Перейти до змісту

Ubuntu 11.04

storm

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

О це включив Ubuntu і нова версія мене приємно здивувало :) Напевно буду ним користуватись як основною системною. кого цікавить посилання знизу. Осьо скрін мого робочого стола:

post-5463-0-04056800-1307209141_thumb.pn

http://www.computerra.ru/terralab/softerra/598853/

http://www.ubuntu.com/ubuntu/features

Опубліковано

Знайди мені заміну фотожопу і я підсяду на уГбунту :D

як я зрозумів ця версія лінукса не для роботи, а для домашнього користування, тоєсть для мегодизайнерів або мак або вінда, а для звичайного юзера Ubuntu вистачає з головою ;)

можеш собі поставити, пограєшся. До того ж читав статтю, що користування різними ос розвиває мислення (це був десь 30 пункт із 100), того це ше й виявиться корисним ;)

І ще. Майкрософт "відчуває" деяку небезпеку від лінукса, бо з якого б це дива він почав би роздавати на шару ліцензії в навчальні заклади, точніше не лише навчальним закладам, а ще й студентам. Треба буде собі піти взяти ліцензійний ключ від вінди, може пригодиться)

Опубліковано

Знайди мені заміну фотожопу і я підсяду на уГбунту :D

GIMP 2 (GNU). І ще, якщо займаєшся професійно дизайном, то про піратку назавжди забудь.

Опубліковано

зараз поставлю на віртуальну машину і перевірю чого воно варте)

і як вона тобі? подобається?

10-а краща...

не сказав би. в 10-ці мене дратувала, що у кожному вікні куча кнопок, які я ніколи натискати не буду, а в 11 зробили менюбар як в мак ос зверху на панелі - це мені дуже сподобалось і загалом інтерфейс став зручнішим, схожим чимось на андроїд. +система стала стабільніша. І важливою перевагою назвав би інтегрування Cloud-технологій - а віндовс почне їх підтримувати тільки з наступного року і то лише з ліцензією.

GIMP 2 (GNU). І ще, якщо займаєшся професійно дизайном, то про піратку назавжди забудь.

о це так крута прога. в Adobe алгоритми обробки зображень на дві голови вище, мабуть, тому їхня ліцензія коштує штуку баксів, а не безплатна. І тому хто займається професійним дизайном купити ліцензію не в напряг.

хто скаже як вирубити запрос пароля?? але ж надоїдливе :angry2:

я терпів ті півгодини встановлення програм :blush:

пошукай на форумах

Опубліковано

заглючила мега ось)))

пише що пароль не вырний)) ппц...догрався я вже :D

може мова вводу не та... я колись теж поставив довгий пароль а потім не мг правильно ввести, тому зараз в мене простий на декілька символів пароль, який ніколи не забуду. ну напевно ти зрозумів що це моє ім’я :)

Опубліковано

Не здружився з Unity. Тому перескочив спочатку на нову Fedora 15, але в тій після першого ж оновлення позлітали всі системні служби, затримався в ній на два дні)

А зараз третій день користуюсь Mageia 1 - форком дистрибутива Mandriva. Поки задоволений, веб-сервер налаштував, все працює і ставиться без труднощів. Сподіваюсь з оновленнями проблем не виникне

Опубліковано

Ставив на простенький нотик останню убунту, інтерфейс приємний, але не для слабких машин.А так здається крім оновленої графічною оболонки нічього нового.

Опубліковано

GNOME 3 з вигляду практично такий самий, як Unity - інтерфейс убунту :)

Так що звикайте, скоро всі дистрибутиви будуть так виглядати.

А КДЕ, як не дивно, стає класичним.

Опубліковано

хто скаже як вирубити запрос пароля?? але ж надоїдливе :angry2:

Запрос пароля можно отрубить только при входе в систему. Дальше все действия требуют участия пользователя, чтоб ничего случайно нельзя было сломать или куда-то влезть. Если сильно лень вводить пароль, то в консоли: sudo -i тыцаешь Enter и, дальше по запросу вводишь пароль и потом работаешь полностью под root-ом, но если че вдруг не так, система тебя даже спрашивать не будет, ведь ты же ROOT :)

Опубліковано

Незнаю, як хто, а як на мене 11 версія взгалі не стабільна.... а шкода... задум цікавий..... хоча вже й коли вийшла...

Опубліковано

о це так крута прога. в Adobe алгоритми обробки зображень на дві голови вище, мабуть, тому їхня ліцензія коштує штуку баксів, а не безплатна. І тому хто займається професійним дизайном купити ліцензію не в напряг.

GIMP займає дуже мало місця на компі. Так, звісно: різні плюшки типу плагінів і форматів (вони також наявні в GIMP) життєво необхідні для роботи, та все таки якщо у дизайнера ростуть руки з потрібного місця, то GIMP чудова знахідка. Більше того, він з відкритим кодом, тому ніщо не заважає його підлаштувати під фірму, включаючи формати та оптимізацію.

І до того, GIMP 2 підтримує GNU/Linux™, Apple Mac OS X™, Microsoft Windows™, OpenBSD™, NetBSD™, FreeBSD™, Solaris™, SunOS™, AIX™, HP-UX™, Tru64™, Digital UNIX™, OSF/1™, IRIX™, OS/2™, и BeOS™, перед чим Adobe Photoshop не виявляє своєї мультиплатформості.

Опубліковано

GIMP займає дуже мало місця на компі. Так, звісно: різні плюшки типу плагінів і форматів (вони також наявні в GIMP) життєво необхідні для роботи, та все таки якщо у дизайнера ростуть руки з потрібного місця, то GIMP чудова знахідка. Більше того, він з відкритим кодом, тому ніщо не заважає його підлаштувати під фірму, включаючи формати та оптимізацію.

І до того, GIMP 2 підтримує GNU/Linux™, Apple Mac OS X™, Microsoft Windows™, OpenBSD™, NetBSD™, FreeBSD™, Solaris™, SunOS™, AIX™, HP-UX™, Tru64™, Digital UNIX™, OSF/1™, IRIX™, OS/2™, и BeOS™, перед чим Adobe Photoshop не виявляє своєї мультиплатформості.

о да, зараз зберегти побільше вільного місця на компі це головне :lol:

хоч і в багатьох професійних дизайнерів і ростуть руки з того місця, але навряд хтось з них захоче наймати програмістів, що б ті переробили GIMP, і він працював як фотожоп, а потім ще й вчитись ним користуватись - це занадто дороге здоволення.

Але якщо ти не дизайнер або у тебе немає таланту, то в фотожопі вийде теж саме що і в GIMP. А взагалі в нас чомусь фотошоп почали зараз використовувати замість пеінта, і навіщо ставити таку громадину, якщо 99,99% її можливостей не використовувати.

Опубліковано

А взагалі в нас чомусь фотошоп почали зараз використовувати замість пеінта, і навіщо ставити таку громадину, якщо 99,99% її можливостей не використовувати.

Це все звичка, бо 98% усіх функцій не використовуються) Це з розділу "Must have"

Конкурентів фотошопу я практично не бачив. На рахунок експансії, я ще досі дивуюся, чому в службових та державних структурах замість Windows не стоять інші системи (причому безкоштовні і в рази безпечніші).

Опубліковано

Конкурентів фотошопу я практично не бачив. На рахунок експансії, я ще досі дивуюся, чому в службових та державних структурах замість Windows не стоять інші системи (причому безкоштовні і в рази безпечніші).

ну а хто сказав що у всіх державних структурах ліцензіні ОС? ;)

і "безпека" це видумка маркетингу.

Опубліковано

Ну як же так?)) Спробуй пояснити людям які все життя з кнопочкою "Пуск" працювали, Вордом, 14 шрифтом Times New Roman, і "Мой компьютер" з дисками, що всього цього не буде?)

А взагалі, ще просто так як треба перевіряти не стали.

Хоча от дивлюсь на Росію, там на державному рівні затвердили формат документів ODF (Open Document Format). Сподіваюсь і наші "перексерять" цю постанову

Опубліковано

Є таке солодке слово - Відкат. Хтось у найвищому керівництві, в свій час, отримав гарненьку суму за те, щоб примусово перевести усі на продукцію Microsoft. Особливо це стосується освіти. Освітян примусово заставили!

Який сенс від Лінукса. На ньому не заробиш! А на вінді?

Сама вінда - гроші...

На неї обов'язково треба антивірус/файрволл - гроші....

Обов'язково пакет "офіс" - горші...

Хороший (звичний) архіватор - гроші..

Засоби (інструменти) для роботи з документами (сканування і т.д.) - гроші...

Диска записати (звичний Неро...) ... гроші!! .. (Є аналог, який важить 50Мб - а робить практично те ж саме. І його безкоштовний брат - 30Мб. ) Ashampoo Burning Studio Free.

останнім часом я на вінді намагаюся користуватися виключно халявними програмами.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...