумніви у твоїх словах є.

.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.


Hosting Ukraine
AliExpress WW


×
×
  • Створити...