Перейти до змісту

Допоможіть з порадою

Рекомендовані повідомлення

Всім привіт!

Не дають мені спокійно спати ось такі проблемки з моїм байком:

1) Під час обертання заднього колеса, втулка (разом з ободом) робить незрозумілий рух вверх-вниз відносно віськи. Думаю причина в "кривій" втулці;

2) Нечітке перемикання задніх передач (вищі передачі включаються гірше, ніж нижчі). Причина, на мою думку, криється в Grip Shift-ті, тому що він Tourney, а задня перекидка Alivio (вроді не розбита);

Тепер питання:

1) Якщо міняти втулку, то яку ставити. І чи варто ставити вісім зірочок (перекидка розрахована на 8 передач, а зараз стоїть тільки 7), чи взаємозамінна тріщотка на 7-ми і 8-ми швидкісні зірочки (тріщотка в мене добре робить, міняти не хотів би)?

2) Які краще ставити переклюки (бюджет на самі переклюки (задній і передній) близько 200грн.)?

Ось відео, як "гуляє" втулка:

http://www.youtube.com/watch?v=TuVKe6jgZj8&feature=channel_video_title

Зараннє вдячний за поради!

post-10847-0-83164000-1307964090_thumb.j

post-10847-0-50317000-1307964955_thumb.j

post-10847-0-14227600-1307965103_thumb.j

post-10847-0-12307200-1307965262_thumb.j

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

1. Похоже, погнута ось втулки.

2. Аливия прилично бита, возможно, и петух погнут, от чего может глючить на переключении.

3. Трещеток на 8 не бывает, придется менять и втулку.

Я бы для начала разобралась бы со втулкой, после б сменила старые рубашки и троса, а дальше б смотрела на петух и перекидку, возможно, ровнять нужно

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

1. Оську вже дивився, рівна.

2. Петух теж рівний:

post-10847-0-76359300-1307970569_thumb.j

Трос стоїть новий, але рубашка стара.

Втулку треба міняти по-любому, так як вісь рівна. Тільки ще не знаю, міняти тільки втулку і залишати старі зірочки, чи ставити втулку з касетою на 8 зірочок.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Вибач за різкість.. Але цей мотлох так працює.. це його нормальна робота.

Навіть Діор так працює, особливо після кількох сезонів, і нічого ти з цим не зробиш.

Приведи в порядок втулку (якщо треба), відрегулюй переклюк (заміни т росик і рубашки якщо треба) катайся собі на здоровя і не парся.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Вибач за різкість.. Але цей мотлох так працює.. це його нормальна робота.

Навіть Діор так працює, особливо після кількох сезонів, і нічого ти з цим не зробиш.

Приведи в порядок втулку (якщо треба), відрегулюй переклюк (заміни т росик і рубашки якщо треба) катайся собі на здоровя і не парся.

А як криву/браковану втулку привести в порядок, її потрібно міняти.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

З втулкою все ок.

Там допуски по люфтах такі, що тільки нові..і то не всі.. вони ходять без покачування.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А як криву/браковану втулку привести в порядок, її потрібно міняти.

Пересыпь шарики во втулке и нормально отрегулируй затяжкой конусов. Предварительно смазав усё внутри.

А трещетка тоже маленько погуливает сама по себе особенно поездившая.

Ну если задний переклюк люфтит на втулке крепления к раме и по втулкам рычагов, то с регулировкой переключения тоже потихоньку поиграться можно - есть темы на форуме со ссылками на последовательность регулировки - по крайней мере можно добиться более менее лучшей работы учитывая что может играть роль миллиметр оборота винтов.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...