Перейти до змісту

інтелектуальна молодь 6-ої бурси

pronew12

Рекомендовані повідомлення

Гетто, уважает и делает комплименты всем, кто этого действительно заслуживает, в независимости от того, знает ли он того или иного человека в реальной жизни, или только в виртуальной. А на бордовки ходить полезно. :)

С уважением Гетто :rolleyes:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• Відповідей 147
  • Створено
  • Остання відповідь

Давайте дивитися на речі реально, раз уже про це зайшла мова!

Хто із тих дітей, що поступили в бурсу (В)ПТУ справді мріє стати толковим електриком чи там муляром (зараз це дуже актуально, доречі). Та мабуть лише відсотків 10.

Давайте перестанемо мислити стереотипами, ми не у СРСР живемо, де кожен учень "мріяв" стати космонавтом. А в результаті ставав тим, кого випускає те ж 6-е ПТУ.

Більшість поступає туди, куди є можливість поступити!!! І лише одиниці вчаться на того, на кого справді хочуть навчитися.

Проблема вибору професії - вічна. Спочатку думали ким стати і куди поступити, а потім стали думати на який навчальний заклад вистачить коштів.

Якщо, припустимо, мої батьки були все життя простими працівниками, і не заробляли стільки, щоб влаштувати мене у менш-більш пристойний вуз. (Та й роки такі були, що знання мої, мало що вирішували. "Блати" і гроші"). А в когось мати/батько все життя на керівній посаді, знайомства, гроші і т.д. - то куди поступить їхня дитина? У ПТУ на електрика???

Тому не потрібно ось цього, що всі прямо й мріють в коров'ячих дупах колупатися, чи пірнати у каналізаційний люк.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Хто із тих дітей, що поступили в бурсу (В)ПТУ справді мріє стати толковим електриком чи там муляром (зараз це дуже актуально, доречі). Та мабуть лише відсотків 10.

А хіба в національних університетах не так само?

Як на мене, то не більше 20 % із усіх випускників тих самих юридичних і економічних факультетів стає дійсно непоганими спеціалістами.

А на інших педагогічних факультетах : хіба всі випускники філологічного, математичного, історичного... факультетів мріють стати вчителями - 90-95 % із них навіть і не намагаються працювати по спеціальності.

Це проблема не тільки ПТУ, а взагалі усієї системи освіти.

Із загальною думкою згідна.

П.С. Наслухана про неадекватність багатьох молодих людей, що навчаються в ПТУ, як от "дівчинки-героїні" цієї теми. Однак, точно знаю, що в луцьких технікумах з того ж бухгалтерського обліку випускники отримують набагато кращі знання, ніж більшість випускників національних університетів

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Женя, раз на раз не приходиться :)

В мене однокласник вчився на шляпатура і йшов туди свідомо так і працює на стройках і робота йому подобається. Кожному своє ;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

наша система освіти, в переважній більшості випадків - це суто бізнес, "заробляння грошей на дітях". В АсАшАй це тоже бізнес, тільки там диплом, наскільки знаю, має таки вагу і відчиняє перед молодим спеціалістом двері

від США і Європи ми взяли тільки одну частину - платність. Да, між іншим, навіть не у всіх Європах освіта платна. Приміром тому Паризька Сорбонна, наприклад

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ha3ik, ти неуважно читав мій пост. Дозволю собі самого себе процитувати:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я вчився на електрика :) Ще 1 на однокласника вчився на сварщика, ним і працює, і ще 1 на електрика теж по професії працює. В класі було 10 хлопців, 4 з яких обрали саме такі професії (ну правда в мене направлення чучуть не те) так що вже 40% :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

наша система освіти, в переважній більшості випадків - це суто бізнес, "заробляння грошей на дітях".

Да?? Я цього не знала і з задоволенням вчилась і вивчилась, як і більшість з кола моїх знайомих.

Це все відмазки для неуків.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

наша система освіти, в переважній більшості випадків - це суто бізнес, "заробляння грошей на дітях".

Да?? Я цього не знала і з задоволенням вчилась і вивчилась, як і більшість з кола моїх знайомих.

Це не відмазки, а жорстока реальність.

1. Не всі розумні діти мають гроші, щоб вчитися там, де вони бажають.

2. На більшості престижних факультетів дуже великі набори, знову ж таки не через потребу у спеціалістах відповідного профілю, а через бажання заробити. Того і вчаться з 1 по 5 курс люди, яких вигнати шкода, бо на них університет заробляє.

Система недосконала, але людина звикає до всього, і той, хто хоче вчитися, той дійсно буде це робити.

На щастя, ЗНО трохи змінило ситуацію у вищій освіті у порівнянні з попередніми роками.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ага - а в нас було 16 хлопців в класі, з яких, наскільки мені відомо, НІХТО не працює по-спеціальності. 1, може. І то я не впевнений. З дівчатами те ж саме.

Я вів до того - що не ВСІ стають тими, ким хотіли. Не всі вчаться на того, ким хотіли би. І не всі працюють, тими, на кого вчилися.

А тема, взагалі про "інтелектуальність", ну так от, оскільки більшість "бурсаків" явно не "вершки" суспільства, (бо останні вчаться саме у інститутах..) і особливим розумом не виділяються, тому й поведінка така.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

2Zheny@, от ти кажеш не жити стереотипами, а сам то?

В тебе яка перша асоціація коли ти чуєш слово ПТУ? Електрик - фігуруюче слово в останніх пяти твоїх постах...

І взагалі, як тема докотилась до компліментів? До переліку бордо- :friday: ? Взагалі-то мова йде про навчальні заклади, тому давайте вернемося до теми.

Я все ж стою на своєму, що не всі хто йде туди вчитися обовязково мають бути "електриками", "каналізаційними" працівниками, і йдуть не тому що нема грошей а тому що так хочуть

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

' timestamp='1305723543' post='1052373164']

:sq_ye: одна из многих особенностей планеты по имени Борда : в топстарте непонятная деваха что то плетёт, и с"уками кого то обзывает, а уже в сорок девятом посте перечень видов высших учебных заведений :D

Может поэтому на бордовках так классно, что собирается элита общества города :)

о так, цей список був дуже пізнавальним. і актуальним.

рада, що для когось це було пізнавально.

А хто сумнівається в актуальності, може читнути Закон України "Про вищу освіту", в якому технікуми (училища) віднесено до ВНЗ І рівня акредитації. Благо, в бібліотеку іти не треба, є в неті :)

Це не тема дискусії, але так для загального розвитку згодиться.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

технікуми (училища) віднесено до ВНЗ І рівня акредитації

І чо? (с)

Від того рівень розвитку/освіти/... випускників даних закладів стає вищим?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

sasha1132, "електрик" - для прикладу, щоб не перечисляти. І ПТУ - це і є стереотип. Тому що кардинально за останні 20 років там не помінялося в системі освіти майже нічого. І контингент не став інтелектуальнішим.

Давай так: Не вистачило мамі Олени Мухи, яка проживала і навчалася останні свої 16-18 років життя у якомусь селі, грошей на те, щоб її дочка поступила у інститут чи університет. Куди, як ти вважаєш, піде вчитися Олена Муха? Та й саме бажання вчитися чи якось розвиватися, у героїні сюжету, відсутнє повністю. Куди їй дорога?

А той, хто дійсно хоче стати інженером-електриком на бурсу цілитися не буде. Хіба що заради того, щоб одразу на 3-й курс інституту поступити, по закінченню тієї ж бурси.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

не зовсім. В серйозних навч. закладах неуків не тримають, а віддають документи і "до побачення". В нашого ж студента є всім відомі варіанти, як за відсутності мізків/бажання вчитись, таки отримати "корочку".

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

технікуми (училища) віднесено до ВНЗ І рівня акредитації

І чо? (с)

Від того рівень розвитку/освіти/... випускників даних закладів стає вищим?

Я б не судила по одній дівчині про загальний рівень освіти всієї молоді окремо взятого закладу різних рівнів акредитації.

Крім того, тут багато випускників ПТУ, і це негарно по відношенню до них.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я сумніваюся, що хтось усе життя мріє стати електриком чи муляром-штукатуром.

Якщо ти живеш у селі і у твоїх батьків не має грошей не те щоб на ВНЗ а ледь вистачає на те щоб відправити тибе в ПТУ то повір мені доводиться мріяти про те щоб отримати хочаб таку освіту, стати самостійним і уже тоді ідти у ВНЗ.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

' timestamp='1305725254' post='1052373188']

рада, що для когось це було пізнавально.

А хто сумнівається в актуальності, може читнути Закон України "Про вищу освіту", в якому технікуми (училища) віднесено до ВНЗ І рівня акредитації. Благо, в бібліотеку іти не треба, є в неті :)

Це не тема дискусії, але так для загального розвитку згодиться.

дєточка, ти оце краще своїм загальним розвитком глибше займися -

ше паро рочків проживеш, і точно таки поймеш, що до спини вся та грамотна навука,

бо працювати наново вчитися доведеться, і п'ятірки ніфіга ні разу не поможуть

зачепило? :)

П.С. Раніше дуже мало людей взагалі здобувало хоч якусь освіту. І хочу сказати, що наші бабці і діти, післявоєнні діти, не маючи ніякої освіти, мали і мають елементарну культуру, яку не дасть жодне ПТУ чи академія.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я б не судила

Не суди.

А про "загальний рівень освіти всієї молоді окремо взятого закладу" можна взнати подивившись якраз на рівень акредитації. Не зі стелі ж він узятий ;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ше паро рочків проживеш, і точно таки поймеш, що до спини вся та грамотна навука,

хто тебе за язика тягнув.. ? Тепер фсьо - всі вчитися перестануть..

:)

Для мене в свій час теж було дивним почути у ВУЗ-і "Забудьте про те, що ви вчили в школі - тут ми Вас навчимо тому, що треба у справжньому житті!"

А потім на роботі: "Забудь про те, що тебе вчили в інституті - фігня то все! Реалії Значно страшніші! " :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

наша система освіти, в переважній більшості випадків - це суто бізнес, "заробляння грошей на дітях"

За 9 років навчання у вузах не вимагали жодного хабара. Все своїм розумом і своїми силами здавала

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

хто тебе за язика тягнув.. ? Тепер фсьо - всі вчитися перестануть..

:)

Для мене в свій час теж було дивним почути у ВУЗ-і "Забудьте про те, що ви вчили в школі - тут ми Вас навчимо тому, що треба у справжньому житті!"

А потім на роботі: "Забудь про те, що тебе вчили в інституті - фігня то все! Реалії Значно страшніші! " :)

Найжахливіше, коли про непотрібність навчання говорять вчителі.

А потім ми скаржимося не недосконалу систему освіти :(.

Хіба неокріпші уми будуть старатися вчитися, якщо "авторитети" говорять такі "мудрі" фрази ?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

sasha1132, "електрик" - для прикладу, щоб не перечисляти. І ПТУ - це і є стереотип. Тому що кардинально за останні 20 років там не помінялося в системі освіти майже нічого. І контингент не став інтелектуальнішим.

Давай так: Не вистачило мамі Олени Мухи, яка проживала і навчалася останні свої 16-18 років життя у якомусь селі, грошей на те, щоб її дочка поступила у інститут чи університет. Куди, як ти вважаєш, піде вчитися Олена Муха? Та й саме бажання вчитися чи якось розвиватися, у героїні сюжету, відсутнє повністю. Куди їй дорога?

А той, хто дійсно хоче стати інженером-електриком на бурсу цілитися не буде. Хіба що заради того, щоб одразу на 3-й курс інституту поступити, по закінченню тієї ж бурси.

з наших всі хто вчилися потім пішли в ВУЗи вчитись. Тому твоя теорія вже розвалилася. А стереотип то остався - "В бурсах вчаться тупі бідняки, да ше й з села, а всі вершки суспільства регулярно ходять на бордо - :friday: і вчаться виключно в ВишаХ на президентів, інколи на адмінів борди" :lol:

Вибачай за остроту, но так воно виглядає.

І чому по-твоєму більшість "бурсаків" тупі? В чому це проявляється?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

За 9 років навчання у вузах не вимагали жодного хабара. Все своїм розумом і своїми силами здавала

я радий за Вас, ні, ну правда

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

наша система освіти, в переважній більшості випадків - це суто бізнес, "заробляння грошей на дітях"

В нас також не вимагали, інколи приходилось самим давати :lol:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...