Юлямпочка Опубліковано 6 Квітня, 2007 в 18:50 #1 Опубліковано 6 Квітня, 2007 в 18:50 До світлого святого воскресінняНе гаснуть вікна, свічки запалили -Все стихло від страшного потрясіння:Безвинного за гріх людський убили.Молив: "Отець! Нехай мене минуєБезжальна чаша ця вина гіркого,Людина я, син жінки, Батьку, чуєш?І я боюсь цього жеребу злого..."Сад гецеманський співчував мовчазно,Бо знав, що Юда вже продав Христа,Молитву слухав трепетно, приязноІ відав - не минує чаша та...Один прийняв цілунок він зрадливий,Не дав убити учневі солдат.За кров ішов на смерть і був щасливийУмерти, вже чекав його Пилат.Тримав отвіт в палаці гордовитім,З очей лилися сум і добротаНіхто ж не бачив сліз в жалю пролитих,Що не минує біль і самота.Спитали: "Вам кого до свят пуститиУбивцю злого чи цього, святого?Кого ви скажете, що треба вбити?Ми виконаєм волю вам святкову!"І натовп заревів, сліпий у злості:"Христа убийте, він злочинець, він!""Прости їм, Боже, в цьому світі гості,Не відають вони, що я твій син."І розпинали - рвали цвяхом руки,Терпів, простив усю жорстоку міць.Дивився в світ і рвалось від розпукиНайм'якше серце, що твердіше криць.До гіркого Ісуса погребінняНе гаснуть вікна, свічки запалили,Все стихло від страшного потрясіння -Безвинного за гріх людський убили.Та діви звістку радісну розносять:"Христос воскрес, зійшов нам із небес!Радійте люди, славте стоголосо:Христос Воскрес! Воістину воскрес!!!"
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.