Перейти до змісту

У Криму татари затоптали червоний прапор у ганчір’я


Korting

Рекомендовані повідомлення

У Бахчисарайському музеї знайшли брудний затоптаний червоний прапор, який показує ставлення кримських татар до радянської символіки.

Питання обов'язкового вивішування копій Прапора Перемоги 9 травня викликав бурхливу реакцію не тільки серед націоналістів і громад західних областей України, а й у кримських татар.

Про це в ефірі одного з українських телеканалів повідомив народний депутат Олесь Доній.

Так, за його словами, в Музеї сучасного кримсько-татарського мистецтва в Бахчисараї знаходиться дуже брудний червоний прапор з радянським гербом.

"Я спочатку не зрозумів і запитав у працівників музею, що це, власне, означає. Мені відповіли, наступне: "Це наше старше покоління любить показувати приклад молодому поколінню, люди ходять по червоному полотну"", - наголосив Доній.

За його словами, кримськими татарами будь-який стяг червоного кольору болісно сприймається, навіть якщо це Прапор Перемоги.

"Там, в Криму, де кримсько-татарський народ пережив депортацію, фізичне винищення, старі люди показують молоді приклад ставлення до цієї символіки. Символіці, під якою вбивали і винищували націю", - сказав Олесь Доній.

Нагадаємо, дискусія в суспільстві з приводу реанімування радянських символів була спровокована внесенням змін до Закону "Про увічнення Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років (щодо порядку офіційного використання копій Прапора Перемоги)".

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В цьому році червоного прапора на день Перемоги не буде.

В проекті закону (тут) зазначено, що вступає в силу з моменту його опублікування.

Опублікувати найшвидше можуть в газеті "Голос України". Однак газета видається лише з вівторка по суботу.

05 травня закон був підписаний Литвином, направлений Президенту. Президент направив його до Мін'юсту для свого роду узгодження. Відповіді від Мін'юсту немає. навіть якщо припустити, що закон сьогодні буде підписано - він не встигне набрати чинності до завтрашнього дня, так як його не встигнуть опублікувати. Маю сумнів, що "Голос України" спеціально вийде поза графіком вранці в понеділок задля цього закону.

Тому варто припинити будь-які спекуляції на тему червоного прапора. А Кортінгу з його екстрановинами й іншими топіками варто дати бан на місяць - хай школота погуляє на свіжому повітрі, пора на вулиці прекрасна.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В цьому році червоного прапора на день Перемоги не буде

В цьому році він вже є, а в наступному буде взагалі скрізь.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В цьому році червоного прапора на день Перемоги не буде

В цьому році він вже є, а в слідочому буде взагалі скрізь.

Кортінг, ти вже є тупий даун.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.


Hosting Ukraine
AliExpress WW


×
×
  • Створити...