Перейти до змісту

піключити sata-вінт до ноута

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

для передачі даних тре підключити вінт до ноута.

(варіант зробити сетку не катить - ноут не тут, а свій комп до них в гості тягнути не буду, зворотній варіант громіздкий по часу)

ноут вродь леново, там ззовні є sata-роз"єм.

знаю, є спец-пристрої, щоб законектити як по юсб, але купляти на 1 раз використання - недоцільно.

/з мене пиво - якщо знайдеться хтось, в кого можна позичити даний апарат/

хочу уточнити - чи покатить такий варіант: підключити вінт до ноута по сата-кабелю, а живлення взяти з рядового компютерного блока живлення, запустивши його замиканням чорного і зеленого комтактів? Чи буде БЖ давати правильну напругу для вінта, оскільки такий запуск використовують для базового тесту справності БЖ??? Ясне діло - не вабить перспектива одним махом спалити 250 гб дискового простору :))

Опубліковано

хочу уточнити - чи покатить такий варіант: підключити вінт до ноута по сата-кабелю, а живлення взяти з рядового компютерного блока живлення, запустивши його замиканням чорного і зеленого комтактів? Чи буде БЖ давати правильну напругу для вінта, оскільки такий запуск використовують для базового тесту справності БЖ??? Ясне діло - не вабить перспектива одним махом спалити 250 гб дискового простору :))

так, підійде.

тобі потрібен кабель esata-sata.

Опубліковано

мда... QWESTiON, дяк шо підказав, була б халепа ))

звич сата в мене ціла жменя, а на е-сата ше не розжився :)

Опубліковано
потрібен кабель esata-sata.

а можна сата підпиляти, щоб був роз"єм сумісний з е-сата?

Мабуть ні - на е-сата є канал живлення, який непройде по каналах сата...

З.И. обдзвонив магазини ("Союз-НЕТ", "Експерт", "Експерт ІТ", "Компютерний Всесвіт") - щось таких кабелів ніде немає

Опубліковано

заипешся искать...

вже знайшов, ціна питання - 53 UAHа.

а при тому, що "юсб корпус, что то вроде такого..." в бундесляндії 5,99 Ойро, + ціна за доставку + націнка торгової організіції + 7-14 днів почекати, при тому що або зараз треба (сьоня-завтра), або десь в далекій перспективі і необовязково,

так і треба тільки на разок ... кароч, ну ти вкурсі :)

да и в обычном е-сата нет "канала живлення"...

тоді в чому проблема: ззовні сата і е-сата дуже схожі, мають по тих самих 7 контактів, крок контакту або такий-же, або дуже схожий,

по ширині вони практично однакові, тільки сата має Г-подібну форму, а е-сата рівненький...

думаю, мажна спробувати.

Опубліковано

еее, чекай. дочитавсь уважно.

є такий кабель.

якщо тобі на пару днів потрібно, можу позичити, щоб не купувати.

Опубліковано

близько третьої години пішов, купив собі кабель.

в мене він "крепкий": довжина 1,8м, екранований:))

от і думаю: повернути назад та позичити, чи

нех.. вже буде :)

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...